×

Så förbereder du bäst inför en flyttstädning

Så förbereder du bäst inför en flyttstädning

Vare sig du väljer att anlita vår städfirma att utföra en flyttstädning eller om du gör det själv, är vissa förberedelser nödvändiga för att det hela ska gå så smidigt som möjligt och för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Att tömma din bostad på möbler och tillhörigheter är givetvis en självklarhet. En villa eller en lägenhet som fortfarande är möblerad eller där ännu finns prylar, går inte att flyttstäda på ett ordentligt sätt.

Men vad mer kan vara bra att göra? Vilka ytterligare förberedelser är bra att tänka på inför en flyttstädning? Låt oss kika närmare på det.

4 bra förberedelser inför flytt och flyttstädning

Har du någon gång tidigare flyttat - och kanske även flyttstädat - vet du att det är en ganska omständig process som är både tidskrävande och logistiskt utmanande. Ett helt bohag ska packas ned och transporteras, för att sedan packas upp och ställas i ordning igen.

Följande är fyra tips på sådant du kan göra för att underlätta din flyttstädning - både om du ombesörjer den själv eller lejer bort den åt en firma:

  • Planera väl: En bra planering är kanske den viktigaste förberedelsen av alla. Så snart du vet vilket datum du ska flytta och när de som ska flytta in får tillträde, är det dags att börja planera flytten - inklusive den avslutande städningen. Planeringen bör innefatta sådant som bokning av eventuell flyttfirma eller egen lastbil, hyra av magasineringsutrymme om nödvändigt samt om du eventuellt behöver ta ledigt från jobbet en dag. Ju bättre du planerar allt det logistiska kring flytten, desto större är chansen att det hela flyter smidigt och att bostaden är tömd på dagen för städningen.
  • Rensa vattenlås: Anlitar du en städfirma ingår vanligtvis rengöring av golvbrunnar - men inte rensning av avlopp. Det bör dock göras innan de nya bostadsinnehavarna får tillträde. Rensa vattenlås i kök, badrum och tvättstuga och se till avrinningen fungerar som den ska.
  • Frosta av frysen: Invändig rengöring av kyl och frys ska alltid göras vid en flyttstädning. Är frysen full av is går det dock inte att göra ordentligt. Tänk också på att det ofta tar flera timmar att frosta av en frys, varför det är klokt att vara ute i god tid.

Boka städfirma i god tid

Som en del i en bra planering är det också viktigt att vara ute i god tid om du ska leja bort din flyttstädning till en firma. Detta gäller i synnerhet om du ska flytta under en period då många andra också flyttar - exempelvis inför en ny skoltermin.

Ju bättre framförhållning du kan ha med din bokning, desto större är chansen att du får städning det datum du önskar.

Vill du ha fler tips om vad som är bra att tänka på inför en flyttstädning - eller beställa en kostnadsfri offert?

Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss!

17 Jan 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd