Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Ta bort klistermärken

Så Tar Du Bort Klistermärken Enkelt och Effektivt: Tips och Trick

Vi har alla stött på klistermärken som vi vill ta bort, vare sig det är klistermärken som barnen har klistrat på möblerna, klistermärken från prislappar på nya produkter eller gamla klistermärken som har blivit klibbiga och fula med tiden. Att ta bort klistermärken kan vara en utmaning, men det finns några enkla och effektiva metoder som du kan använda. Här är några tips och trick för att ta bort klistermärken från olika ytor.

Ta bort klistermärken

1. Använd Värme:

En av de mest effektiva sätten att ta bort klistermärken är att använda värme. Du kan använda en hårtork eller en varmluftspistol för att värma upp klistermärket i några sekunder. Värmen gör att klistermärket blir mjukt och mer hanterbart. Du kan sedan försiktigt skrapa bort det med en plastskrapa eller en gammal kreditkort.

2. Använd Olja eller Smörjmedel:

Olja eller smörjmedel, som matolja eller olivolja, kan vara mycket effektiva för att lösa upp klister. Applicera några droppar olja på klistermärket och låt det verka i några minuter. Du kan sedan försiktigt skrapa bort klistermärket med en plastskrapa eller en trasa.

3. Använd Alkoholbaserade Lösningar:

Alkoholbaserade produkter som nagellacksborttagning eller gnidningsalkohol kan också vara effektiva för att ta bort klistermärken. Applicera en liten mängd på klistermärket och låt det verka i några minuter innan du skrapar bort det.

4. Använd En Klistermärkesborttagare:

Det finns även speciella klistermärkesborttagningsprodukter tillgängliga som är utformade för att göra jobbet enkelt. Dessa produkter kan hittas i de flesta hemmafixarbutiker och fungerar bra för att ta bort klistermärken från olika ytor.

5. Tvätta Efteråt:

Efter att du har tagit bort klistermärket är det en bra idé att tvätta ytan med tvålvatten eller en rengöringsprodukt för att ta bort eventuell kvarvarande klisterrester och olja.

6. Var Försiktig med Delikata Ytor:

När du tar bort klistermärken från delikata ytor som lackerade möbler eller lackerade bilar, se till att vara extra försiktig så att du inte skadar ytan. Använd mjuka tyger eller mjuka skrapor för att undvika repor.

Att ta bort klistermärken kan vara en enkel process om du använder rätt tekniker och produkter. Kom ihåg att vara försiktig och tålmodig, särskilt om du arbetar med känsliga ytor. Med rätt metoder kan du få dina ytor att se rena och fina ut igen utan klistermärken och klisterrester.

1 Sep 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd