Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Stopp i toan

Hantera och lösa stopp i toan: En enkel guide

Stopp i toan är en av de mest irriterande och obehagliga problem som kan uppstå i ett hem. Det kan snabbt skapa kaos och orsaka onödigt besvär. Men innan du ringer en rörmokare, finns det några steg du kan följa för att försöka hantera och lösa problemet själv. Läs vidare för en enkel guide om hur du kan tackla ett stopp i toan.

Stopp i toan

1. Stäng av vattentillförseln

Innan du gör någonting annat bör du stänga av vattentillförseln till toaletten. Detta kan förhindra att mer vatten rinner in i toaletten och skapar en potentiellt större röra. Vattentillförseln brukar vara belägen på baksidan av toaletten och har en ventil som kan stängas av medurs.

2. Använd en vaskrensare

En vaskrensare, eller toalettrensare som den också kallas, är ett användbart verktyg för att bryta upp stopp i toan. Placera gummisugkoppen över avloppet och pumpa den upp och ner kraftigt flera gånger. Detta kan hjälpa till att skapa tillräckligt med tryck för att bryta upp blockeringen.

3. Använd en avloppsslang eller toalettorm

Om vaskrensaren inte fungerar kan du överväga att använda en avloppsslang eller toalettorm. Följ instruktionerna noggrant och försök att skapa en rotation eller tryck som kan bryta upp blockeringen. Var försiktig så att du inte skadar toaletten under processen.

4. Använd en toalettrensare med kemikalier

Om de tidigare metoderna inte fungerar kan du prova att använda en toalettrensare med kemikalier. Följ anvisningarna på förpackningen och låt produkten verka enligt rekommendationerna. Var medveten om att kemikalier kan vara skadliga, så använd skyddshandskar och följ säkerhetsåtgärderna noga.

5. Kontakta en professionell rörmokare

Om ingen av ovanstående metoder löser problemet och stoppet i toan kvarstår, är det dags att kontakta en professionell rörmokare. De har den erfarenhet och utrustning som krävs för att hantera även de mest komplexa avloppsproblem och kan säkerställa att toan fungerar korrekt igen.

Undvik att spola ner icke-biologiskt nedbrytbara material

För att minska risken för stopp i toan bör du undvika att spola ner icke-biologiskt nedbrytbara material såsom pappershanddukar, tamponger, sanitetsprodukter och våtservetter. Att vara försiktig med vad du spolar ner kan bidra till att förebygga framtida problem.

Att hantera och lösa ett stopp i toan kan vara frustrerande, men med rätt åtgärder och verktyg kan du ofta lösa problemet själv. Kom ihåg att säkerhet är viktig och att du alltid bör använda skyddshandskar och övrig skyddsutrustning när du hanterar avloppsrengöringsprodukter. Om problemet kvarstår, tveka inte att kontakta en professionell rörmokare för att säkerställa att ditt toalettproblem åtgärdas korrekt och säkert.

26 Sep 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd