×

Tips för Flyttstädning

4 tips inför din flyttstädning i Stockholm

Ska du flytta till en annan bostad, kanske rentav i en annan stad eller i ett annat land? Det är väldigt spännande med en flytt och det kan därför vara lätt att glömma vissa viktiga aspekter av flytten. En av dessa är att städa rent den gamla bostaden när du flyttar ut. Du kan välja att antingen göra detta själv eller att köpa flyttstädning i Stockholm som en tjänst.

 

Om du väljer att göra jobbet själv bör du börja i rätt ände. Här berättar vi därför hur du steg för steg bör gå tillväga för att lyckas med flyttstädningen. Genom att följa stegen nedan kommer du igång på rätt sätt och kan sedan gå vidare med att städa vitvaror m.m.

1. Börja din flyttstädning i Stockholm med att flytta ut

Har du redan börjat flytta en del av ditt bohag till din nya bostad? Toppen, det blir enklare att städa den gamla bostaden ju mindre saker som står kvar i den.

 

Om du har tänkt lasta på bohaget i flyttbilen på själva flyttdagen behöver du dock tänka till lite. Försök att använda ett rum som förvaringsutrymme för flyttlådor så kan du städa de övriga rummen först. Det kanske innebär att du behöver städa ett rum i taget. Men det är ändå bättre än att behöva flyttstäda hela bostaden på en enda dag.

Bonustips: Överväg att boka flyttstädning i Stockholm

 

Tror du det blir svårt att hinna med städningen? Överväg då att boka flyttstädning i Stockholm av en städfirma som erbjuder denna tjänst.

2. Börja med taket

Det kan kanske låta lite märkligt, men när du börjar städa ett rum bör du börja med taket. Avlägsna eventuell damm och spindelväv med hjälp av en lång borste. Om du inte har en sådan kan du knyta en gammal t-shirt eller trasa runt en mopp och använda den istället.

3. Rengör väggarna

En annan viktig aspekt som ofta glöms bort i samband med flyttstädning i Stockholm är väggarna. På samma sätt som du rengjorde taket bör du även rengöra väggarna i din bostad. Börja uppifrån och jobba dig neråt medan du torkar väggen från sida till sida.

 

Om det inte förstör färgen eller tapeten kan du använda en fuktad trasa för att försiktigt gnugga bort smuts och fläckar från väggen. Det kanske inte finns några uppenbart synliga fläckar men genom att rengöra väggarna kan du ändå få dem att se lite renare ut.

4. Dammsug och moppa golvet

Det är först här som de flesta bostadsägare och hyresgäster påbörjar städningen när de flyttar ut. Men om du hade anlitat flyttstädare som dagligen jobbar med flyttstädning i Stockholm hade de såklart börjat med punkt nummer två.

 

När du har rengjort tak och väggar är det dags att fokusera på golvet. Dammsug och moppa ditt golv för att rengöra det ordentligt. Innan du börjar moppa bör du dock öppna fönstren i rummet på glänt. På så vis torkar golvet fortare. Stäng dock övriga fönster i bostaden för att förhindra att korsdrag uppstår och blåser damm och smuts in i de redan städade rummen.

8 Apr 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd