Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Organisera kylskåp

Organisera Kylskåpet: 7 Smarta Tips för Ordning och Översikt

Ett välfungerande och organiserat kylskåp är nyckeln till att hålla maten fräsch och minska matsvinnet. Men ibland kan kylskåpet bli en röra av oorganiserade livsmedel och förpackningar. Här är några enkla och smarta tips för att organisera ditt kylskåp på ett effektivt sätt och skapa översikt och ordning.

Organisera kylskåp

1. Rensa Ut Och Sortera: Börja med att rensa ut kylskåpet och sortera bort gamla och överblivna livsmedel. Kasta förpackningar som har passerat sitt bäst-före-datum och ta bort mat som har blivit dålig.

2. Använd Korgar Och Lådor: Investera i korgar och lådor av olika storlekar för att organisera livsmedel efter kategori. Använd små korgar för kryddor och såser, medan större lådor kan användas för grönsaker och mejeriprodukter.

3. Skapa Zoner: Dela upp kylskåpet i olika zoner baserat på temperatur och användning. Placera till exempel mejeriprodukter och ägg på den övre hyllan där temperaturen är jämnast, medan grönsaker och frukt kan placeras i de nedre lådorna där det är svalare.

4. Använd Förvaringsbehållare: Förvaringsbehållare är perfekta för att hålla små livsmedel organiserade och förhindra att de försvinner längst bak i kylskåpet. Använd behållare med lock för att förvara rester och förberedda måltider.

5. Etikettera: Använd etiketter eller märkpennor för att märka förpackningar och behållare med innehåll och datum för när maten lagts in i kylskåpet. Detta gör det lättare att hålla reda på vad som finns och när det är dags att använda eller kasta.

6. Stapla Smart: Stapla förpackningar och burkar på ett sätt som gör det lätt att se och nå det du behöver. Placera de äldsta produkterna längst fram så att de används först och undvik att blockera luftflödet i kylskåpet.

7. Rengör Regelbundet: Slutligen, se till att rengöra ditt kylskåp regelbundet för att hålla det fräscht och hygieniskt. Ta bort spill och rengör hyllor och lådor med en mild rengöringslösning.

Att organisera ditt kylskåp på detta sätt kommer inte bara att göra det lättare att hitta det du behöver när du lagar mat, utan det kommer också att bidra till att minska matsvinnet och hålla din mat fräschare längre. Så ta lite tid att organisera ditt kylskåp idag och njut av ett mer effektivt och välorganiserat kök!

1 Mar 2024

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd