Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Flyttstädning Vad Ingår

Flyttstädning: Vad Ingår och Varför Det är Viktigt för En Smidig Flytt

När det är dags att flytta är en välutförd flyttstädning avgörande för att lämna det gamla hemmet i toppskick och garantera en smidig övergång till det nya. Men vad ingår egentligen i en flyttstädning? I denna artikel kommer vi att utforska vad som typiskt ingår i en professionell flyttstädning och varför det är en nödvändig investering för en framgångsrik flytt.

1. Grundlig Rengöring av Alla Ytor:

 • En professionell flyttstädning innefattar en grundlig rengöring av alla ytor, inklusive golv, väggar, tak, lister och dörrar. Detta säkerställer att inga spår av smuts eller damm lämnas kvar.

2. Rengöring av Kök:

 • I köket inkluderar flyttstädningen rengöring av alla vitvaror både utvändigt och invändigt, rengöring av köksluckor, bänkskivor, och avlägsnande av eventuell kalk eller fettavlagringar.

3. Städning av Badrum:

 • Badrummet städas noggrant, inklusive toalett, handfat, badkar eller dusch och alla ytor. Spegelputsning och avlägsnande av eventuell mögelfläckar ingår också.

4. Fönsterputsning:

 • Professionell flyttstädning inkluderar oftast fönsterputsning både inifrån och utifrån. Detta ger en klar och ren vy för både gamla och nya ägare.

5. Dammtorkning av Möbler:

 • Alla möbler dammtorkas för att säkerställa att inga dammiga rester lämnas kvar. Detta gäller även inuti skåp och garderober.

6. Avlägsnande av Spår efter Husdjur:

 • Om du har haft husdjur inkluderar en professionell flyttstädning avlägsnande av hår, fläckar och eventuella odörer för att göra bostaden fräsch för nästa ägare.

7. Borttagning av Spindelnät och Insektsbo:

 • Utvändiga ytor inspekteras och rengörs för att avlägsna spindelnät, insektsbon och annat skräp.

Flyttstädning Vad Ingår

Varför Är En Professionell Flyttstädning Viktig?

 1. Får Tillbaka Säkerhetsdepositionen:

  • Många hyresvärdar kräver en professionellt utförd flyttstädning för att återbetala säkerhetsdepositionen. En korrekt genomförd städning minimerar risken för avdrag.
 2. Positiv Första Intryck:

  • För nya ägare eller hyresgäster ger en ren och välskött bostad ett positivt första intryck och skapar en positiv atmosfär från början.
 3. Sparar Tid och Energi:

  • Att anlita professionella städtjänster sparar tid och energi för den som flyttar, vilket gör övergången till det nya hemmet mer smidig.
 4. Förhindrar Konflikter:

  • En korrekt utförd flyttstädning minimerar risken för konflikter mellan tidigare och nuvarande boende eller hyresvärd.
 5. Skapar En Hälsosam Miljö:

  • Att avlägsna damm, mögel och andra allergener skapar en hälsosam miljö för de nya invånarna.

Att investera i en professionell flyttstädning är inte bara ett krav i många avtal utan också en smart åtgärd för att säkerställa en smidig och positiv övergång till ditt nya hem. Med en ren och välskött bostad kan du lämna det gamla bakom dig och börja på nytt på rätt fot.

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd