Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Rengöra ugnslucka

Guide: Så rengör du ugnsluckan på rätt sätt för skinande resultat

Att hålla ugnen ren är inte bara estetiskt tilltalande utan också avgörande för matens smak och säkerhet. Ibland kan det dock vara lätt att glömma bort att rengöra ugnsluckan, som ofta samlar på sig fett, matrester och smuts som kan vara svåra att ta bort. Men med rätt teknik och produkter kan du få ugnsluckan att skina som ny igen. Här är en enkel guide för att rengöra ugnsluckan på rätt sätt för skinande resultat.

Rengöra ugnslucka

Steg 1: Förberedelser Innan du börjar rengöra ugnsluckan är det viktigt att förbereda arbetsområdet. Se till att ugnen är avstängd och sval innan du påbörjar rengöringen för att undvika risk för brännskador. Samla också ihop de rengöringsprodukter du behöver, såsom diskmedel, vitvinsvinäger eller bakpulver, och några rengöringstrasor eller svampar.

Steg 2: Avlägsna smuts och fett Börja med att avlägsna synlig smuts och fett från ugnsluckan med en fuktad trasa eller svamp. Om det finns envisa fläckar kan du använda lite diskmedel eller en blandning av bakpulver och vatten för att lösa upp dem. Se till att vara försiktig och undvika att repa ytan på ugnsluckan.

Steg 3: Använd en effektiv rengöringslösning Nästa steg är att använda en effektiv rengöringslösning för att ta bort inbäddad smuts och fett. Ett bra alternativ är att blanda vitvinsvinäger och vatten i en sprayflaska och spraya på ugnsluckan. Låt lösningen verka i några minuter innan du torkar bort den med en fuktig trasa eller svamp.

Steg 4: Fokusera på svåråtkomliga områden Glöm inte bort att rengöra även de svåråtkomliga områdena på ugnsluckan, såsom kanterna och spåren där ugnsluckan öppnas och stängs. Använd en tandborste eller en smal borste för att komma åt dessa områden och se till att ingen smuts blir kvar.

Steg 5: Torka och polera När du har avlägsnat all smuts och fett är det dags att torka av ugnsluckan med en ren trasa eller svamp för att ta bort eventuella rengöringsrester. Avsluta sedan med att polera ytan med en torr trasa för att få den att skina som ny.

Steg 6: Regelbunden underhåll För att hålla ugnsluckan ren och fräsch på lång sikt är det viktigt att göra regelbunden underhållsrengöring. En enkel rengöring med varmt vatten och diskmedel efter varje användning kan bidra till att förhindra uppbyggnad av smuts och fett.

Avslutningsvis

Att rengöra ugnsluckan är en viktig del av att hålla ugnen i gott skick och säkerställa att maten tillagas under optimala förhållanden. Genom att följa denna guide och göra regelbunden underhållsrengöring kan du njuta av en skinande ren ugnslucka och fantastiska matresultat varje gång du använder din ugn.

7 Feb 2024

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd