Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Ogräs mellan plattor

Så här besegrar du ogräs mellan plattor – Enkla tips för en snygg uteplats

Att ha en vacker uteplats med plattor kan verkligen lyfta utseendet på din trädgård eller uteplats. Men ibland kan det uppstå en irriterande utmaning – ogräs som envisas med att tränga sig upp mellan plattorna. Men oroa dig inte, det finns flera smarta sätt att besegra ogräset och återställa din plattbelagda yta till sin forna glans. Här är några enkla tips för att bekämpa ogräs mellan plattor och uppnå en snygg och välskött uteplats:

Ogräs mellan plattor

  1. Regelbunden sopning: Ett enkelt, men effektivt sätt att hålla ogräset i schack är att regelbundet sopa och rensa dina plattor. Genom att ta bort löv, smuts och små ogräs som försöker etablera sig kan du förhindra att de växer sig starka och svåra att ta bort senare.

  2. Använd en ogräsbekämpande duk: Placera en speciell ogräsbekämpande duk mellan plattorna innan du lägger dem. Denna duk hindrar ogräs från att få fotfäste och växa. Se till att du skär ut hål där plattorna ska ligga för att säkerställa en korrekt passform.

  3. Applicera ättika: Ättika är en naturlig och effektiv lösning för att döda ogräs. Fyll en sprayflaska med vitvinsvinäger och spraya direkt på ogräset. Var noga med att undvika andra växter och blommor, eftersom ättika kan påverka dem negativt också.

  4. Kokande vatten: Häll kokande vatten över de envisa ogräsen. Detta enkla knep är särskilt användbart för mindre områden och ogräs som är känsliga för värme.

  5. Använd salt: Strö lite salt direkt på ogräset, och vattna sedan över det för att se till att saltet tränger ner i jorden. Var dock försiktig med att inte använda för mycket salt, eftersom det kan påverka markens fertilitet och skada andra växter.

  6. Handavlägsnande: För små områden kan det vara enklast att helt enkelt handavlägsna ogräset. Använd en liten skruvmejsel eller ett ogräsverktyg för att försiktigt peta upp ogräset mellan plattorna.

  7. Använd en ogräsborste: En ogräsborste är ett verktyg med stela borsthår som du kan använda för att borsta bort ogräset från plattorna. Det är ett bekvämt alternativ som inte kräver några kemikalier eller ansträngande arbete.

Slutligen är det viktigt att vara konsekvent och regelbundet ta hand om din uteplats för att hålla ogräset under kontroll. Genom att följa dessa enkla tips kan du återställa din plattbelagda yta till sin ursprungliga skönhet och skapa en trädgårdsoas som du kan njuta av utan besvär från irriterande ogräs!

26 Aug 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd