×

Blogg

Flyttstädning Blogg

Här kan du läsa vår Flyttstädning Blogg där vi skriver lite tips och tricks om städning generelt och dom senaste nyheterna om oss på Novari Flyttstädning. Vi updaterar våran blogg ofta så vill du hänga med får du gärna gå med i vårat nyhetsbrev nedan.

 

RSS

Vi på Novari Flyttstädning

7 Sep 2022

Flytta smartare med Novari flyttstädning

Är du på gång att byta bostad? Unna dig själv en smidigare, smartare och mindre stressig flytt genom att leja bort städningen till oss på Novari Flyttstädning. På så sätt slipper du själv rodda med ett av de mest krävande momenten i samband en flytt, och kan istället lägga mer fokus på att komma i ordning i din nya bostad.

Hos oss kan du boka professionell flyttstädning av både hus och lägenhet till konkurrenskraftigt pris och med hög tillgänglighet. Alltid med ett skinande rent resultat förstås.

Varför anlita oss för en flyttstädning?

När du lejer bort en flyttstädning vill du känna dig trygg med att din gamla bostad blir ordentligt ren, att du som kund får bra service och ett proffsigt bemötande samt att du får ett rimligt pris. En garanti på det utförda arbetet är också bra att få, så att du kan begära en omstädning om det mot förmodan inte skulle bli helt bra vid första tillfället.

Allt det och lite till får du om tar hjälp av oss. Vi är en liten och personlig städfirma som erbjuder samma kapacitet och erfarenhet som våra större konkurrenter, men med ett mer personligt bemötande. Hos oss på Novari Flyttstädning står du som kund alltid i centrum och vi gör alltid vårt bästa för att möta dina önskemål och vara så flexibla som möjligt.

Det här ingår hos Novari Flyttstädning

 • Rengöring av samtliga golvytor (dammsugning och våttorkning).
 • Avtorkning fast inredning.
 • Komplett rengöring av kök och badrum – inuti och om möjligt bakom vitvaror samt avkalkning vid behov.
 • Avtorkning av element, strömbrytare, fönsterbrädor, dörrar, handtag, lister, dörrfoder och socklar.
 • Fönsterputsning.

Vi städar alla ytor som tillhör själva bostaden. Vill du köpa till städning av förråd, garage, trädgård eller andra biytor som inte finns i bostaden är det självklart möjligt. Tala bara om ditt önskemål om eventuella tillägg i samband med att du gör en bokningsförfrågan.

Hållbar flyttstädning för en friskare planet

Alla våra städtjänster, såväl flyttstädning som storstädning och veckostädning, sker med miljövänliga rengöringsmedel och ett klimatsmart tänk. Vi vet att det går alldeles utmärkt att få ett utomordentligt rent resultat utan starka kemikalier som är skadliga för såväl djur och natur, som för oss människor.

Tar du hjälp av oss för din flyttstädning kan du känna dig trygg med att vi utför jobbet med hänsyn till miljön och att vi efterlämnar din bostad skinande ren från golv till tak – utan onödig påfrestning på miljön.

Boka din flyttstädning med oss redan idag

Genom att låta en städfirma sköta den sista städningen av din gamla bostad kan du få mer tid och energi över till att boa in dig i ditt nya hem. Och ordna med sådant som adressändring, byte av elavtal och annat fix som också hör en flytt till.

Vill du komma i kontakt med oss för att boka flyttstädning gör du det enklast via vår hemsida. Skicka in en förfrågan med uppgifter om bostadens storlek (antal rum och yta i kvadratmeter), vilken typ av bostad det gäller (villa, lägenhet eller fritidshus), vilket datum du önskar få städningen utförd samt om du vill boka något tillägg.

Så snart vi mottagit din förfrågan sammanställer vi en offert som vi skickar ut till dig. Denna är helt kostnadsfri och innebär inte att du förbinder dig till något. Vi bekräftar även ditt val av datum, alternativt ger förslag på en närliggande dag om vi skulle vara fullbokade precis då.

Vill du slutföra bokningen bestämmer vi dag och tid för städningen. Därefter kan du luta dig tillbaka och låta oss sköta resten. Allt du behöver göra är att ge oss tillgång till bostaden på dagen för städningen. Hur enkelt, smidigt och bekvämt som helst.

Varmt välkommen till vår städfirma – vi hjälper dig att flytta smartare.

Miljövänlig rengöring

27 Jul 2022

Tips vid flyttstädning: Miljövänlig rengöring av kakelfogar

En ordentlig flyttstädning innebär noggrann rengöring av såväl små som stora ytor, från golv till tak. Till de mindre ytorna, vilka är sådana som ofta är lätta att glömma bort, hör bland annat kakelfogar i kök, badrum och eventuell tvättstuga. Ljusa kakelfogar blir lätt solkiga med ingrodd smuts och avlagringar som kan vara svåra att få bort. Likväl är det viktigt att få dem rena innan flytten sker och de nya ägarna tar över bostaden.

Lyckligtvis finns det ett effektivt städknep att ta till för just kakelfogar. Ett knep som dessutom är skonsamt mot såväl djur och natur som mot människor.

Så får du kakelfogarna rena helt utan kemikalier

Badrum och kök är sådana utrymmen där många tar till extra starka rengöringsmedel i tron om att det behövs för att få det ordentligt rent. Faktum är dock att det räcker gott och väl med sådant du har hemma i ditt skafferi – och vanligt vatten från kranen.

Har du någon gång provat dig fram med husmorstips för miljövänlig städning vet du att bikarbonat är lite av ett mirakelmedel. Det här är din bästa vän när det kommer till flyttstädning och städning av flera ytor som annars kan vara svåra att få rena – däribland kakelfogar, men också ugnen och spisplattor med ingrodd smuts.

För rengöring av just kakelfogar (funkar även på själva plattorna) är det här ett riktigt supertips:

 • Blanda en del bikarbonat och några delar vatten till en jämn pasta.
 • Applicera på de solkiga kakelfogarna och låt verka en kvart.
 • Skrubba fogarna med en ren tandborste. Blöt den eventuellt med vatten emellanåt om pastan torkat mycket.
 • Avsluta med att torka av både fogar och plattor med en ren, fuktad trasa.
 • Upprepa en gång till om det behövs.

Sedan är det klart. Bikarbonaten har en djupt rengörande effekt och är suverän mot både tuff smuts och avlagringar. För en extra blekande effekt kan du även tillsätta några droppar pressad citron till pastan.

Upprepa om nödvändigt innan flytten

Bikarbonat och vatten är ett supertips för rengöring av kakelfogar och kan med fördel användas både i samband med en flyttstädning och vid vanlig storstädning. Vid flyttstädning rekommenderas att du gör det så nära inpå själva flytten som möjligt. Detta för att fogarna inte ska hinna bli smutsiga och solkiga igen. Här är framförallt fogar ovanför diskbänk och i dusch/bad särskilt utsatta. Brukar du rengöra fogarna regelbundet är det bra att göra det en extra gång i samband med flyttstädning, så att de är så rena som möjligt när bostaden ska lämnas över.

Anlitar du en firma för professionell flyttstädning ingår alltid en grundlig städning av både kök och badrum samt eventuella andra utrymmen där kakel finns. Vill du leja bort städningen men ändå skulle föredra en helt naturlig och miljövänlig kakelrengöring med bikarbonat, kan du förstås alltid föreslå metoden för firman som ska städa.

Varför satsa på klimatsmart flyttstädning?

Städning kan vara en riktig miljöbov om man inte är noggrann med vilka rengöringsmedel man väljer. Produkter med starka kemikalier, parfymer och andra ämnen som kan vara skadliga för både miljö och människor är sällan bättre än mer skonsamma alternativ som såpa och en pasta likt den vi tipsat om här – men desto sämre för såväl inomhusmiljön som naturen utanför.

Att välja klimatsmarta alternativ, både vid flyttstädning och vanlig städning, är därför alltid att föredra. Resultatet blir minst lika rent, samtidigt som du gör en viktig insats för vår planet.

Fler tips om miljövänlig städning hittar du här i vår blogg. Önskar du boka in en professionell flyttstädning (med garanterat skonsamma och klimatsmarta rengöringsmedel) är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder noggrann, effektiv och prisvärd flyttstädning med stans bästa kundservice.

Enkelt, smidigt och bekvämt.

Visningsstädning

9 May 2022

Visningsstädning – också en typ av flyttstädning

Många väljer att köpa in professionell flyttstädning i samband med att de byter bostad – men visste du att också går att boka städning inför visning? Att det är rent och snyggt när du ska visa din bostad är kanske minst lika viktigt som att det sedan är ordentligt städat inför överlämningen till de nya som ska flytta in.

Att städa inför visning kan dessutom vara nästintill lika krävande som en vanlig flyttstädning. Kanske till och med mer, eftersom det vid en visning oftast fortfarande är möblerat och inrett i bostaden. Således kan det absolut vara värt att leja bort en sådan städning till en professionell städfirma. Låt oss berätta lite mer!

Vad skiljer en visningsstädning från en flyttstädning?

En flyttstädning görs som ett sista moment innan bostaden ska lämnas över till de nya ägarna eller hyresgästerna. Bostaden bör vara tömd på möbler och andra tillhörigheter – såvida köpare och säljare inte har kommit överens om något annat – och städningen bör lämpligast göras så nära inpå tillträdet som möjligt.

En visningsstädning utförs istället inför visning av en bostad till salu, precis som namnet antyder. Till skillnad från vid en flyttstädning är det sällan tomt i huset eller lägenheten vid visning, vilket i praktiken innebär att det är desto mer som ska städas. För att ge eventuella spekulanter ett så gott intryck som möjligt av bostaden är det likväl viktigt att det verkligen är riktigt rent och fräscht.

Du som någon gång flyttat och förberett försäljning vet att det är mycket att tänka på och göra. Genom att låta en städfirma göra rent och snyggt inför din visning kan du släppa lite av stressen och känna dig trygg med att ditt hem visas upp från dess allra bästa sida.

Bra att tänka på inför visning och visningsstädning

Ska du sälja din bostad är visningen din chans att verkligen visa upp vilken potential lägenheten eller huset har och vilket trevligt hem det kan bli för de som kommer och tittar. För att göra så stor succé som möjligt och få många att vilja lägga ett bud finns ett par saker som är bra att tänka på.

Inför en visning är det till exempel fördelaktigt att:

 • plocka undan fotografier, barnens teckningar och andra väldigt personliga tillhörigheter
 • tänk less is more - undvik för mycket plotter och håll inredningen lagom sparsam
 • färska snittblommor ser fräscht ut och kan med fördel placeras ut på flera ställen

Att det är ordentligt städat inför visningen är förstås också viktigt - och här hjälper sparsam inredning och möblering till. Har du många prydnadsföremål och små inredningsdetaljer kommer det ta lång tid att damma, putsa och feja.

Väljer du att ta in en städfirma för visningsstädning kan du förbereda genom att plocka undan så mycket som möjligt innan. Vad gäller tid för den här typen av flyttstädning är det som mest optimalt så nära inpå visningen som möjligt. Har du till exempel en kvällsvisning kan du boka städning tidigare samma dag, alternativt dagen innan om visningen är på dagtid.

Planerar du en försäljning av din bostad och har frågor om flyttstädning eller visningsstädning är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi berättar gärna mer om tjänsterna och vad du kan förvänta dig när du anlitar oss för professionell flyttstädning.

Miljövänlig Flyttstädning

3 Apr 2022

Klimatsmart flyttstädning - tips för att städa mer hållbart

Vid en flyttstädning är det viktigt att alla ytor i bostaden verkligen är ordentligt rengjorda. Men måste man använda rengöringsmedel med starka kemikalier för att få ett bra resultat? Nej, precis tvärtom faktiskt. Det går alldeles utmärkt att flyttstäda både effektivt och miljövänligt.

Kraven på en flyttstädning är högre än vid en vanlig storstädning. Det är viktigt att varje yta, skrymsle och vrå är skinande ren när man lämnar sin gamla bostad inför att nya ägare eller hyresgäster ska flytta in. För att nå ett sådant resultat måste man ha tillräckligt med tid, bra teknik, bra städredskap och inte minst – effektiva rengöringsmedel.

Effektiva rengöringsmedel är dock inte detsamma som starka rengöringsmedel. Många gånger tänker man att ju fler kemikalier ett medel innehåller, desto bättre är det på att ta bort smuts, fett och avlagringar. Men ju mer miljömedvetna vi blir, desto mindre lockande känns det att använda städprodukter som är skadliga för såväl djur och natur, som för oss själva – inte sant? Och med många bra alternativ finns det ju heller ingen anledning.

Så kan du göra din flyttstädning mer miljövänlig

För den som vill flyttstäda mer klimatsmart finns flera bra knep att tänka på. Dels när det kommer till val av rengöringsmedel, men också vilken typ av städredskap man använder samt hur mycket vatten man brukar till exempel.

Som professionell städfirma med lång erfarenhet av flyttstädning och ett brinnande intresse för miljön och miljövänlig städning, har vi genom åren samlat på oss många bra tips att dela med oss av.

5 tips för grönare flyttstädning

 • Välj Svanenmärkta rengöringsmedel – eller tillverka eget genom att blanda 1 dl ättika, 4 dl vatten och några droppar vanligt diskmedel. Passar perfekt i både sprayflaska och skurhink.
 • Skrubba ingrodda ugnsplåtar med sockerbitar och diska av.
 • Strö ut bikarbonat för att få bort dålig lukt i exempelvis heltäckningsmattor. Låt ligga en stund och dammsug sedan upp.
 • Gör en pasta av bikarbonat och ättika för rengöring av ugn, toalett, handfat och kakelfogar.
 • Ren linoljesåpa fungerar som ett utmärkt allrengöringsmedel – perfekt när du ska flyttstäda en hel bostad.

Att undvika rengöringsmedel med starka kemikalier är kanske det viktigaste och främsta valet vi kan göra för att städa mer miljövänligt. Det vi sköljer ned i våra avlopp hamnar så småningom i naturen där såväl växter som djur kan ta skada av otrevliga ämnen.

Ytterligare klimatsmarta tips är att undvika pappershanddukar och engångstrasor samt att vara sparsam med vatten och vädra förnuftigt – speciellt under kalla årstider för att inte släppa ut för mycket värme.

Städa i lagom god tid

Tajmingen är viktig vid en flyttstädning, och ännu en sak man faktiskt kan tänka på för att vara lite mer miljövänlig.  

Bostaden ska vara ren och fräsch vid tidpunkten då den överlämnas till de nya ägarna. För att inte riskera att det blir dammigt igen och behöva städa om alltihopa en gång till, är det således bra att inte flyttstäda för tidigt. Flyttar du till exempel ut en månad eller några veckor före du ska lämna nycklarna till de nya som ska flytta in, är det alltså klokt att vänta med flyttstädningen till närmare inpå tillträdet. Dubbla städningar innebär nämligen dubbel vattenförbrukning, dubbel elförbrukning till dammsugare och dubbel åtgång av rengöringsmedel – om än miljövänliga sådana.

Vill du veta hur vi tänker klimatsmart kring våra professionella flyttstädningar – eller önskar du boka in en städning inför ditt kommande bostadsbyte? Varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer!

Bättre flyttstädning med rätt redskap

17 Mar 2022

Bättre flyttstädning med rätt redskap

Bra städredskap och effektiva rengöringsmedel är avgörande för hur hårt du får jobba med en flyttstädning - och hur bra resultatet blir. Är du på väg att byta bostad och planerar att ombesörja din flyttstädning på egen hand hittar du i det här inlägget några värdefulla tips om vilka redskap och medel du kan tänkas behöva.

Och du, oroa dig inte. Du behöver inte springa till affären och köpa en massa nytt. Egentligen är det nämligen inget som du förmodligen inte redan har hemma i städskåpet.

Ladda upp med rätt städutrustning

Inför en flyttstädning är det alltid bra att inventera ditt eget städskåp och se vilka redskap, trasor och rengöringsmedel du redan har, så att du slipper handla nya i onödan.

Här är det bra att känna till att en flyttstädning förvisso är mer krävande än en vanlig storstädning, men att det trots det oftast räcker gott och väl med vanlig städutrustning. Du behöver alltså inte investera i någon specialdammsugare eller en högtryckstvätt. En vanlig dammsugare och golvmopp duger fint.

Så vad behöver du då ha när du ska flyttstäda? Vilka städredskap och vilka rengöringsmedel?

Har du följande i städskåpet räcker det oftast gott och väl:

 • Dammsugare med olika munstycken
 • Skurhink
 • Mopp
 • Trasor och microfiberdukar
 • Skursvampar
 • Allrengöringsmedel eller såpa samt eventuellt avkalkningsmedel

När det gäller rengöringsmedel är det viktigt att du har sådana som funkar till de ytskiktsmaterial du har hemma. Gedigna trägolv kan exempelvis behöva skuras med ett annat medel än vad som passar på laminat och klinker. Vidare kan du också behöva särskilda medel i badrummet - exempelvis toalettrengöring samt avkalkning för duschutrymme.

Till fönsterputsning kan du med fördel använda vanligt diskmedel utblandat med vatten i en sprayflaska. Det funkar precis lika bra som fönsterputsmedel.

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Bra redskap och effektiva medel är som redan nämnts viktigt för vilket resultat du får av din städning samt hur lång tid det tar att bli klar. Otymplig städutrustning och rengöringsmedel som inte gör jobbet går bort.

Effektiva grejer till trots får man emellertid räkna med att en flyttstädning trots allt tar ett antal timmar att genomföra. Åtminstone om resultatet ska bli riktigt bra och städningen ska anses vara en komplett flyttstädning.

Hur lång tid just din städning kommer ta beror på hur stor din bostad är, hur pass ren/smutsig den är - det vill säga hur städbehovet ser ut - samt om du ska städa själv eller om du har någon som hjälper dig.

Generellt kan sägas att en villa eller stor lägenhet kan ta upp till en dag att städa, medan en mindre bostad kan klaras av på några timmar.

Låter det jobbigt med inventering av städutrustning och flera timmars noggrann städning? Kanske särskilt i samband med en flytt, då du troligen har en del annat att stå i också? Lyckligtvis finns en bra lösning. Unna dig professionell flyttstädning genom en städfirma istället. Ett enkelt, prisvärt och effektivt sätt att frigöra såväl tid som energi.

Önskar du boka in en tid redan nu? Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss med ett gratis offertförslag så snart som möjligt.

Välkommen!

Tips när man städar badrum

16 Feb 2022

Bra att tänka på vid flyttstädning av badrum

Dags att tänka på flyttstädning inför ett stundande bostadsbyte? Ska du ombesörja städningen själv och gruvar dig för det kanske mest krävande rummet - badrummet? Ta det lugnt.

I det här blogginlägget hittar du en bra guide till vad som krävs vid rengöring av badrum i samband med flyttstädning, vilka moment som ska betas av samt vad som är bra att tänka på vid val av rengöringsmedel för just badrums. Förhoppningsvis hittar du svar på alla dina frågor och funderingar.

Badrumsrengöring vid flyttstädning - vad ska ingå?

Badrum och kök är de mest krävande rummen vid en flyttstädning. Det finns en hel del olika ytor att rengöra, liksom många skrymslen och vrår. Att badrummet är skinande rent när bostaden väl lämnas över är emellertid viktigt - precis som att alla andra rum också behöver vara fräscha från golv till tak.

Så vilka städmoment ska då ingå i en flyttstädning av badrum? Det kan förstås skilja sig lite åt beroende på vilket möblemang och vilken utrustning som finns, men generellt behöver man gå igenom följande:

 • Städning av golv och väggar - dammsugning och våttorkning
 • Rengöring av toalett, tvättställ samt badkar/dusch
 • Utvändig och invändig rengöring av badrumsskåp och andra förvaringsmöbler
 • Rensning av vattenlås och golvbrunn
 • Putsning av spegel samt eventuella fönsterpartier
 • Avkalkning vid behov
 • Avtorkning element, fast armatur, lister, foder, dörr, handtag och strömbrytare

Vad gäller nödvändig städutrustning och lämpliga rengöringsmedel behöver du vanligen dammsugare, skurmopp, ett par olika trasor samt en toalettborste. Ett par diskhandskar kan också vara bra.

Vid val av rengöringsmedel är det viktigt att se till vilka ytskikt du har i ditt badrum. För toalett, handfat och badkar fungerar det oftast med avkalkande allrengöring alternativt särskild badrumsrengöring. Beroende på vilket material du har på väggar och golv kan dock olika medel passa olika bra.

Kakel, klinker och våtrumsmatta-/tapet tål oftast de flesta vanliga rengöringsmedel. Har du däremot äkta marmor på golv och väggar bör du däremot vara mer varsam. Viktigast är att undvika sura rengöringsmedel med citron i, eftersom dessa kan ge fula missfärgningar som inte går bort.

Hur lång tid tar det att flyttstäda ett badrum?

Tidsåtgången varierar förstås utifrån hur stort badrum du har, hur snabb du är på att städa samt om du gör allt själv eller om ni är två som hjälps åt.

Ett badrum har liksom ett kök många ytor som ska skrubbas och skuras. För ett normalstort badrum får du räkna med ett par timmars jobb om alla moment ska hinnas med och allt ska bli skinande rent.

Känns det övermäktigt med flyttstädning överlag? Vill du hellre få mer tid över till allt annat som också ska roddas med i samband med en flytt? Gör som många andra och unna dig en professionell flyttstädning istället. Med RUT-avdraget blir det inte särskilt dyrt och det besparar dig en hel del tid och energi att lägga på annat.

Vill du veta mer om våra tjänster inom flyttstädning (vilka givetvis inkluderar minutiös rengöring av badrum)? Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss!

Så lyckas du med fönsterputsning

18 Jan 2022

Så lyckas du med fönsterputsning vid flyttstädning

Fönsterputsning är ett givet moment vid en komplett flyttstädning - och kanske ett av de svåraste. Alla som någon gång putsat fönster vet nämligen att det inte är helt enkelt att få till ett bra resultat utan ränder eller andra märken. Kanske är det inte så konstigt att många väljer att leja bort just fönsterputsning - såväl i samband med flyttstädning som vid vanlig storstädning.

Omöjligt att lyckas är det dock inte. Med rätt teknik, bra redskap och lämpligt rengöringsmedel kan du få dina fönster skinande rena innan du lämnar över nycklarna till nästa ägare av bostaden. Nedan finner du tips och tricks på vad du kan göra för att lyckas med fönstertvätt. Användbara vid såväl flyttstädning, som annars också förstås.

Fönsterputsning i 5 enkla steg

Innan du ger dig på att putsa fönstren är det viktigt att du kollar av vilken utrustning du har, och hur skicket på grejerna ser ut. Kontrollera särskilt att gummiskrapan inte har några hack i sig eftersom sådana kan orsaka fula ränder när du drar skrapan utmed rutorna.

Vidare vill du ha bra trasor - gärna microfiberdukar speciellt avsedda för fönster - samt tidningspapper och rengöringsmedel. Till skillnad från vad många tror behöver du dock inte köpa speciellt fönsterputsmedel. Det funkar faktiskt minst lika bra med vanligt diskmedel och vatten i sprayflaska.

Med alla redskap väl på plats är det bara att sätta igång och följa dessa steg:

 1. Spraya rengöringsmedel över rutan - ganska rikligt så att hela fönstret täcks
 2. Använd microfibertrasan för att gnugga runt medlet på rutan - gärna i cirkulerande rörelser
 3. Dra med fönsterskrapan uppifrån och ned - tänk på att torka av skrapan mellan varje drag
 4. Eftertorka med en torr och ren trasa - gärna en kökshandduk av bomull eller en microfiberduk
 5. Avslutningsvis kan du gnugga rutan med en bit tidningspapper för extra glans och eliminering av eventuella ränder som blivit

Svårare än så här är det faktiskt inte. Ytterligare tips är att undvika fönsterputsning i direkt solljus eftersom glasen då kan bli flammiga, samt när det regnar eller snöar ute. Tänk också på att putsa alla sidor - även mellan.

Måste fönsterputsning göras vid flyttstädning?

Jo, så är det faktiskt. En flyttstädning utan fönsterputsning kan inte anses vara en komplett flyttstädning. Det kan vara lätt att tro att det inte syns om fönstren är rena eller smutsiga, men faktum är att det blir en enorm skillnad.

Fönster blir inte smutsiga på samma sätt som golv eller andra ytor inomhus, men de blir dammiga och solkiga och samlar inte sällan på sig en hel del fingeravtryck och dylikt. Inte minst om det bor barn i hemmet som gärna sätter både händer och ansikte mot fönstren när de tittar ut.

Ska du flytta och planerar att ta hand om städningen på egen hand är det således viktigt att komma ihåg fönsterputsningen också. Anlitar du en städfirma är det bra att kontrollera att även fönsterputsning ingår.

Tar du hjälp av oss för en flyttstädning medföljer alltid en proffsig fönstertvätt på köpet. Vi ser till att såväl din bostad som dina fönsterrutor blir skinande rena innan det är dags att lämna över nycklarna.

Varmt välkommen att boka din flyttstädning via oss!

Rengöra Marmor

31 Dec 2021

Tips vid flyttstädning - så rengör du marmor

Ska du flyttstäda en bostad där det finns en köksbänk, fönsterbrädor eller kanske ett golv av äkta marmor? Då är det viktigt att du putsar och fejar med rätt medel, så att du inte riskerar att orsaka missfärgningar, skador och fula fläckar.

Marmor är ett poröst stenmaterial som kräver lite extra omsorg vid underhåll och städning. I den här guiden finner du tips och råd kring hur du bäst rengör ytor av äkta marmor i samband med en flyttstädning - eller en vanlig städning för den delen. Utöver tips på hur du får bort smuts, damm och fläckar får du nedan även information om hur du kan skydda bänkskivor och andra ytor i marmor så att de håller sig fina längre.

Undvik slipmedel och sura rengöringsmedel

Eftersom marmor är ett hårt stenmaterial kan det vara lätt att tro att det tål nästan vad som helst. I själva verket är det dock ett känsligt material med massor av små naturliga porer och sprickor i sig, vilka väldigt lätt drar åt sig vätska.

Med materialets känslighet och porösa struktur i åtanke, är det viktigt att vara varsam med hur du torkar av och rengör en yta av marmor. Allra viktigast är att undvika:

 • Rengöringsmedel med citron eller andra sura ämnen i
 • Rengöringsmedel med slipeffekt - exempelvis med små mikrokorn i
 • Färgade rengöringsmedel

Ovanstående är viktigt eftersom sura rengöringsmedel liksom färgade sådana kan tränga ned i marmorns porer och mikrosprickor och där orsaka missfärgningar. Rengöringsmedel med slipmedel bör undvikas eftersom dessa riskerar att ge repor i ytan.

Så vad är då bäst att använda? Rör det sig om en normalt nedsmutsad yta räcker det med ljummet vatten och en mjuk trasa. Det är skonsamt, men gör likväl jobbet. Behövs något extra finns även särskilda rengöringsmedel avsedda för stenmaterial att köpa.

Har du en marmoryta som är full av fettfläckar och annan svår smuts kan du använda någon typ av fettlösligt medel - till exempel lacknafta. Viktigt är dock att vara sparsam med mängden samt att först torka bort själva fläcken med torrt papper. Tvätta sedan försiktigt med lösningsmedlet och torka av med papper eller en torr trasa.

Hur är det mes sura fläckar då? Sådana som uppkommit av rödvin, läsk eller rengöringsmedel med syra i? Dessa är tyvärr mycket svåra att få bort. Det finns ett särskilt medel att pröva, men i värsta fall kan en omslipning av ytan vara det enda som fungerar.

Tänk förebyggande - skydda din marmorytor

Vid sidan av skonsam rengöring är det också viktigt att skydda en marmoryta och förhindra att fula fläckar alls bildas. Eller åtminstone göra det svårare.

För detta finns särskilda impregneringsmedel att behandla din marmoryta med. Medel som täpper till marmorns porer och på så vis hindrar smuts och vätskor från att få fäste och ge fläckar.

Impregneringsmedel för marmor och andra stenmaterial finns att köpa i såväl fysiska butiker som på nätet.

Med det sagt hoppas vi att du kan finna den här guiden hjälpsam om du har en marmoryta att rengöra i din nya eller gamla bostad. Ovanstående tips och råd är förstås lika användbara vid en vanlig städning som vid en flyttstädning.

Vill du slippa tänka på speciella medel och risk för fläckar på känsliga material när din gamla bostad ska slutstädas? Överlåt det åt oss istället. Vi är proffs på flyttstädning och kan allt om rätt rengöring för rätt material.

Kontakta oss så berättar vi mer om vår flyttstädning!

Tips hemma när man städar köket

5 Dec 2021

Flyttstädning av kök - vad krävs?

Kök är liksom badrum ett av de mest tidskrävande rummen vid en flyttstädning. Det är många ytor, skrymslen och vrår som ska rengöras, och inte sällan kan det gömma sig en del damm och flott både här och där.

Samtidigt är det som bekant viktigt att allt är skinande rent efter en utförd flyttstädning. Inte minst köket. Varje skåp och låda ska vara rengjord, liksom vitvaror både invändigt och utvändigt samt golv och väggar.

Nedan går vi igenom vilka moment som bör ingå vid flyttstädning av kök för att den ska anses vara komplett, och för att du med gott samvete ska kunna lämna över nycklarna till de nya som ska flytta in.

Guiden kan vara lika användbar om du ska ombesörja din flyttstädning själv, såväl som om du ska anlita en städfirma. Vet du med dig exakt vad som ska ingå i en professionell flyttstädning, blir det nämligen lättare att kvalitetskontrollera jobbet om du tar hjälp av ett städföretag.

Så bör ett kök flyttstädas

De många ytorna, skåpen och lådorna samt inte minst de olika vitvarorna gör kök till ett utmanande rum att flyttstäda. Det tar en hel del tid och kan vara ganska jobbigt. Räkna med att avsätta flera timmar för ett normalstort kök.

I en fullgod flyttstädning av ett kök bör följande ytor rengöras:

 • Öppna ytor - diskbänk och arbetsytor
 • Samtliga skåp och lådor (invändigt och utvändigt)
 • Kyl och frys, invändigt och utvändigt
 • Spis och ugn - inklusive plåtar och ugnsgaller
 • Spisfläkt, även filter
 • Diskho
 • Golvytor
 • Väggar (avtorkning kakel/yta vid diskbänk samt ev dammsugning eller avtorkning av övriga väggar vid behov)

Utöver ovanstående ska förstås också fönstren i köket putsas, samt detaljer som dörrar, dörrhandtag, lister, socklar, element och strömbrytare torkas av noggrant. Finns möjlighet att dra ut kyl, frys och spis kan detta också göras så att man kommer åt och rengör ordentligt även bakom.

Vad gäller ordningsföljd är bästa tipset att börja med bänkytor, skåp, lådor samt vitvaror. För att inte riskera att smutsa ned ett nyligen städat golv är det lämpligt att ta det sist av allt.

Sist men inte minst är det också viktigt att använda bra rengöringsmedel, skursvampar och trasor. Tänk på att olika ytor i köket kan kräva olika typer av rengöringsmedel. En produkt som passar för kakel och rostfria ytor bör exempelvis inte användas på en bänkskiva av gediget trä eller marmor.

Vad händer om köket inte är ordentligt städat?

En halvdan flyttstädning av ett kök kan liksom en halvdan flyttstädning av övriga bostaden innebära extra kostnader för dig som ska flytta ut och ge tillträde åt nya ägare eller hyresgäster. Skulle de som tar över huset eller lägenheten inte anse att köket är tillräckligt städat, kan du i värsta fall bli tvungen att göra om det - alternativt bekosta en städfirma.

Vill du vara säker på att ditt kök - och resten av din bostad - flyttstädas ordentligt, är bästa alternativet att köpa professionell flyttstädning. Då blir du garanterad en grundlig rengöring av samtliga ytor i såväl kök som övriga rum, och slipper oroa dig för eventuella klagomål från de som ska flytta in. Det är bekvämt, tidseffektivt och kostnadseffektivt.

Önskar du boka in en proffsig flyttstädning redan idag? Hör av dig till oss så ordnar vi det!

Städa kök

3 Nov 2021

Vad ska göras vid flyttstädning av kök?

Vid en komplett flyttstädning ska samtliga rum och ytor i en bostad rengöras noggrant från golv till tak. Av dessa är köket ett av de mer krävande rummen att städa, eftersom där finns en hel del fast inredning. Dessutom utsätts ytorna i köket för mycket smuts, flott och stekos från matlagning - vilket gör en ordentlig flyttstädning både extra viktig, och extra omfattande.

Så vad ska man tänka på när man ska städa ett kök inför flytt? Ska all fast inredning rengöras - och vad gäller egentligen för vitvaror?

I egenskap av professionell städfirma med lång erfarenhet av flyttstädning, har vi full koll på vad som förväntas vid flyttstädning av kök och hur noggrann man faktiskt måste vara. Låt oss kika på hur det ligger till.

Städning såväl invändigt och utvändigt, som bakom och ovanpå

Planerar du att själv ombesörja din flyttstädning råder vi dig att viga extra mycket tid åt köket. Här finns såväl fast skåp- och lådinredning som kyl och frys, spisfläkt och ugn samt diskho, diskbänk, kran och en hel del annat som ska rengöras.

Flyttstädning av kök inkluderar med andra ord betydligt fler moment än städning av ett vardagsrum eller sovrum. Således är det också väldigt mycket mer tidskrävande.

För att en flyttstädning av kök ska anses vara fullständig måste följande moment inkuderas:

 • Avtorkning inuti och utanpå alla skåp och lådor
 • Rengöring av spis och ugn
 • Invändig och utvändig städning av samtliga vitvaror - även bakom om möjligt
 • Avfrostning av frys om nödvändigt
 • Rengöring av spisfläkt och fläktfilter
 • Rengöring av vattenlås (eventuellt även rensning av avlopp)
 • Dammsugning av golv och eventuellt väggar
 • Dammtorkning ovanpå överskåp
 • Våttorkning av golv
 • Eventuell avkalkning av diskho och diskmaskin

Som tillägg till ovanstående ska även samtliga lådor och hyllor i kyl och frys tas ut och rengöras. Detsamma gäller för ugnsplåtar och ugnsgaller.

Beroende på hur stort kök du har kan städningen ta olika lång tid. Givet de många moment som ingår och det faktum att många av dem är ganska tidskrävande, kan det dock vara bra att räkna med flera timmars jobb även för ett litet kök.

Vad händer om köket är dåligt städat?

Är köket dåligt städat då de nya ägarna eller hyresgästerna tar över bostaden, kan du som sålt eller sagt upp den bli skyldig att göra om städningen. Antingen för egen maskin om du väljer det, eller genom att ta hjälp av en städfirma.

Detta blir förstås både extra tidskrävande och kostsamt, varför det alltid är bättre att göra det ordentligt från första början. Känns det övermäktigt med flyttstädning av köket - eller är du orolig att du inte har tillräckligt med tid?

Unna dig att ta hjälp av en duktig städfirma istället. Vanligtvis går det inte att bara leja bort städning av kök, men ska du ändå anlita en firma är det lika bra att låta dem ta resten av bostaden också, eller hur?

Hör gärna av dig till oss för mer information om eller bokning av flyttstädning. Vi städar såväl köket som övriga bostaden skinande ren.

Vilka ytor ska en Flyttstädning inkludera?

6 Oct 2021

Vilka ytor ska en flyttstädning inkludera?

I samband med att du byter bostad är du ansvarig för att flyttstädning genomförs i den villa, lägenhet eller stuga du lämnar. Men vilka ytor och utrymmen ska egentligen inkluderas? Är det endast de rum man bor och vistas i som ska flyttstädas - eller även biareor som förråd, källare och trädgård?

Nedan reder vi ut hur långt dina skyldigheter för flyttstädning sträcker sig samt hur du kan tänka om du väljer att anlita en professionell städfirma. Har du till exempel ett hus med trädgård, källare, vind och uteplats kan det vara värt att kolla upp exakt vad som ingår i grundtjänsten flyttstädning - och vad du kan behöva köpa till.

Samtliga inomhusytor ska flyttstädas

För att en flyttstädning ska kunna anses vara komplett måste den omfatta alla ytor och rum inne i bostaden. Det vill säga såväl boytor som klädkammare, förråd och andra biytor. Det går alltså inte för sig att lämna ifrån sig nycklarna till ett hem där alla rum man lever och vistas i är skinande rena - men där vind, källare och andra förvaringsutrymmen är helt ostädade. Detta gäller framförallt hus.

En regelrätt flyttstädning ska med andra ord alltid inkudera samtliga inomhusytor som hör till bostaden. Det vill säga:

 • Vardagsrum, kök, hall och sovrum
 • Sovrum och barnrum
 • Övrig boyta
 • Klädkammare
 • Tvättstuga
 • Förråd och garage
 • Vind och källare
 • Pannrum

Missar du att städa ett eller flera av ovanstående rum och utrymmen i samband med flytt, kan de nya ägarna alternativt hyresvärden kräva en omstädning. Gäller det en lägenhet finns oftast inga biytor utöver ett vinds- eller källarförråd att hålla koll på, men flyttar du från ett hus eller en fritidsstuga kan de vara desto fler.

För att slippa behöva lägga tid och pengar på att göra om flyttstädningen, är det viktigt att du kollar av hela din bostad inför det nya tillträdet. Så även de biutrymmen som kan vara lätta att glömma.

Checka av vad som ingår hos städfirman

Väljer du att leja bort din flyttstädning till en professionell städfirma är det viktigt att du inför städningen kollar av vad som faktiskt ingår. Inkluderar grundtjänsten till exempel rengöring av källare- eller vindsförråd? Eller det fristående garaget på tomten? Om inte kan du behöva köpa till extra städning för dessa utrymmen, alternativt åta dig att flyttstäda dem själv.

Generellt sett kan sägas att städning av biytor utanför själva bostaden vanligtvis inte ingår i en professionell flyttstädning. Har du en villa med vind och/eller källare inkluderas dessa utrymmen oftast. Med lägenhetsförråd kan det dock se annorlunda ut. 

Rengöring av utomhusytor som altan och veranda ingår som regel inte i en professionell flyttstädning. Inte heller en uppfräschning av tomten med gräsklippning och dylikt.

I syfte att undvika missförstånd mellan dig och den städfirma du anlitar, är det alltid bra att stämma av vilka moment och utrymmen som ingår i flyttstädningen - och vilka som eventuellt inte gör det.

Vill du veta vad som inkluderas i vår flyttstädning och vad du kan beställa till? Kontakta oss via vår hemsida så berättar vi mer!

När ska man boka sin städning?

18 Sep 2021

När är bästa tiden att boka flyttstädning?

När en stundande flytt står för dörren är checklistan på saker som ska göras lång - kartonger ska packas, möbler ska skruvas isär, adressändring ska anmälas och en eventuell flyttfirma ska anlitas. Har man dessutom bestämt sig för att leja bort flyttstädningen ska även denna bokas in.

Men när är egentligen bästa tiden att boka flyttstädning? Hur ska man tänka kring den sista städningen om man flyttar ut ur sin gamla bostad en tid före de nya ägarna eller hyresgästerna flyttar in? Nedan delar vi med oss av tips och råd om sådant som är bra att ta i beraktning vid bokning av flyttstädning.

Satsa på god framförhållning och bra planering

Att vara ute i god tid är alltid att föredra när du ska boka en städfirma för flyttstädning. Såväl för din egen planerings skull, som för det ekonomiska. Många städföretag tar ett högre kvadratmeterpris eller lägger till ett påslag för uppdrag som bokas in med kort varsel. Vissa gånger är det förstås inte möjligt att vara ute långt i förväg, men kan man är det absolut det bästa att rekommendera.

Vidare är följande faktorer också bra att tänka på vid bokning av flyttstäd:

 • Säsong: Vilken tid på året du ska flytta kan spela stor roll för hur tillgängliga olika städfirmor är. Under hösten kan det vara hektiskt på marknaden, medan färre flyttar mitt i sommaren eller kring jul och nyår. Vet du med dig att du ska flytta under en period då många andra också flyttar, är det än viktigare att ha god framförhållning med din bokning.
 • Område: I en storstad finns ett större utbud av städfirmor som erbjuder flyttstädning, men befolkningen är också större vilket innebär att trycket på dessa firmor är högre. I ett mindre samhälle sker inte lika många flyttar samtidigt - men det finns också färre städfirmor att välja bland. Bägge aspekterna kan påverka möjligheten att få flyttstädat precis det datum du önskar, varför det - återigen - är bra att vara ute i god tid.
 • Tillträde: Din gamla bostad ska vara ren och fräsch då de nya som ska flytta in får tillträde. Flyttar du ut flera veckor i förväg är det således klokt att avvakta med flyttstädningen till närmare inpå överlämnandet av nycklarna. Annars är risken stor att det hinner bli dammigt igen och att städningen behöver göras om.

Hur nära inpå tillträde är det lämpligt att ha flyttstädning?

Precis som det är viktigt att inte flyttstäda för långt i förväg, är det också klokt att ha lite marginal inför tillträdet. Skulle du inte bli nöjd med städningen eller om något oförutsett hinder skulle uppstå, finns inget utrymme att rätta till det om städningen sker bara någon dag eller två innan de nya ägarna tar över.

Flyttstädning bör med andra ord inte göras allt för långt i förväg - men inte för nära inpå heller. Några dagar eller någon vecka innan brukar vara lagom.

Har du funderingar om vad som ingår i en professionell flyttstädning eller hur du gör en bokning? Kontakta oss via vår hemsida så berättar vi mer.

Flytt & Städning

17 Aug 2021

Anlita proffs på flyttstädning och fokusera på annat

Har flytten börjat ta ut sin rätt på dig med alla små uppgifter som behöver utföras? Det kan kännas frestande att lägga en del saker åt sidan men i det långa loppet kan detta stå dig dyrt. Men som tur är finns det vissa enkla knep och verktyg som du kan använda för att underlätta för dig själv. Ett av dessa är att anlita en städfirma som utför din flyttstädning åt dig.

Men hur hjälper en sådan tjänst dig, kanske du undrar? Läs vidare så ska vi förklara varför det kan löna sig att ta hjälp av proffs på flyttstädning!

Därför bör du anlita proffs på flyttstädning

Anledningarna att du bör anlita flyttstädare inkluderar att:

 • De är proffs på flyttstädning.
 • Du kan anpassa städningen utifrån ditt specifika behov.
 • Du får sinnesro i vetskapen att städningen utförs utan din inblandning.
 • Flyttstädningen kommer klara hyresvärdens städbesiktning.

De är proffs på flyttstädning.

En av de främsta fördelarna med att anlita proffs på flyttstädning är att jobbet utförs med hög kvalitet. Du slipper dels oroa dig för att själv behöva städa och samtidigt vet du att städningen kommer att bli ordentligt gjord. En städfirma har nämligen personal som är skickliga på att städa och även har rätt verktyg för att göra detta. Dessutom har de lång och bred erfarenhet av att städa bostäder av alla möjliga slag.

Du kan anpassa städningen utifrån ditt specifika behov.

En annan fördel med att köpa flyttstädning som en tjänst är att du kan anpassa städningen för att bättre passa ditt behov. Du behöver med andra ord bara betala för städningen av de ytor som du faktiskt vill få städade. Till exempel kanske ditt kök redan är städat medan din källare ser ut som något ur en skräckfilm. Om så är fallet kan du välja att fokusera flyttstädningen mer till källaren.

Dessutom kan företag som erbjuder flyttstädning anpassa sig utifrån ditt personliga schema. De kan med andra ord komma och städa din bostad medan du är på jobbet eller liknande. Det innebär att du senare kan återvända till en städad bostad om det skulle vara så att du inte har hunnit flytta riktigt än.

Du får sinnesro i vetskapen att städningen utförs utan din inblandning.

En av de stora fördelarna med att köpa flyttstädning av en flyttfirma är att köpet av tjänsten ger dig sinnesro. Du har säkert många andra uppgifter som du behöver utföra och hålla koll på i samband med flytten. Att städa din gamla bostad är då sällan högt prioriterat på att göra-listan. Men genom att anlita en städfirma med professionella flyttstädare slipper du bekymra dig för detta problem. Istället kan du fokusera all din kraft på andra delar av din flytt.

Flyttstädningen kommer klara hyresvärdens städbesiktning.

Om du bor i en hyreslägenhet ska din hyresvärd utföra en städbesiktning av lägenheten när du flyttar. Därför är det särskilt viktigt att du som bor i en hyresrätt städar din bostad ordentligt innan flytten. Genom att ta professionell hjälp behöver du inte oroa dig för att hyresvärden slår ner på städningen.

Guiden till en lyckad Flyttstädning

21 Jul 2021

Komplett guide till en lyckad flyttstädning

När du är i flyttagen behöver du städa din gamla bostad innan flyttlasset går till den nya bostaden. Du och din familj har gått omkring barfota i bostaden, spillt mat och dryck, använt toaletten etc. Det innebär att det finns en hel del att göra vad gäller städning. För att göra livet lite enklare för dig har vi sammanställt denna kompletta guide till en lyckad flyttstädning. Genom att följa våra tips och råd får du alla förutsättningar för att lyckas med städningen av din bostad!

Checklista: så missar du inget vid din flyttstädning

Genom att följa denna checklista kan du säkerställa att du inte missar några ytor när du flyttstädar.

 1. Städa köket och rengör alla vitvaror.
 2. Städa badrummet.
 3. Gör rent alla ytor uppifrån och ner.
 4. Dubbelkolla svårnådda ytor.
 5. Gör rent golven på djupet.

För att ge dig en bättre bild av vad som krävs vid en flyttstädning går vi igenom de olika punkterna i detalj nedan.

1. Städa köket och rengör alla vitvaror

Börja med att städa de rum i din bostad som kräver lite mer noggrann rengöring. Vi rekommenderar att du börjar med köket och de vitvaror som det hyser. Säkerställ att alla ytor rengör ordentligt och desinficeras. Var noga med att rengöra såväl spis och ugn som kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn m.m.

2. Städa badrummet

Nästa rum i bostaden som bör städas är badrummet. Detta är ett av de rum som kräver allra mest tid och energi när du utför en flyttstädning. Även här är det viktigt att desinficera ytorna ordentligt. Var särskilt noga med städningen av toaletten samt ytorna kring denna. Även dusch och badkar bör rengöras ordentligt.

3. Gör rent alla ytor uppifrån och ner

När du ska flytta från din bostad är det också viktigt att du rengör alla andra ytor i bostaden. Detta bör göras uppifrån och ner, d.v.s. från taket och ner mot golvet. Så när du utför din flyttstädning bör du alltså börja med att rengöra tak och väggar, för att sedan arbeta dig nedåt mot andra ytor och slutligen städa golvet.

4. Dubbelkolla svårnådda ytor

Att bänkskivor och andra ytor ska rengöras är för de allra flesta uppenbart. Men när du är mitt uppe i din flyttstädning är det lätt hänt att du glömmer ytor som du kanske inte tänker lika mycket på. Dörrhandtag, skåpshandtag, väggströmbrytare och liknande är ytor som ofta vidrörs men som man sällan tänker på att rengöra.

5. Gör rent golven på djupet

Avslutningsvis bör du rengöra golven på djupet. Dammsug och moppa golven och se även till att rengöra eventuella heltäckningsmattor och liknande.

Behöver du hjälp med din flyttstädning?

Har du nyligen flyttat eller planerar att göra detta inom kort? Säkerställ i sådana fall att du går igenom listan ovan i samband med din flyttstädning. Det är nämligen viktigt att städningen av bostaden sker på ett bra sätt innan du flyttar. Och om du behöver hjälp med flyttstädningen gör du bäst i att ta hjälp av professionella flyttstädare!

Hur man städar för bäst resultat

30 Jun 2021

Så utför du en flyttstädning med gott resultat 

En flytt medför fler utgifter än bara flyttgubbar och flyttkartonger. Det finns många uppgifter som du kanske inte tänker på vid en första anblick. Till exempel kan det vara värt att budgetera för en flyttstädning. Genom att anlita proffs på denna typ av städningar kan du nämligen garantera att slutresultatet blir så bra som det behöver bli. 

Tänk på detta inför din flyttstädning 

När du utför din flyttstädning bör du bland annat tänka på att: 

 • heltäckningsmattor och dylikt ska rengöras 
 • köket måste städas. 
 • inte glömma de utvändiga ytorna. 

En flyttstädning är inte komplett om inte mattorna är rengjorda 

En matta kan dölja en hel del. Förhoppningsvis har du dammsugit dina mattor regelbundet sedan du flyttade in. Men när du flyttar ut behöver du rengöra heltäckningsmattor och eventuella kvarlämnade mattor på djupet. 

Detta är en ganska mödosam uppgift. Därför kan det ofta löna sig att leta rätt på ett företag som specialiserar sig på mattrengöring. Fläckar och smuts har nämligen en tendens att sätta sig djupt i mattor. Än värre kommer situationen vara om du har haft husdjur såsom hund eller katt. 

Därför bör du börja rengöra din matta åtminstone några veckor före flyttdatumet. Det kan som sagt löna sig att anlita professionella mattrengörare om du inte vill göra jobbet själv. För listan över vad som ska göras i samband med din flyttstädning är lång. Och det finns ingen skam i att ta lite extra hjälp om det behövs och din budget tillåter att du gör detta. 

Ditt kök behöver städas 

Du kanske inte lagar särskilt mycket hemlagad mat? En stor del av alla måltider som avnjuts i svenska kök tillagas nämligen någon annanstans än just i köket. Men detta är ingen ursäkt som gör det okej att strunta i att städa köket när det vankas flyttstädning. Tvärtom är detta ett av de rum som du bör prioritera allra högst när du städar. 

Om du väljer att flyttstäda själv bör du börja med att städa ur kyl och frys. Du förvarar säkert många olika livsmedel och matlådor vars bäst före-datum har passerats för länge sedan. 

När hyllplanen sedan är tomma på matvaror är det dags att rengöra och desinficera dessa. Tänk på att hålla utkik efter vätskor och liknande som kan ha spillts i kylen eller i frysen. Om du till exempel har spillt lite läsk i kylen och låter det ligga har du nu en del arbete framför dig. 

När vi ändå är inne på flyttstädningen av köket är även ugn och spis värda att nämnas. Mat som har bränt fast behöver avlägsnas förr snarare än senare. Och om du har en diskmaskin behöver även denna rengöras ordentligt och desinficeras. Dessutom vill du naturligtvis inte råka glömma odiskad disk efter dig när du flyttar ut! 

Glöm inte de utvändiga delarna av bostaden 

Det är lätt hänt att man glömmer bort vissa saker när man är mitt uppe i sin flyttstädning och flytt. Men det är lika viktigt att du städar och rengör de utvändiga delarna av din bostad som de invändiga. Detta gäller bland annat fönster och eventuell altan eller balkong. 

← Äldre inlägg


Facebook

foretagsbloggar.nu

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd