Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Trappstädning

Gratis offert på vår trappstädning – få jobbet ordentligt gjort

Trappan är bland det första som dina besökare möter när de befinner sig i din fastighet. Därför vill du förstås att den ska visas upp från sin bästa sida. Genom att köpa trappstädning som en tjänst slipper du själv utföra jobbet men kan ändå lita på att det blir ordentligt gjort.

trappstädning stockholm

Gratis Offert

Regelbunden trappstädning håller trapporna rena

Det är viktigt att trapporna i fastigheten är helt fria från såväl smuts som föremål av olika slag. Genom att anlita trappstädare kan du även förhindra spridningen av coronaviruset i trapphuset. Viruset kan nämligen sätta sig överallt och orsaka så kallad kontaktsmitta. Därför är det viktigare än någonsin att din trappstädning utförs på ett professionellt och korrekt sätt.

Städningen av trappor bör bland annat anpassas utifrån det material som trapporna är gjorda av. Till exempel kräver en betongtrappa i regel mer utförlig rengöring än vad som är fallet med en trätrappa. När du tar hjälp av trappstädare som är proffs på denna typ av städning vet du att arbetet görs på rätt sätt. Experter på trappstädning är utbildade i hur trappor ska städas effektivt och utförligt.

Viktigt att börja uppifrån och att städa med rätt produkter

När en trappa städas bör städningen påbörjas på de övre våningarna och sedan fortsätta nedåt. Detta för att inte smutsa ner de nedre våningarna på nytt längre fram i processen. Denna logik är densamma som vid städning av din bostad – du bör alltid börja ovanifrån och arbeta dig nedåt.

Men hur ofta bör trappstädningen egentligen utföras, kanske du undrar? Optimalt är om dina trappstädare kan städa trapporna åtminstone en gång i veckan. Men behovet kan förstås variera beroende på storleken på trapphuset och antalet grannar i huset etc. En bra tumregel är att ju mer fottrafik som passerar i trapporna, desto oftare bör de städas.

Man brukar vanligtvis inleda en trappstädning med att städa bort smuts med hjälp av en borste eller dammsugare. Som vi redan har varit inne på bör arbetet påbörjas på den översta våningen och sedan fortsättas nedåt för att avslutas på bottenvåningen.

Vid städning av trappor är det viktigt att ta hänsyn till det material som trapporna är tillverkade i. Utifrån denna faktor bör valet av rengöringsprodukter göras. Men detta har förstås professionella trappstädare stenkoll på och du behöver därför inte lägga någon större vikt vid denna punkt.

Köp trappstädning av dina lokala trappstädare

Anledningen till att trappor bör städas uppifrån och ner sett till våningsplanen är att smuts faller nedåt. En annan viktig faktor för en framgångsrik trappstädning är att arbetet helst bör utföras vid en tidpunkt då det är minimalt med rörelse i trapphuset. I annat fall riskerar det att ändå inte bli helt rent och städat när städningen är utförd. Det är också viktigt att städningen utförs regelbundet för att dina trappor ska hållas i bästa möjliga skick.

Vill du köpa trappstädning av hög kvalitet från professionella trappstädare på din ort? Då bör du anlita en lokal aktör som har gott om erfarenhet och verkligen går att lita på när det kommer till städning av trappor!

 

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd