×

Blogg

Flyttstädning Blogg

Här kan du läsa vår Flyttstädning Blogg där vi skriver lite tips och tricks om städning generelt och dom senaste nyheterna om oss på Novari Flyttstädning. Vi updaterar våran blogg ofta så vill du hänga med får du gärna gå med i vårat nyhetsbrev nedan.

 

RSS

Stopp i toan

26 Sep 2023

Hantera och lösa stopp i toan: En enkel guide

Stopp i toan är en av de mest irriterande och obehagliga problem som kan uppstå i ett hem. Det kan snabbt skapa kaos och orsaka onödigt besvär. Men innan du ringer en rörmokare, finns det några steg du kan följa för att försöka hantera och lösa problemet själv. Läs vidare för en enkel guide om hur du kan tackla ett stopp i toan.

Stopp i toan

1. Stäng av vattentillförseln

Innan du gör någonting annat bör du stänga av vattentillförseln till toaletten. Detta kan förhindra att mer vatten rinner in i toaletten och skapar en potentiellt större röra. Vattentillförseln brukar vara belägen på baksidan av toaletten och har en ventil som kan stängas av medurs.

2. Använd en vaskrensare

En vaskrensare, eller toalettrensare som den också kallas, är ett användbart verktyg för att bryta upp stopp i toan. Placera gummisugkoppen över avloppet och pumpa den upp och ner kraftigt flera gånger. Detta kan hjälpa till att skapa tillräckligt med tryck för att bryta upp blockeringen.

3. Använd en avloppsslang eller toalettorm

Om vaskrensaren inte fungerar kan du överväga att använda en avloppsslang eller toalettorm. Följ instruktionerna noggrant och försök att skapa en rotation eller tryck som kan bryta upp blockeringen. Var försiktig så att du inte skadar toaletten under processen.

4. Använd en toalettrensare med kemikalier

Om de tidigare metoderna inte fungerar kan du prova att använda en toalettrensare med kemikalier. Följ anvisningarna på förpackningen och låt produkten verka enligt rekommendationerna. Var medveten om att kemikalier kan vara skadliga, så använd skyddshandskar och följ säkerhetsåtgärderna noga.

5. Kontakta en professionell rörmokare

Om ingen av ovanstående metoder löser problemet och stoppet i toan kvarstår, är det dags att kontakta en professionell rörmokare. De har den erfarenhet och utrustning som krävs för att hantera även de mest komplexa avloppsproblem och kan säkerställa att toan fungerar korrekt igen.

Undvik att spola ner icke-biologiskt nedbrytbara material

För att minska risken för stopp i toan bör du undvika att spola ner icke-biologiskt nedbrytbara material såsom pappershanddukar, tamponger, sanitetsprodukter och våtservetter. Att vara försiktig med vad du spolar ner kan bidra till att förebygga framtida problem.

Att hantera och lösa ett stopp i toan kan vara frustrerande, men med rätt åtgärder och verktyg kan du ofta lösa problemet själv. Kom ihåg att säkerhet är viktig och att du alltid bör använda skyddshandskar och övrig skyddsutrustning när du hanterar avloppsrengöringsprodukter. Om problemet kvarstår, tveka inte att kontakta en professionell rörmokare för att säkerställa att ditt toalettproblem åtgärdas korrekt och säkert.

Rengöring av kristallkrona

9 Sep 2023

Så rengör du din kristallkrona som ett proffs

En vacker kristallkrona kan vara pricken över i:et i ditt hem och ge en känsla av elegans och lyx. Men precis som alla andra föremål i ditt hem behöver även kristallkronan regelbunden rengöring för att behålla sin glans och skönhet. I den här bloggtexten kommer vi att guida dig genom stegen för att rengöra din kristallkrona som ett proffs.

Rengöring av kristallkrona

Vad du behöver:

 • En stege eller pall för att nå kronan.
 • Ett mjukt underlag (till exempel en gammal filt eller handduk) för att skydda ytan under kronan.
 • En ren trasa eller mikrofiberduk.
 • En hink med varmt vatten.
 • En mild rengöringslösning (till exempel diskmedel eller fönsterputs).
 • En andra ren hink med rent vatten.
 • Tålamod och försiktighet.

Steg 1: Säkerhet Först Innan du börjar rengöringen är det viktigt att säkerställa din säkerhet. Slå av strömmen till kristallkronan om den är elektrisk och låt den svalna om den har varit tänd. Använd sedan en stege eller pall för att nå kronan. Se till att någon är med dig om du behöver hjälp eller om det är en stor och tung krona.

Steg 2: Ta bort lösa delar Om din kristallkrona har lösa eller avtagbara delar, som prismor eller kedjor, ta bort dem försiktigt och lägg dem åt sidan. Detta kommer att göra rengöringsprocessen enklare och säkerställa att inga delar går sönder.

Steg 3: Skydda ytan under kronan Lägg ett mjukt underlag, som en filt eller handduk, under kronan för att skydda golvet eller möblerna under. Detta kommer att förhindra att smuts eller vatten droppar ner på ytan.

Steg 4: Rengöring av kristallprismor För att rengöra kristallprismorna, fyll en hink med varmt vatten och tillsätt en mild rengöringslösning. Doppa varje prisma i lösningen och använd en mjuk trasa eller mikrofiberduk för att torka av dem försiktigt. Var noggrann med att ta bort smuts eller fläckar.

Steg 5: Skölj och torka Efter att du har rengjort prismorna, skölj dem noggrant med rent vatten i en annan hink. Torka sedan av dem försiktigt med en ren trasa eller duk. Det är viktigt att se till att inget rengöringsmedel är kvar på prismorna när du är klar.

Steg 6: Återmontera När prismorna är rena och torra kan du återmontera dem på kronan. Var försiktig när du sätter tillbaka dem för att undvika att skada eller repa dem.

Steg 7: Avsluta och tänd upp När alla prismor är på plats och du är nöjd med resultatet, tänd upp din kristallkrona igen om den är elektrisk. Beundra det gnistrande resultatet av din rengöringsinsats.

Att rengöra en kristallkrona kan vara lite tidskrävande, men det är väl värt ansträngningen för att behålla dess skönhet och glans. Gör det till en del av din regelbundna underhållsrutin, och din kristallkrona kommer att fortsätta att vara en strålande prydnad i ditt hem.

Duschvägg rengöring

9 Sep 2023

Så rengör du din duschvägg effektivt och enkelt

Duschväggar är utsatta för mycket fukt och kan därför vara en grogrund för mögel och kalkavlagringar om de inte rengörs regelbundet. Men det behöver inte vara en krånglig eller tidskrävande process att hålla dina duschväggar skinande rena. Här är några enkla steg för att effektivt rengöra din duschvägg och hålla den i toppskick.

Duschvägg rengöring

Vad du behöver:

 • Rengöringsmedel (du kan använda ett kommersiellt rengöringsmedel eller göra ditt eget med vinäger och vatten).
 • En sprayflaska.
 • En mjuk svamp eller borste.
 • En gummiskrapa.
 • En gammal tandborste (valfritt, för att komma åt svåra fläckar).

Steg 1: Förberedelse Börja med att tömma din dusch på alla tvålar, schampo och andra föremål. Detta ger dig bättre tillgång till duschväggarna och gör rengöringsprocessen enklare.

Steg 2: Förbered rengöringslösningen Fyll din sprayflaska med rengöringsmedlet. Om du gör ditt eget rengöringsmedel, använd en blandning av lika delar vatten och vitvinsvinäger. Vinäger är en naturlig avkalkare och rengöringsmedel som fungerar bra för att ta bort kalkavlagringar och tvålfilm.

Steg 3: Applicera rengöringsmedlet Spraya rikligt med rengöringsmedel på duschväggarna. Se till att täcka alla ytor, inklusive de mest utsatta områdena där kalkavlagringar och mögel oftast samlas.

Steg 4: Låt medlet verka Låt rengöringsmedlet sitta i några minuter för att lösa upp smuts, kalk och mögel. Under tiden kan du förbereda din svamp eller borste och gummiskrapa.

Steg 5: Skrubba och skrapa Använd svampen eller borsten för att försiktigt skrubba duschväggarna. Fokusera på områden där det finns kalkavlagringar eller mögel. För att komma åt svåra fläckar kan du använda den gamla tandborsten. Använd sedan gummiskrapan för att skrapa bort rengöringsmedlet och smutsen.

Steg 6: Skölj av Skölj duschväggarna noggrant med rent vatten för att ta bort rengöringsmedlet och eventuell kvarvarande smuts. Se till att inget rengöringsmedel är kvar.

Steg 7: Torka av Använd en ren handduk eller mikrofiberduk för att torka av duschväggarna och få dem att glänsa.

Steg 8: Förebyggande underhåll För att förhindra att kalkavlagringar och mögel återkommer, se till att du torkar av duschväggarna efter varje användning eller använder en duschspray som minskar ansamlingen av smuts.

Att hålla din duschvägg ren och glänsande kräver regelbunden underhåll, men med rätt teknik och rengöringsrutin kan du njuta av en gnistrande ren dusch varje gång.

Få bort svartmögel

8 Sep 2023

Få bort Svartmögel: Effektiva Metoder för Mögelborttagning

Svartmögel, även känt som Stachybotrys chartarum, är en form av mögel som kan växa i fuktiga och mörka områden i ditt hem. Det är inte bara oattraktivt att se på, utan det kan också vara skadligt för din hälsa om det inte behandlas korrekt. I den här bloggtexten kommer vi att utforska några effektiva metoder för att få bort svartmögel och förhindra att det återkommer.

Få bort svartmögel

1. Säkerhet Först

Innan du börjar rengöra svartmögel, se till att du har rätt skyddsutrustning. Använd en ansiktsmask, skyddsglasögon och handskar för att undvika att inandas mögelsporer eller komma i kontakt med dem.

2. Ventilera Området

Se till att området där möglet har växt är väl ventilerat. Öppna fönster och dörrar för att säkerställa god luftcirkulation. Detta kommer att minska risken för att du andas in mögelsporer.

3. Ta Bort Drabbade Material

Om mögel har angripit byggnadsmaterial som gips eller trä, måste du kanske ta bort och ersätta det. Det är viktigt att göra detta noggrant för att inte sprida mögelsporer. Förse dig med en plastpåse och dubbelplasta det drabbade materialet innan du bär det ut.

4. Använd Rätt Rengöringsmedel

För att rengöra ytor som är drabbade av svartmögel, använd en blandning av vatten och tvättmedel eller specialiserade mögeldödande rengöringsmedel. Borsta försiktigt ytan med en borste med mjuka borst. Undvik att använda för mycket vatten, eftersom överdriven fukt kan främja ny tillväxt av mögel.

5. Använd Naturliga Mögeldödare

Det finns flera naturliga ingredienser som kan hjälpa till att döda och avlägsna mögel. Vinäger, bikarbonat och tea tree olja är några exempel. Blanda en lösning med dessa ingredienser och använd den för att rengöra möglet. De har mögelavlägsnande egenskaper och lämnar dessutom en fräsch doft.

6. Förebygg Ny Tillväxt

För att förhindra att svartmögel återkommer, se till att det drabbade området är torrt och välventilerat. Fixa eventuella läckor eller fuktproblem i hemmet. Använd avfuktare om det behövs för att hålla luftfuktigheten låg.

7. Konsultera Experter

Om mögelproblemet är omfattande eller svårt att hantera själv, överväg att konsultera med professionella mögelavlägsnare. De har den erfarenhet och utrustning som krävs för att effektivt sanera området och förhindra framtida mögelväxt.

Att få bort svartmögel är viktigt för att säkerställa en hälsosam och säker inomhusmiljö. Följ dessa steg noggrant och tveka inte att söka professionell hjälp om du är osäker på hur du ska hantera mögelproblemet i ditt hem. Med rätt åtgärder kan du snabbt och säkert bli av med svartmögel och förhindra att det återvänder.

Ta bort klistermärken

1 Sep 2023

Så Tar Du Bort Klistermärken Enkelt och Effektivt: Tips och Trick

Vi har alla stött på klistermärken som vi vill ta bort, vare sig det är klistermärken som barnen har klistrat på möblerna, klistermärken från prislappar på nya produkter eller gamla klistermärken som har blivit klibbiga och fula med tiden. Att ta bort klistermärken kan vara en utmaning, men det finns några enkla och effektiva metoder som du kan använda. Här är några tips och trick för att ta bort klistermärken från olika ytor.

Ta bort klistermärken

1. Använd Värme:

En av de mest effektiva sätten att ta bort klistermärken är att använda värme. Du kan använda en hårtork eller en varmluftspistol för att värma upp klistermärket i några sekunder. Värmen gör att klistermärket blir mjukt och mer hanterbart. Du kan sedan försiktigt skrapa bort det med en plastskrapa eller en gammal kreditkort.

2. Använd Olja eller Smörjmedel:

Olja eller smörjmedel, som matolja eller olivolja, kan vara mycket effektiva för att lösa upp klister. Applicera några droppar olja på klistermärket och låt det verka i några minuter. Du kan sedan försiktigt skrapa bort klistermärket med en plastskrapa eller en trasa.

3. Använd Alkoholbaserade Lösningar:

Alkoholbaserade produkter som nagellacksborttagning eller gnidningsalkohol kan också vara effektiva för att ta bort klistermärken. Applicera en liten mängd på klistermärket och låt det verka i några minuter innan du skrapar bort det.

4. Använd En Klistermärkesborttagare:

Det finns även speciella klistermärkesborttagningsprodukter tillgängliga som är utformade för att göra jobbet enkelt. Dessa produkter kan hittas i de flesta hemmafixarbutiker och fungerar bra för att ta bort klistermärken från olika ytor.

5. Tvätta Efteråt:

Efter att du har tagit bort klistermärket är det en bra idé att tvätta ytan med tvålvatten eller en rengöringsprodukt för att ta bort eventuell kvarvarande klisterrester och olja.

6. Var Försiktig med Delikata Ytor:

När du tar bort klistermärken från delikata ytor som lackerade möbler eller lackerade bilar, se till att vara extra försiktig så att du inte skadar ytan. Använd mjuka tyger eller mjuka skrapor för att undvika repor.

Att ta bort klistermärken kan vara en enkel process om du använder rätt tekniker och produkter. Kom ihåg att vara försiktig och tålmodig, särskilt om du arbetar med känsliga ytor. Med rätt metoder kan du få dina ytor att se rena och fina ut igen utan klistermärken och klisterrester.

Illaluktande skor

27 Aug 2023

Illaluktande Skor - Hur Får Man Bort Lukten Effektivt?

Illaluktande skor kan vara en riktig utmaning, men det finns hopp! Att ha skor som doftar illa är inte bara obekvämt utan kan också vara pinsamt. I den här omfattande guiden kommer vi att utforska de främsta orsakerna bakom illaluktande skor och dela med oss av beprövade metoder för att permanent bli av med lukten. Låt oss återställa fräschören och självförtroendet i dina skor!


Illaluktande skor

De Underliggande Faktorerna som Orsakar Illaluktande Skor

För att framgångsrikt kunna eliminera den oönskade doften från dina skor är det viktigt att förstå vad som orsakar problemet. Här är några av de huvudsakliga orsakerna till illaluktande skor:

 1. Fukt: Fukt är en av de främsta orsakerna till dålig lukt i skor. Svett från fötterna och omgivande miljöfukt kan skapa en idealisk miljö för bakterier och mögel att trivas i skorna.

 2. Bakterietillväxt: Fötter har naturligt förekommande bakterier som kan blomstra i fuktiga och varma skor. Dessa bakterier bryter ned svett och frigör dålig lukt.

 3. Otillräcklig Ventilation: Skor som inte får tillräcklig luftcirkulation kan fälla fukt och luktmolekyler, vilket förvärrar problemet.

Effektiva Sätt att Bli Av med Illaluktande Skor

Det finns flera praktiska metoder som du kan använda för att eliminera den illaluktande doften från dina skor:

 1. Regelbunden Luftning: Låt dina skor lufta efter användning genom att placera dem på en ventilerad plats. Detta hjälper till att torka ut fukt och minska lukten.

 2. Använd Naturliga Absorbenter: Placera naturliga absorbenter som bikarbonat, maizena eller kaffesump i dina skor över natten. Dessa hjälper till att absorbera fukt och neutralisera lukten.

 3. Tvätta Skosulor: Om möjligt, ta ut skosulorna och tvätta dem för att avlägsna bakterier och svettrester. Låt dem torka ordentligt innan du sätter tillbaka dem i skorna.

 4. Använd Skosprayer: Investera i en skospray som är speciellt utformad för att eliminera dålig lukt. Välj en som inte bara maskerar lukten utan också tar bort dess källa.

 5. Skor För Ventilation: Välj skor med god ventilation och tillverkade av material som andas. Detta hjälper till att förhindra fuktansamling och bakterietillväxt.

 6. Byt Strumpor Regelbundet: Att använda rena och torra strumpor varje dag minskar svett och bakterietillväxt i skorna.

Genom att implementera dessa enkla åtgärder kan du säkerställa att dina skor förblir fräscha och doftfria. Kom ihåg att regelbunden vård och uppmärksamhet på skornas skick är nyckeln till att förebygga framtida problem med illaluktande skor.

Städa hållbart med ekotipset

27 Aug 2023

Städa Hållbart med Ekotips - En Väg mot En Renare Framtid

I en värld där miljömedvetenhet är av yttersta vikt är det dags att omvärdera våra städrutiner och anta en mer hållbar approach. Genom att använda "ekotipset" som ditt ledmotiv kan du skapa en ren och fräsch omgivning samtidigt som du minskar din påverkan på planeten. I den här guiden kommer vi att utforska några effektiva metoder för att städa på ett hållbart sätt och implementera ekologiska tips i ditt dagliga städliv.

Städa hållbart med ekotipset

De Mångsidiga Fördelarna med Att Städa Hållbart med Ekotips

Att städa hållbart med ekotips ger inte bara positiva resultat för miljön, utan det har även fördelar för din hälsa och plånbok:

 1. Minska Kemin: Många traditionella rengöringsprodukter innehåller kemikalier som kan vara skadliga för både dig och miljön. Genom att använda ekologiska alternativ minskar du exponeringen för farliga ämnen.

 2. Spara Pengar: Naturliga ingredienser som ättika, citron och bikarbonat är ofta billigare än kommersiella rengöringsprodukter. Genom att byta till ekologiska alternativ kan du spara pengar på lång sikt.

 3. Bättre Luftkvalitet: Många traditionella rengöringsprodukter avger flyktiga organiska föreningar (VOCs) som kan försämra luftkvaliteten inomhus. Genom att använda ekologiska produkter minskar du dessa föroreningar.

Praktiska Ekotips för Hållbar Städning

Här är några konkreta ekotips som du kan implementera i din städning för att göra den mer hållbar och miljövänlig:

 1. Använd Naturliga Rengöringsmedel: Byt ut kommersiella rengöringsprodukter med naturliga alternativ som ättika, citronsaft och bikarbonat. Dessa naturliga ingredienser är effektiva för att rengöra och desinficera olika ytor.

 2. Återanvänd Förpackningar: Istället för att köpa nya sprayflaskor och förpackningar varje gång du behöver en rengöringslösning kan du återanvända gamla flaskor och fylla dem med dina egna blandningar.

 3. Minska Engångsartiklar: Undvik att använda engångsartiklar som pappershanddukar och rengöringsdukar. Istället, använd tvättbara och återanvändbara tygtrasor för att minska avfallet.

 4. Källsortera Rengöringsprodukter: Om du behöver göra dig av med gamla rengöringsprodukter, se till att källsortera dem enligt riktlinjerna för din region. Många kemikalier kan vara farliga för miljön om de inte hanteras korrekt.

 5. Fokusera på Förebyggande: Genom att förebygga smuts och oordning kan du minska behovet av frekvent städning. Använd mattor och dörrmattor för att hindra smuts från att spridas i ditt hem.

Genom att städa hållbart med ekotips kan du göra en positiv skillnad för både din hälsa och miljön. Genom att välja ekologiska rengöringsprodukter och implementera dessa praktiska tips kan du skapa en ren och fräsch omgivning samtidigt som du tar hand om planeten.

Få bort svettlukt från kläder

27 Aug 2023

Effektiva Metoder för att Få Bort Svettlukt från Kläder

Att brottas med svettlukt på dina kläder kan vara frustrerande, särskilt när vanliga tvättmetoder inte verkar räcka till. Men förtvivla inte! I den här omfattande guiden kommer vi att dela med oss av några kraftfulla metoder som kommer att hjälpa dig att permanent eliminera svettlukt från dina favoritplagg. Låt oss återställa fräschören och självförtroendet i din garderob!

Få bort svettlukt från kläder

De Bakomliggande Orsakerna till Svettlukt på Kläder

För att framgångsrikt kunna hantera svettlukt är det viktigt att förstå varför den uppstår i första hand. Här är några vanliga orsaker till att svettlukt kan sätta sig i kläder:

 1. Bakterier och Svett: När svett blandas med naturligt förekommande bakterier på din hud kan det skapa en stark och ihållande lukt. Dessa bakterier trivs i de fibrer som utgör dina kläder.

 2. Ojämn Tvättning: Ibland tvättar vi våra kläder snabbt och i kalla vatten, vilket inte alltid eliminerar svettlukt helt. Tvättning i lägre temperaturer kan inte bryta ned svett och bakterier lika effektivt.

 3. Fuktretention: Om kläderna inte torkas ordentligt efter att de har blivit svettiga, kan fuktretentionen skapa en miljö som gynnar bakterietillväxt och därmed lukt.

Effektiva Metoder för Att Eliminera Svettlukt från Kläderna

Följ dessa praktiska åtgärder för att säga adjö till svettlukt på kläderna en gång för alla:

 1. Förbehandling med Ättika: Skapa en blandning av vatten och ättika (ungefär i lika delar) och blötlägg de svettiga plaggen i detta i cirka 30 minuter innan du tvättar dem. Ättikan bryter ned svett och dödar bakterier.

 2. Använd Bikarbonat: Strö lite bikarbonat på de områden där svettlukt är mest påtaglig. Låt det sitta i några timmar eller över natten för att absorbera lukt, och skaka sedan av eller borsta bort bikarbonatet innan tvätt.

 3. Tvätta med Varmt Vatten: Tvätta svettiga kläder i varmt vatten (enligt plaggens tvättanvisningar) för att hjälpa till att bryta ned svett och bakterier ordentligt.

 4. Undvik Torktumlare: Om möjligt, undvik att använda torktumlare för plagg som har svettlukt. Värmen från torktumlaren kan få lukt att sätta sig ännu djupare i fibrerna.

 5. Naturliga Deodoranter: Använd naturliga deodoranter eller talk för att hålla svettlukt under kontroll. Applicera dem på huden innan du klär på dig.

 6. Lufttorkning: Efter tvätt, låt kläderna torka i direkt solljus och frisk luft. Detta hjälper till att naturligt döda bakterier och motverka lukt.

Genom att ta dessa åtgärder kan du ta bort svettlukt från kläder och återfå deras fräschör. Kom ihåg att konsistens är nyckeln - genom att följa dessa tips regelbundet kommer du att kunna njuta av doftande och rena kläder varje dag.

Dålig lukt tvättmaskin

27 Aug 2023

Eliminera Dålig Lukt från Tvättmaskinen och Återfå Fräschören

Har din tvättmaskin börjat sprida en otrevlig och oönskad doft? Oroa dig inte! Dålig lukt från tvättmaskinen är en vanlig förekomst och kan lätt åtgärdas med några enkla steg. I den här guiden kommer vi att utforska de vanligaste orsakerna till dålig lukt i tvättmaskinen och dela med oss av effektiva sätt att bli av med den. Låt oss återupprätta fräschören i dina kläder och göra tvättupplevelsen trevlig igen!

Dålig lukt tvättmaskin

De Vanligaste Orsakerna till Dålig Lukt i Tvättmaskinen

Innan vi dyker in i lösningarna är det viktigt att förstå varför din tvättmaskin kanske börjar lukta illa. Det finns flera faktorer som kan bidra till den obehagliga lukten:

 1. Fukt och Mögelbildning: Tvättmaskiner är fuktiga miljöer, och om fukt inte torkas ordentligt kan det leda till mögelbildning. Mögel avger en karakteristisk lukt som kan smitta dina kläder och sprida sig till hela tvättmaskinen.

 2. Smuts och Bakterier: Över tid kan smuts och tvättrester ackumuleras i tvättmaskinens olika delar, inklusive trumman och slangarna. Dessa tvättrester kan fungera som grogrund för bakterier som i sin tur genererar dålig lukt.

 3. Förvaring av Fuktiga Kläder: Att lämna fuktiga kläder i tvättmaskinen efter avslutad tvättcykel kan skapa en fuktig miljö som främjar odörutveckling.

Effektiva Sätt att Bli Av med Dålig Lukt i Tvättmaskinen

Lyckligtvis finns det flera åtgärder du kan vidta för att bekämpa dålig lukt och återställa din tvättmaskins fräschör:

 1. Regelbunden Rengöring: Ett enkelt sätt att förhindra dålig lukt är att regelbundet rengöra tvättmaskinen. Kör en tom tvättcykel med varmt vatten och en blandning av ättika och bikarbonat. Dessa naturliga ingredienser hjälper till att lösa upp smuts och bekämpa bakterier.

 2. Håll Trumman Torr: Efter avslutad tvättcykel, se till att lämna tvättmaskinens lucka och trumma öppen för att låta fukten avdunsta. Detta förhindrar mögelbildning och oönskad lukt.

 3. Undvik Överdosering av Tvättmedel: Att använda för mycket tvättmedel kan leda till att tvättrester ackumuleras i tvättmaskinen. Följ de rekommenderade doseringsanvisningarna för att undvika detta problem.

 4. Tvätta Tvättmaskinens Delar: Ta dig tid att rengöra tvättmaskinens olika delar, som tvättmedelsfacket och gummilisten runt luckan. Torka av dem med en lösning av ättika och vatten för att eliminera eventuell bakterietillväxt.

 5. Använd Högkvalitativa Tvättmedel: Investera i högkvalitativa tvättmedel som är utformade för att bryta ner smuts och bakterier effektivt. Detta kan bidra till att förhindra dålig lukt i framtiden.

Sammanfattningsvis är det fullt möjligt att eliminera dålig lukt från din tvättmaskin och återställa dess fräschör. Genom att följa dessa enkla steg och adoptera goda vana kan du njuta av ren och väldoftande tvätt varje gång. Glöm inte att regelbunden rengöring och uppmärksamhet på tvättmaskinens skick är nyckeln till att undvika framtida problem med dålig lukt.

Städerska

27 Aug 2023

Effektiv Städerska för Hem och Kontor - Anlita Novari idag!

Letar du efter en pålitlig och effektiv städerska för ditt hem eller kontor? Då har du kommit helt rätt! Novari erbjuder skräddarsydda städtjänster som passar dina behov perfekt. Med vårt dedikerade team av erfarna städexperter kan du vara säker på att ditt utrymme kommer att skinna av renhet och fräschör. Läs vidare för att upptäcka hur Novari kan göra en verklig skillnad i ditt liv!

Städerska

Varför Välja Novari för Din Städerska?

 1. Professionell Expertis: Vårt team av städproffs är noggrant utbildade och har års erfarenhet inom branschen. Oavsett om det handlar om regelbunden underhållsstädning eller djuprengöring, så har vi den kompetens som krävs för att leverera resultat av högsta kvalitet.

 2. Skräddarsydda Tjänster: Vi förstår att varje hem och kontor är unikt. Därför anpassar vi våra städtjänster efter dina specifika önskemål och krav. Du kan vara säker på att vi tar hänsyn till varje detalj och skapar en städrutin som passar just dig.

 3. Miljövänliga Alternativ: Novari värnar om både din hälsa och miljön. Vi använder enbart certifierade och miljövänliga städprodukter som är skonsamma mot ytor och människor. Med oss kan du njuta av en renare omgivning utan att kompromissa med din och din familjs välbefinnande.

 4. Pålitlighet och Säkerhet: Att lita på någon att komma in i ditt hem eller kontor kräver förtroende. Vi på Novari sätter säkerheten först och genomför noggranna bakgrundskontroller på våra anställda. Din trygghet är vår högsta prioritet.

Upplev Fördelarna med en Städerska från Novari

Att anlita en städerska från Novari ger dig inte bara en skinande ren omgivning, utan också en rad fördelar som kommer att förbättra din livskvalitet:

 • Spara Tid: Livet är hektiskt, och att spendera timmar på städning varje vecka kan vara tidskrävande och stressande. Med våra tjänster frigör du värdefull tid som du kan använda till att fokusera på det som verkligen betyder något för dig.

 • Förbättrad Hälsa: En ren och organiserad omgivning främjar hälsa och välbefinnande. Genom att eliminera damm, allergener och bakterier skapar vårt team en hälsosammare miljö för dig och din familj.

 • Ökad Produktivitet: Ett välskött kontor är nyckeln till en produktiv arbetsmiljö. Genom att anlita Novari för din kontorsstädning säkerställer du att dina anställda arbetar i en ren och inspirerande atmosfär.

 • Stressavlastning: Städning kan vara en påfrestande uppgift, särskilt efter en lång arbetsdag. Genom att delegera städningen till vårt professionella team kan du minska stress och fokusera på avkoppling och återhämtning.

Anlita Novari för en Framstående Städerska Upplevelse!

Slutligen, om du vill uppleva fördelarna med en dedikerad och erfaren städerska, tveka inte att kontakta Novari idag. Vi är här för att göra ditt liv enklare, renare och mer behagligt. Med vårt fokus på kvalitet, skräddarsydda tjänster och pålitlighet kan du vara säker på att du har gjort det bästa valet för din städningsbehov. Låt oss ta hand om städningen så att du kan njuta av mer tid och frihet i din vardag. Kontakta oss på Novari redan idag för att boka din första städtjänst och låt oss visa dig skillnaden!

Städfirmor

27 Aug 2023

Städfirmor - Vilken ska jag välja för mina behov?

Att välja rätt städfirma för dina behov kan vara en utmaning, särskilt när det finns så många alternativ att välja mellan. Novari är här för att guida dig genom processen och visa varför vi är det självklara valet när det gäller att uppfylla dina städbehov på bästa sätt.

Städfirmor

Varför Novari sticker ut bland städfirmor

När det kommer till att välja en pålitlig städfirma är det viktigt att titta på faktorer som erfarenhet, pålitlighet och kundnöjdhet. Novari har dessa kvaliteter och mer. Med års erfarenhet inom branschen har vi inte bara skaffat oss en djup förståelse för olika städuppgifter, utan vi har även utvecklat effektiva strategier för att leverera enastående resultat varje gång.

Vi förstår att tillit är nyckeln när man anlitar en städfirma, och därför är vår personal noggrant utvald och tränad för att uppfylla de högsta standarderna. Vi är stolta över vår pålitlighet och strävar alltid efter att överträffa förväntningarna hos våra kunder.

Anlita Novari för en problemfri städupplevelse

När du står inför beslutet att välja bland olika städfirmor är det viktigt att fokusera på fördelarna med att anlita Novari. Vi är inte bara en städfirma; vi är din partner i att skapa en ren och fräsch miljö för dig och dina nära och kära att njuta av.

Vår flexibilitet är något som våra kunder uppskattar särskilt mycket. Oavsett om du behöver en engångsstädning inför en speciell händelse eller regelbundna städtjänster för ditt hem eller företag, så anpassar vi våra tjänster efter dina behov och schema. Vi förstår att varje kund är unik, och därför skräddarsyr vi våra städlösningar för att passa just dig.

När du väljer Novari som din städfirma kan du också vara säker på att vi använder miljövänliga städprodukter och metoder. Vi är medvetna om vår påverkan på miljön och strävar efter att minimera vår koldioxidavtryck. Samtidigt som vi ger dig en ren och hälsosam miljö, tar vi också ansvar för planeten.

Våra kunders nöjdhet är vår främsta prioritet, och vi är stolta över de positiva recensioner och återkommande kunder vi har samlat på oss genom åren. När du väljer Novari kan du vara säker på att du får mer än bara en städfirma; du får en dedikerad partner som arbetar för att göra ditt liv bekvämare och mer hygieniskt.

Varför välja Novari bland städfirmor?

Att välja rätt städfirma kan göra en betydande skillnad i ditt liv. Med Novari får du inte bara en städfirma som utför sina uppgifter med precision och omsorg, utan också en partner som strävar efter att överträffa dina förväntningar. Vårt engagemang för kvalitet, pålitlighet och miljömedvetenhet sätter oss i en klass för sig.

Så när du står inför beslutet "Städfirmor - Vilken ska jag välja?", tveka inte att kontakta Novari för en skräddarsydd städlösning som passar dig. Vi är redo att ta hand om dina städbehov och göra din omgivning ren och hälsosam på det mest pålitliga och professionella sättet möjligt. Välj Novari och låt oss vara din partner i städning och fräschör.

Flyttstäda

27 Aug 2023

Flyttstäda själv - Hur gör jag detta på egen hand?

Ska du snart flytta till ett nytt hem? Då har du förmodligen redan insett att en av de viktigaste uppgifterna på din lista är att flyttstäda ditt gamla boende. Att göra det själv kan vara en utmaning, men med rätt strategi och några användbara tips kan du enkelt klara av det. Läs vidare för att ta reda på hur du kan genomföra flyttstädningen på egen hand och säkerställa att ditt gamla hem lämnas i toppskick för nästa ägare.

Flyttstäda

Steg för steg-guide: Så här gör du din egen flyttstädning

Att flyttstäda själv kan verka som en skrämmande uppgift, men med en välplanerad strategi kan du ta itu med det utan stress. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig att göra din egen flyttstädning som ett proffs:

 1. Skapa en plan: Börja med att göra en lista över alla områden som behöver städas. Dela upp listan i olika rum för att hålla det organiserat och hanterbart.

 2. Samlar dina verktyg: Innan du börjar, se till att du har alla nödvändiga rengöringsprodukter och verktyg till hands. Du kommer att behöva dammsugare, mopp, rengöringsmedel, trasor och eventuellt även desinfektionsmedel.

 3. Ta bort skräp och röra: Innan du dyker in i rengöringen, se till att rummet är fri från oönskat skräp och röra. Detta gör det enklare att rengöra ytor ordentligt.

 4. Börja uppifrån och arbeta ner: När du städar varje rum, börja från toppen. Torka av tak, lampor och hyllor innan du går vidare till möbler och golv.

 5. Fokusera på detaljerna: Rengör noggrant hörn, lister och andra svårtillgängliga områden. Det är dessa detaljer som verkligen gör skillnad i slutresultatet.

 6. Rengör köket noggrant: Köket är en plats som kräver extra uppmärksamhet. Rengör ugnen, spisen, diskbänken och köksluckor. Glöm inte att ta bort matrester och fettfläckar.

 7. Frischa upp badrummet: I badrummet är hygien särskilt viktigt. Rengör toalett, badkar, handfat och speglar ordentligt. Byt också ut eventuella trasiga eller slitna duschdraperier.

 8. Dammsug och moppa golv: Avsluta genom att dammsuga och moppa golvet i varje rum. Se till att inte missa några hörn eller svåråtkomliga områden.

Gör det själv eller anlita proffsen? Varför överlåta flyttstädningen till Novari?

Att göra din egen flyttstädning kan vara tillfredsställande, men det är också tidskrävande och kräver noggrannhet. Om du känner att du inte har tillräckligt med tid eller energi för att hantera flyttstädningen på egen hand, varför inte överväga att anlita professionell hjälp från Novari?

Vi på Novari är experter på flyttstädning och kan garantera en grundlig och effektiv rengöring av ditt gamla hem. Med vårt erfarna team och högkvalitativa rengöringsprodukter kan vi säkerställa att ditt gamla boende lämnas i perfekt skick för de kommande ägarna. Genom att anlita oss kan du frigöra din tid och energi för att fokusera på andra viktiga aspekter av din flytt.

Sammanfattningsvis är flyttstädning en viktig del av flyttprocessen, och du kan definitivt göra det själv med rätt strategi. Men om du vill ha en smidigare och stressfri upplevelse, överväg att anlita oss på Novari för att göra jobbet åt dig. Kontakta oss idag för att få en skräddarsydd lösning för din flyttstädning och låt oss hjälpa dig att säkerställa en ren start i ditt nya hem!

Odla Tomater

27 Aug 2023

En Nybörjarguide till Att Odla Tomater – Från Frö till Frukt

Att odla egna tomater är inte bara en rolig och belönande hobby, det ger dig också möjligheten att njuta av färska, smakrika tomater direkt från din trädgård eller balkong. Även om du är nybörjare inom trädgårdsodling, behöver du inte vara rädd – att odla tomater kan vara både enkelt och framgångsrikt med rätt kunskap och omsorg. Här är en guide som tar dig genom stegen för att odla dina egna saftiga tomater från frö till frukt.

Odla Tomater

Steg 1: Välj Tomatsorten Det första steget är att välja vilken sorts tomat du vill odla. Det finns otaliga sorter att välja mellan, från körsbärstomater till plommontomater och större varianter. Ta hänsyn till din odlingsplats, klimatet och dina smakpreferenser när du väljer.

Steg 2: Förbered Fröna Förbered fröna genom att fylla små krukor eller fröbrickor med en lätt jordblandning. Placera ett tomatfrö i varje kruka och täck dem med en tunn jordbädd. Håll jorden fuktig men inte blöt.

Steg 3: Låt Fröna Gro Placera krukorna på en varm och ljus plats, till exempel på fönsterbrädan. Tomatfröna börjar gro inom en till två veckor. När de första sanna bladen visas kan du plantera om dem i större krukor eller utomhus om vädret tillåter.

Steg 4: Välj Rätt Plats Tomater älskar sol, så välj en plats där de får minst 6-8 timmar solljus om dagen. Om du odlar i en trädgård, se till att jorden är väldränerad och näringsrik. Om du odlar på en balkong eller i krukor, välj en kruka med tillräckligt med utrymme för att tomatplantan ska kunna växa.

Steg 5: Plantera och Vård Gräv en grop eller gör en plats för din tomatplanta och sätt den i jorden. Fyll på med jord och se till att plantan är stadigt fast. Vattna plantan väl och se till att hålla jorden fuktig genom hela säsongen. Ge plantan näring med en balanserad gödsel en gång i månaden.

Steg 6: Stöd och Skötsel De flesta tomatplantor behöver stöd för att hålla upp de växande frukterna. Använd tomatstöd eller spaljéer för att stötta plantan när den växer. Ta bort eventuella suckar (sidoskott som växer i bladvecken) för att fokusera energin på huvudstammen och frukten.

Steg 7: Skörda och Njut Beroende på tomatens sort tar det vanligtvis 60-85 dagar från plantering till skörd. När tomaterna har nått sin fulla färg och är mjuka vid beröring, är de redo att skördas. Plocka försiktigt och njut av dina färska, hemodlade tomater!

Att odla tomater är en givande process som ger dig en smak av sommaren hela året. Följ dessa steg och var tålmodig, och snart kommer du att vara stolt ägare av din alldeles egna tomatträdgård. Så ge dig ut och börja odla de ljuvliga och saftiga tomater som kommer att smaka sommar på din tallrik!

Luktar avlopp i badrummet

27 Aug 2023

Luktar avlopp i badrummet - Hur fixar jag det?

Har du någonsin stigit in i ditt badrum och mötts av den obehagliga lukten av avloppsvatten? Det är en vanlig och frustrerande situation som många husägare står inför. Men oroa dig inte, det finns åtgärder du kan vidta för att ta itu med detta problem och återfå en fräsch och behaglig atmosfär i ditt badrum. I den här artikeln kommer vi att utforska några enkla steg du kan följa för att lösa problemet med luktar avlopp i badrummet.

Luktar avlopp i badrummet

Förstå Orsakerna till Lukten av Avlopp i Badrummet

Innan vi dyker in i lösningarna är det viktigt att förstå varför avloppslukt kan uppstå i ditt badrum. Ofta är detta resultatet av uppsamlad smuts, hår och tvålrester som fastnar i avloppet och börjar brytas ned. Detta kan leda till att obehagliga lukter frigörs. Dessutom kan bristande vattenlåsnivåer och otillräcklig ventilation också vara bidragande faktorer.

Steg för att Fixa Lukten av Avlopp i Badrummet

1. Rengöring av Avloppet Det första steget är att rengöra avloppet noggrant. Börja med att ta bort eventuell synlig smuts och hår från avloppets öppning. Använd sedan en avloppsrensare eller en vajer för att försiktigt nå djupare ned i avloppet och avlägsna eventuella blockeringar. Efter att du har gjort detta, skölj avloppet med varmt vatten och eventuellt en avloppsrengöringsvätska. Detta hjälper till att lösa upp och spola bort kvarvarande föroreningar som kan orsaka lukt.

2. Återställ Vattenlåsnivåerna Vattenlåsen är de "S"-formade kurvorna i avloppsrören som fylls med vatten och fungerar som en barriär mot avloppslukt. Ibland kan dessa torka ut eller bli otillräckligt fyllda, vilket tillåter lukt att stiga upp genom avloppet. För att återställa vattenlåsnivåerna, häll långsamt vatten i avloppet tills du ser att vattenlåset är helt fyllt. Detta bör hjälpa till att förhindra lukten från att komma upp i badrummet.

3. Förbättra Ventilationen Otillräcklig ventilation kan också bidra till avloppslukt i badrummet. Se till att badrummet har en fungerande fläkt eller ventilationssystem som kan hjälpa till att dra ut fuktighet och oönskade lukter. Om ditt badrum inte har tillräcklig ventilation kan det vara en bra idé att överväga att installera en fläkt.

Avslutande Tankar

Att hantera luktar avlopp i badrummet kan vara besvärligt, men det är inte omöjligt att lösa. Genom att följa ovanstående steg - rengöring av avloppet, återställning av vattenlåsnivåer och förbättring av ventilationen - kan du göra ditt badrum fräscht och inbjudande igen. Om problemet kvarstår trots dina ansträngningar kan det vara en god idé att konsultera en VVS-expert för ytterligare råd och hjälp. Så snart du har löst problemet kan du återigen njuta av ett doftande och behagligt badrum utan oönskade lukter.

Städa med Ättika

27 Aug 2023

Städa med Ättika - Naturligt och Effektivt Rengöringsmedel

Att städa med ättika är ett smart och miljövänligt sätt att hålla ditt hem skinande rent. Ättika är inte bara ett vanligt kryddningsmedel i köket, utan det har också en imponerande förmåga att agera som ett kraftfullt rengöringsmedel. Oavsett om du vill fräscha upp ditt kök, badrum eller andra ytor i hemmet, kan ättika vara din bästa vän när det kommer till att ta itu med smuts, fett och kalkavlagringar.

Städa med Ättika

Fördelarna med att Städa med Ättika

När du använder ättika som rengöringsmedel får du inte bara en skinande yta utan också en mängd andra fördelar. För det första är ättika en naturlig produkt, vilket betyder att du undviker de hårda kemikalier som finns i många kommersiella rengöringsprodukter. Detta gör det inte bara säkrare för din hälsa utan också för miljön.

Ättika har en imponerande förmåga att bryta ner fett och lösa upp kalkavlagringar. Detta gör det särskilt effektivt för att rengöra diskbänkar, spisar, ugnar och andra ytor som är benägna att samla på sig fett och smuts. Dessutom kan ättika användas för att ta bort dålig lukt från olika ytor, inklusive mattor och möbler.

Hur du Använder Ättika för Att Städa

Att använda ättika som rengöringsmedel är enkelt och kräver inte mycket arbete. För att ta bort kalkavlagringar i badrummet kan du blanda en del ättika med en del vatten och applicera blandningen på de drabbade områdena. Låt det verka i några minuter innan du skrubbar med en borste och sköljer noggrant.

För att rengöra ditt kök kan du blanda ättika med vatten i en sprayflaska och använda det för att rengöra diskbänken, köksbordet och andra ytor. Du kan också använda ättika för att avkalka din kaffebryggare genom att köra en blandning av ättika och vatten genom maskinen och sedan skölja noggrant.

När du använder ättika som rengöringsmedel är det viktigt att komma ihåg att det har en karakteristisk lukt som kan vara stark i början, men den försvinner snabbt när ättikan torkar. Om doften stör dig kan du blanda några droppar eterisk olja i din ättiksblandning för att ge den en trevligare doft.

Sammanfattningsvis är städning med ättika ett fantastiskt sätt att rengöra ditt hem på ett naturligt och effektivt sätt. Genom att dra nytta av ättikans rengöringsegenskaper kan du uppnå en skinande ren yta samtidigt som du minskar din exponering för skadliga kemikalier. Testa detta enkla knep och upptäck fördelarna med att använda ättika för att städa ditt hem på ett mer hållbart sätt.

← Äldre inlägg


Facebook

foretagsbloggar.nu

Svenska Länkar

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd