×

BLOGG

Flyttstädning Blogg

Här kan du läsa vår Flyttstädning Blogg där vi skriver lite tips och tricks om städning generelt och dom senaste nyheterna om oss på Novari Flyttstädning. Vi updaterar våran blogg ofta så vill du hänga med får du gärna gå med i vårat nyhetsbrev nedan.

 

Vad inkluderas i en flyttstädning?

1 jun 2021

Detta bör en flyttstädning inkludera

Planerar du att flytta inom en snar framtid? Då står du inför en tillräckligt stressig tid i ditt liv. Att då behöva bekymra dig för flyttstädningen av din bostad kan kännas överväldigande. Som tur är finns det hjälp att få i form av professionella flyttstädare. Men vad bör egentligen en flyttstädning inkludera, oavsett om du gör jobbet själv eller tar hjälp?

Din flyttstädning bör innefatta dessa ytor

När du flyttstädar din bostad är det viktigt att alla rum och ytor rengörs. Din flyttstädning bör därför innefatta följande delar av bostad:

  • Sovrum
  • Vardagsrum
  • Badrum
  • Kök
  • Övriga rum.

Men det är inte bara bänkskivor och liknande som behöver rengöras – även golv, väggar och tak bör städas. Dessutom är det viktigt att du putsar fönstren såväl invändigt som utvändigt.

Låter detta som alltför mycket jobb för ditt tycke? Då kan det vara värt att överväga att ta in en städfirma. En sådan har professionella flyttstädare anställda som alltså är proffs på just flyttstädning.

En flyttstädning börjar ofta i sovrummet och vardagsrummet

Vardagsrummet och sovrummet är två viktiga ytor att städa vid en flyttstädning. Därför är det viktigt att du städar dessa (och även andra) rum i din bostad innan du flyttar ut. Tänk på att även väggströmbrytare och liknande bör rengöras. Om du har en takfläkt som ska lämnas kvar i bostaden bör även denna städas ordentligt när du flyttstädar.

Ditt badrum bör flyttstädas

Badrummet är förmodligen det rum som är i allra störst behov av en ordentlig rengöring. Därför är det viktigt att du flyttstädar ditt badrum och desinficerar alla ytor i badrummet. Bland annat dusch och/eller badkar, handfat och andra ytor bör rengöras och torkas av så att de lämnas i gott skick.

Viktigt att städa köket

Innan du flyttar ut är det viktigt att du städar ditt kök ordentligt. En flyttstädning som inte innefattar köket kommer troligtvis inte att få tummen upp av hyresvärden. Alla vitvaror och andra ytor i köket behöver städas och göras rena. Detsamma gäller även för alla skåp och lådor.

Fönstren behöver putsas

En av de kanske enskilt tråkigaste ytorna att behöva städa är fönstren. Men även här kan du ta hjälp av en städfirma som kan putsa dina fönster åt dig. Oavsett om du anlitar en sådan eller städar själv är det dock viktigt att detta görs. Även fönsterbrädor, fönsterramar, persienner och liknande bör dammas av.

Ta hjälp om du inte är en fena på att städa

Såvida du inte är skicklig på att städa och kanske rentav gillar att göra detta bör du ta hjälp. Anlita gärna en städfirma som utför flyttstädning om du känner att du inte har läget under extremt bra koll inför din flytt. Deras flyttstädare kan nämligen komma hem till dig och stöka av hela städningen av din bostad med ett fläckfritt slutresultat.

Det gör att du kan ägna din tid och din energi åt andra, för dig viktigare saker som ska göras i samband med flytten. Dessutom ökar dina möjligheter att hyresvärden godkänner din städning vid städbesiktningen.

Städa kök

30 apr 2021

Flyttstädning av köket en smal sak

Ska du flytta ut ur en bostad och in i en annan? Då bör du utföra en ordentlig flyttstädning. Genom att städa bostaden ordentligt innan du flyttar säkerställer du att den nya bostadsinnehavaren får en bra start på sitt boende. Dessutom kan du behöva bekosta flyttstädare i efterhand om du ger dig av utan att ta tag i detta.

 

I denna artikel berättar vi bland annat:

  • Orsaken till att du bör börja med kylskåpet.
  • Hur du flyttstädar ditt kök.
  • Varför du bör vänta med golven till sist.

Börja din flyttstädning i köket med kylskåpet

Det har ingen betydelse om du bara flyttar ett par kvarter bort eller betydligt längre än så – du kommer oavsett att ta med dig innehållet i ditt kylskåp. Dessutom har du kanske inte så mycket tid att lägga på veckohandling mitt i allt kaos som råder i flyttprocessen. Högst sannolikt lägger du också mindre tid på att tillaga hemlagad mat under denna tid. Därför är det bra idé att börja tömma och rengöra kylen vid en flyttstädning av köket.

 

Kött, mjölkprodukter och rester är några exempel på livsmedel där det är viktigt att inte bryta kylkedjan. Börja därför med att kyla ner dessa så fort som du har flyttat in i din nya bostad. Detta är också en anledning till varför det är bra att börja med just kylskåpet – i den nya lyan har du sannolikt börjat med att rengöra just kylen. Genom att göra detta säkerställer du att den är redo att förvara livsmedel på ett säkert sätt. Dessutom tar det inte mer än kanske 20 minuter (om ens det) att göra detta.

 

Börja med att avlägsna hyllplanen i kylskåpet och rengör kylen invändigt med tvål och vatten. Det kan vara svårt att bli av med vissa lukter som dröjer sig kvar i kylen. Därför kan du blanda en lösning med vatten och vinäger och skrubba rent med denna inuti ditt kylskåp.

Fortsätt din flyttstädning med att städa själva köket

När du har gjort rent ditt kylskåp kan du gå vidare till köket. Precis som i övriga rum som du städer i samband med din flyttstädning bör du här avsluta med golven. Börja istället ovanifrån med belysning, tak och hyllor. Arbeta dig sedan nedåt tills du når golvet så undviker du att smutsen gömmer sig kvar högre upp i bostaden. När detta är gjort fortsätter du med att rengöra kökets arbetsytor.

 

Skrubba spishällen och ugnen ordentligt för att avlägsna envisa fläckar. Arbeta dig sedan vidare till övriga vitvaror såsom mikrovågsugn, diskmaskin etc. Efteråt kan du även passa på att rengöra bänkskivor och diskhon. Glöm inte att också gå igenom skåp och lådor för att säkerställa att dessa är rena och trevliga.

 

Vad du än gör bör du som sagt vänta med golven till sist. Detta då all smuts och damm som frigörs i samband med din flyttstädning oundvikligen kommer att hamna där till slut. Med tanke på det vill du ju inte behöva städa dina golv flertalet gånger – det finns ingen anledning att göra ett redan tidskrävande jobb med mödosamt. Därför bör alltid golvet rengöras sist!

 

 

Tips för Flyttstädning

8 apr 2021

4 tips inför din flyttstädning i Stockholm

Ska du flytta till en annan bostad, kanske rentav i en annan stad eller i ett annat land? Det är väldigt spännande med en flytt och det kan därför vara lätt att glömma vissa viktiga aspekter av flytten. En av dessa är att städa rent den gamla bostaden när du flyttar ut. Du kan välja att antingen göra detta själv eller att köpa flyttstädning i Stockholm som en tjänst.

 

Om du väljer att göra jobbet själv bör du börja i rätt ände. Här berättar vi därför hur du steg för steg bör gå tillväga för att lyckas med flyttstädningen. Genom att följa stegen nedan kommer du igång på rätt sätt och kan sedan gå vidare med att städa vitvaror m.m.

1. Börja din flyttstädning i Stockholm med att flytta ut

Har du redan börjat flytta en del av ditt bohag till din nya bostad? Toppen, det blir enklare att städa den gamla bostaden ju mindre saker som står kvar i den.

 

Om du har tänkt lasta på bohaget i flyttbilen på själva flyttdagen behöver du dock tänka till lite. Försök att använda ett rum som förvaringsutrymme för flyttlådor så kan du städa de övriga rummen först. Det kanske innebär att du behöver städa ett rum i taget. Men det är ändå bättre än att behöva flyttstäda hela bostaden på en enda dag.

Bonustips: Överväg att boka flyttstädning i Stockholm

 

Tror du det blir svårt att hinna med städningen? Överväg då att boka flyttstädning i Stockholm av en städfirma som erbjuder denna tjänst.

2. Börja med taket

Det kan kanske låta lite märkligt, men när du börjar städa ett rum bör du börja med taket. Avlägsna eventuell damm och spindelväv med hjälp av en lång borste. Om du inte har en sådan kan du knyta en gammal t-shirt eller trasa runt en mopp och använda den istället.

3. Rengör väggarna

En annan viktig aspekt som ofta glöms bort i samband med flyttstädning i Stockholm är väggarna. På samma sätt som du rengjorde taket bör du även rengöra väggarna i din bostad. Börja uppifrån och jobba dig neråt medan du torkar väggen från sida till sida.

 

Om det inte förstör färgen eller tapeten kan du använda en fuktad trasa för att försiktigt gnugga bort smuts och fläckar från väggen. Det kanske inte finns några uppenbart synliga fläckar men genom att rengöra väggarna kan du ändå få dem att se lite renare ut.

4. Dammsug och moppa golvet

Det är först här som de flesta bostadsägare och hyresgäster påbörjar städningen när de flyttar ut. Men om du hade anlitat flyttstädare som dagligen jobbar med flyttstädning i Stockholm hade de såklart börjat med punkt nummer två.

 

När du har rengjort tak och väggar är det dags att fokusera på golvet. Dammsug och moppa ditt golv för att rengöra det ordentligt. Innan du börjar moppa bör du dock öppna fönstren i rummet på glänt. På så vis torkar golvet fortare. Stäng dock övriga fönster i bostaden för att förhindra att korsdrag uppstår och blåser damm och smuts in i de redan städade rummen.foretagsbloggar.nu

BOKA DIREKT ONLINE

Boka din Flyttstädning till bästa pris direkt här på webben. Du får bekräftelse inom 5 minuter efter din bokning. Välkommen

Boka Online