Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Tvätta altan

Att tvätta altanen är en viktig del av att upprätthålla dess skönhet och hållbarhet.

Med tiden kan smuts, alger och mossa byggas upp, vilket kan göra ytan halt och ge den ett slitet utseende. Men oroa dig inte! I denna guide kommer vi att dela med oss av effektiva metoder och tips för att tvätta din altan och återställa dess glans. Så låt oss dyka in i processen och lära oss hur man tvättar en altan på bästa sätt.

Först och främst är det viktigt att förbereda altanen innan du börjar tvätta den. Ta bort alla möbler, krukor och andra föremål för att ge dig tillräckligt med arbetsutrymme. Sedan borstar du bort löv, grus och annat skräp med en kvast eller sopborste.

Tvätta altan

Nästa steg är att rengöra altanen med hjälp av en högtryckstvätt. En högtryckstvätt är ett effektivt verktyg för att avlägsna smuts och alger från ytan. Innan du använder högtryckstvätten, se till att läsa instruktionsboken och följa tillverkarens rekommendationer för att undvika skador på altanen.

För att få bort envis smuts och fläckar kan du använda en blandning av varmt vatten och ett rengöringsmedel som är speciellt formulerat för utomhusytor. Applicera blandningen på altanytan och låt den verka en stund. Använd sedan högtryckstvätten för att skrubba och skölja bort smutsen. Var noga med att rikta strålen i rätt vinkel och hålla en lämplig avstånd för att undvika att skada träet eller andra material på altanen.

Om din altan är tillverkad av trä är det viktigt att vara försiktig när du tvättar den. Använd inte för högt vattentryck och undvik att hålla högtryckstvätten för nära ytan för att undvika att träet skadas. Efter tvättning kan det vara nödvändigt att låta altanen torka ordentligt innan du applicerar något ytbehandling eller impregnering.

Efter att altanen är ren och torr kan du överväga att applicera en träskyddsolja eller träbehandling för att skydda träet mot fukt och UV-strålar. Träskyddsprodukter hjälper till att förlänga altanens livslängd och bevara dess naturliga skönhet.

Glöm inte bort att regelbunden underhållstvättning är nyckeln till att bevara altanens utseende och hållbarhet över tid. Försök att tvätta altanen minst en gång per år, eller oftare om det behövs, för att förhindra att smuts och alger får fäste.

Regelbunden rengöring och underhåll av altanen avgörande för att bevara dess skönhet och hållbarhet. Genom att följa de här stegen och använda rätt teknik och produkter kan du få din altan att se ut som ny igen. Så tveka inte att ge din altan den kärlek och omsorg den förtjänar genom att tvätta den ordentligt och njut av en vacker utomhusyta för avkoppling och underhållning.

4 Jul 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd