Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Organisera skafferi

Så Organiserar du Ditt Skafferi: 8 Smarta Tips för Ordning och Reda

Ett välorganiserat skafferi är nyckeln till att ha ett funktionellt och effektivt kök. Med rätt organisering kan du snabbt hitta det du behöver och undvika att köpa dubbla varor eller glömma bort mat som gömmer sig längst bak. Här är åtta smarta tips för att organisera ditt skafferi på bästa sätt och skapa ordning och reda i köket.

Organisera skafferi

1. Börja Med En Rengöring: Innan du börjar organisera ditt skafferi är det viktigt att rengöra det ordentligt. Ta bort all mat och rengör hyllor och lådor noggrant för att få bort damm, smulor och spill.

2. Sortera Ut Och Släng Gamla Varor: Gå igenom all mat i ditt skafferi och sortera ut eventuella gamla eller utgångna varor. Släng förpackningar som har passerat sitt bäst-före-datum och donera överskottsmat till välgörenhet om möjligt.

3. Använd Förvaringslösningar: Investera i förvaringslådor, korgar och hyllor för att organisera dina livsmedel på ett strukturerat sätt. Använd små förvaringslådor för kryddor och såser, medan större korgar kan användas för pasta, ris och konserverade varor.

4. Skapa Kategorier: Dela upp ditt skafferi i olika kategorier baserat på livsmedelstyp eller användning. Det kan vara allt från torrvaror och konserver till snacks och bakningstillbehör.

5. Använd Etiketter: Använd etiketter eller märkpennor för att märka förpackningar och behållare med innehåll och bäst-före-datum. Detta gör det lättare att hitta det du behöver och undvika att köpa dubbla varor.

6. Stapla Smart: Stapla förpackningar och burkar på ett sätt som gör det lätt att se och nå det du behöver. Placera de äldsta produkterna längst fram så att de används först och undvik att blockera sikten eller nåbarheten till andra varor.

7. Använd Platsen Optimalt: Utnyttja varje centimeter av ditt skafferi genom att använda hängande förvaring, dörrhyllor och utdragbara lådor. På så sätt kan du maximera förvaringsutrymmet och undvika att varor gömmer sig längst bak.

8. Underhåll Regelbundet: Slutligen, se till att underhålla ditt organiserade skafferi regelbundet genom att hålla det rent och snyggt. Rengör hyllor och korgar regelbundet och se till att hålla dig uppdaterad om vilka varor som behöver förnyas eller kasseras.

Genom att följa dessa smarta tips kan du organisera ditt skafferi på ett effektivt sätt och skapa ordning och reda som varar över tid. Ett välorganiserat skafferi gör inte bara matlagningen enklare och roligare, det kan också bidra till att minska matsvinnet och spara både tid och pengar i längden.

1 Mar 2024

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd