Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Blogg

Flyttstädning Blogg

Här kan du läsa vår Flyttstädning Blogg där vi skriver lite tips och tricks om städning generelt och dom senaste nyheterna om oss på Novari Flyttstädning. Vi updaterar våran blogg ofta så vill du hänga med får du gärna gå med i vårat nyhetsbrev nedan.

 

RSS

Hur får man bort fettfläckar

30 May 2024

Hur Får Man Bort Fettfläckar: Effektiva Tips och Knep

Fettfläckar är en av de mest envisa och irriterande typerna av fläckar som kan uppstå både på kläder och ytor i hemmet. Oavsett om det är olja som spillts i köket eller fettstänk på dina favoritjeans, kan dessa fläckar verka nästintill omöjliga att få bort. Men oroa dig inte, det finns effektiva metoder som kan hjälpa dig att ta bort fettfläckar enkelt och smidigt.

Hur får man bort fettfläckar

Steg för Steg: Så Här Tar Du Bort Fettfläckar

 1. Handla Snabbt När det gäller fettfläckar är det viktigt att agera så snabbt som möjligt. Ju längre fettet får sitta kvar, desto svårare blir det att ta bort fläcken.

 2. Absorbera Överskottet Använd en pappershandduk eller en trasa för att försiktigt badda och absorbera så mycket av det överflödiga fettet som möjligt. Var noga med att inte gnugga, eftersom det kan göra att fläcken sprider sig och tränger djupare in i materialet.

 3. Använd Mjöl eller Bakpulver Strö rikligt med mjöl eller bakpulver över fläcken och låt det sitta i cirka 15-20 minuter. Dessa ämnen fungerar som naturliga absorbenter och hjälper till att dra ut fettet ur tyget eller ytan.

 4. Borsta Bort Pulvret Efter att pulvret har fått verka, använd en mjuk borste eller en ren trasa för att borsta bort det. Du kommer förmodligen att se att en stor del av fettet har absorberats.

 5. Applicera Diskmedel Diskmedel är fantastiskt på att bryta ner fett. Applicera en liten mängd flytande diskmedel direkt på fläcken och arbeta in det försiktigt med fingrarna eller en mjuk borste. Låt det verka i cirka 10-15 minuter.

 6. Skölj och Tvätta Skölj fläcken med varmt vatten för att ta bort diskmedlet och resten av fettet. Om det är en klädesplagg, följ upp med att tvätta det enligt tvättanvisningarna på etiketten.

Specifika Tips för Olika Material

 • Kläder: Förutom diskmedel kan du också prova att använda en blandning av vit vinäger och vatten. Blötlägg plagget i lösningen i cirka 30 minuter innan du tvättar det som vanligt.
 • Möbler och Mattor: Använd en blandning av varmt vatten och mild tvål. Arbeta in lösningen med en mjuk borste och torka sedan bort med en ren, fuktig trasa.
 • Köksytor: Använd bikarbonat och vatten för att skapa en pasta. Applicera pastan på fläcken, låt den sitta i några minuter och torka sedan bort med en fuktig trasa.

Naturliga Rengöringsmetoder

För de som föredrar att använda naturliga produkter, finns det flera effektiva metoder:

 • Citronsaft: Citronsaft är naturligt surt och kan hjälpa till att bryta ner fett. Applicera direkt på fläcken och låt verka innan du sköljer bort.
 • Kokosolja: Det kan verka motsägelsefullt att använda olja för att ta bort fett, men kokosolja kan faktiskt lösa upp fettfläckar. Applicera en liten mängd och torka sedan bort med en trasa.

Verktyg och tekniker

Fettfläckar behöver inte vara en permanent plåga. Med rätt verktyg och tekniker kan du effektivt ta bort dessa envisa fläckar och återställa dina kläder och ytor till sitt ursprungliga skick. Kom ihåg att agera snabbt och använda de metoder som fungerar bäst för det specifika materialet. Lycka till med städningen!

Få bort dålig lukt i bilen

12 Mar 2024

Att hantera dålig lukt i bilen kan vara en irriterande och pinsam upplevelse. Oavsett om det är från matrester, husdjursodörer eller mögel, kan en otrevlig lukt snabbt göra bilresor mindre behagliga. Men oroa dig inte, det finns flera effektiva sätt att bli av med dålig lukt i din bil. Här är några tips som kan hjälpa dig att återfå den friska doften:

 1. Rengöring: Börja med att ge din bil en ordentlig rengöring. Ta bort allt skräp, damm och smuts från interiören, inklusive mattor, säten, golv och bagageutrymme. Använd en dammsugare och rengöringsmedel för att få bort eventuella fläckar och spill.

 2. Lufta ut: Öppna alla fönster och dörrar och låt frisk luft cirkulera i bilen. Detta kan hjälpa till att ventilera ut eventuella illaluktande partiklar och fräscha upp interiören.

 3. Bilinredningsrengörare: Använd en bilinredningsrengörare speciellt formulerad för att ta bort dålig lukt från bilinredningen. Spraya produkten jämnt över hela interiören och låt den lufttorka enligt anvisningarna på förpackningen.

 4. Doftgranar och luftfräschare: Placera doftgranar eller luftfräschare i bilen för att maskera dålig lukt med en behaglig doft. Se till att välja en doft som inte är för stark eller överväldigande.

 5. Aktivt kol: Aktivt kol är känt för sin förmåga att absorbera dålig lukt. Placera påsar med aktivt kol i bilen och låt dem absorbera lukt under en tid. Kom ihåg att byta ut dem regelbundet för bästa resultat.

 6. Matta rengöring: Om dålig lukt kommer från bilens mattor, överväg att ta bort dem och tvätta dem noggrant. Använd ett rengöringsmedel som är speciellt utformat för bilinredning och låt mattorna torka helt innan du sätter tillbaka dem i bilen.

 7. Professionell rengöring: Om ingen av ovanstående åtgärder fungerar kan det vara värt att överväga att anlita en professionell bilrengöringstjänst. De har specialutrustning och kunskap för att effektivt ta bort dålig lukt från bilinredningen.

Genom att följa dessa tips och ta itu med dålig lukt i din bil så snart som möjligt kan du återfå den friska och behagliga miljön som du förtjänar under dina bilresor.

Hur luktar dålig kyckling

4 Mar 2024

Hur Man Identifierar Dålig Kyckling: Tips för Att Känna Lukten

Att förstå om kycklingen är fräsch eller inte är avgörande för att undvika matförgiftning och säkerställa att måltiden blir njutbar och säker. En av de vanligaste indikatorerna på dålig kyckling är dess lukt. Här är några tips för att känna igen lukten på dålig kyckling och undvika att äta förorenad mat.

Hur luktar dålig kyckling

1. Ruttet Äggliknande Lukt: Dålig kyckling kan ofta lukta ruttet eller jämföras med en ruttnande äggdoft. Om du känner en skarp, obehaglig lukt som påminner om ruttna ägg när du öppnar förpackningen med kyckling, är det en tydlig indikation på att kycklingen har blivit dålig och bör kasseras omedelbart.

2. Surt, Syrligt Lukt: En annan vanlig indikator på dålig kyckling är en sur eller syrlig lukt. Om kycklingen luktar surt eller syrligt när du öppnar förpackningen eller när du tillagar den, kan det vara ett tecken på att den har börjat försämras och inte längre är säker att äta.

3. Stark, Stickande Doft: Dålig kyckling kan också avge en stark, stickande lukt som påminner om ammoniak eller andra kemikalier. Om du märker en ovanligt stark lukt från kycklingen, bör du vara försiktig och inte äta den, även om den inte har passerat sitt bäst före-datum. Kontakta en  flyttstädningsfirma för mer information.

4. Avsaknad av Frisk Doft: Generellt sett ska färsk kyckling ha en neutral, frisk lukt eller ingen lukt alls. Om kycklingen saknar en frisk doft och istället har en avvikande lukt, bör du vara försiktig och noggrant bedöma om den är säker att äta.

5. Använd Ditt Sinne för Bedömning: Ditt sinne för lukt är en av de bästa verktygen för att bedöma matens säkerhet. Var uppmärksam på kycklingens lukt när du öppnar förpackningen och när du tillagar den. Om du är osäker på kycklingens status, är det alltid säkrast att kassera den och inte ta några risker med din hälsa.

Genom att vara medveten om dessa indikationer på dålig kyckling och vara uppmärksam på dess lukt kan du undvika att äta förorenad mat och minimera risken för matförgiftning. Kom ihåg att alltid lita på ditt sinne för lukt och följa säkerhetsriktlinjerna för att säkerställa en säker och hälsosam matupplevelse.

Klorin spray

4 Mar 2024

Få Ditt Hem Skinande Rent med Klorin Spray: Ett Mångsidigt Rengöringsmedel

Klorin spray är ett av de mest användbara rengöringsmedlen som finns tillgängliga för att hålla ditt hem rent och fräscht. Med dess kraftfulla desinficerande egenskaper och mångsidighet är det ett oumbärligt verktyg i hemmet. Här är några sätt du kan dra nytta av klorin spray för att få ditt hem att skinna och glänsa.

Klorin spray

1. Desinficera och Rena Ytor:

 • Klorin spray är utmärkt för att desinficera och rengöra hårda ytor som köksbänkar, diskbänkar och badrumsdiskar. Applicera klorin spray på ytan, låt det verka i några minuter och torka sedan av med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och bakterier.

2. Avlägsna Mögelfläckar:

 • Mögel kan vara ett vanligt problem i fuktiga områden som badrum och källare. Klorin spray är effektivt för att avlägsna mögelfläckar från kakel, fogar och andra ytor. Spraya klorin direkt på fläckarna, låt det verka och skrubba sedan försiktigt med en borste innan du sköljer av med vatten.

3. Fräscha Upp Tvätt:

 • För att ge din tvätt en extra fräschör, lägg till en liten mängd klorin spray i tvättmaskinen tillsammans med ditt vanliga tvättmedel. Detta hjälper till att avlägsna tuffa fläckar och obehagliga lukter från kläder och textilier.

4. Rena och Desinficera Toaletter:

 • Klorin spray är ett utmärkt verktyg för att rengöra och desinficera toalettskålar och toalettsitsar. Spraya klorin runt insidan av toalettskålen och låt det verka i några minuter innan du skrubbar med en toalettborste och spolar rent med vatten.

5. Avlägsna Obehagliga Lukter:

 • Klorin spray är effektivt för att neutralisera obehagliga lukter i hemmet, inklusive matlukt, röklukt och djurlukt. Spraya klorin spray i luften eller direkt på ytor där lukten är koncentrerad för att snabbt fräscha upp ditt hem.

Med klorin spray som en del av ditt rengöringsarsenal kan du vara säker på att ditt hem är rent, fräscht och fritt från skadliga bakterier och lukter. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens anvisningar och säkerhetsföreskrifter när du använder klorin spray för att säkerställa bästa resultat och säkerhet för dig och din familj.

Ta bort fläckar på madrass

4 Mar 2024

Effektiva Metoder för Att Ta Bort Fläckar på Madrass: Tips och Tricks

Att hålla madrassen ren och fräsch är avgörande för en god natts sömn och en hälsosam sömnmiljö. Men ibland kan olyckor inträffa och lämna fläckar på madrassen som kan vara svåra att ta bort. Oroa dig inte! Här är några effektiva metoder för att ta bort fläckar på madrass och återställa dess skönhet och fräschör.

Ta bort fläckar på madrass

1. Använd En Mild Tvättlösning:

 • Blanda en mild tvättlösning med varmt vatten och en mild tvål eller diskmedel.
 • Applicera lösningen på fläcken och använd en mjuk borste eller trasa för att försiktigt arbeta in den i madrassen.
 • Skölj noggrant med rent vatten och låt madrassen torka helt innan du använder den igen.

2. Använd Bakpulver och Vinäger:

 • Strö ett tunt lager bakpulver över fläcken och låt det sitta i cirka 30 minuter.
 • Därefter sprayar du lite vitvinsvinäger över bakpulvret och låter det bubbla i några minuter.
 • Skrubba försiktigt området med en ren trasa och låt det torka helt.

3. Prova med Ättika och Vatten:

 • Blanda lika delar vitvinsvinäger och vatten i en sprayflaska.
 • Spraya lösningen på fläcken och låt den verka i cirka 15-20 minuter.
 • Torka sedan av området med en fuktig trasa och låt det torka helt.

4. Använd En Specialdesignad Madrassrengörare:

 • Invester i en specialdesignad madrassrengörare som är utformad för att effektivt ta bort fläckar och obehagliga lukt.
 • Följ instruktionerna på produktens etikett och applicera den enligt anvisningarna.

5. Skydda Madrassen För Framtiden:

 • För att undvika framtida fläckar, använd alltid en madrasskydd eller madrassöverdrag för att skydda madrassen mot spill och olyckor.
 • Tvätta madrassöverdraget regelbundet enligt tillverkarens anvisningar för att hålla det rent och fräscht.

Genom att använda dessa effektiva metoder för att ta bort fläckar på madrassen kan du snabbt och enkelt återställa dess skick och njuta av en ren och frisk sömnplats igen. Kom ihåg att vara försiktig när du behandlar fläckar och följ alltid tillverkarens anvisningar för att undvika att skada madrassen.

Städföretag i Gävle

4 Mar 2024

Upptäck Renare Hem med Novari: Ditt Förstaval för Städföretag i Gävle

Letar du efter pålitliga städtjänster i Gävle? Då har du kommit rätt! Novari är ditt pålitliga städföretag som erbjuder skräddarsydda lösningar för att möta dina specifika behov och önskemål. Låt oss utforska varför Novari är det perfekta valet när det gäller att få ditt hem att skinna och glänsa.

Städföretag i Gävle

Varför Välja Novari för Dina Städbehov?

 1. Professionell Service: Hos Novari är vår främsta prioritet att leverera professionella städtjänster av högsta kvalitet till våra kunder i Gävle. Vi har ett team av erfarna och kunniga städproffs som är dedikerade att göra ditt hem skinande rent.

 2. Skräddarsydda Lösningar: Vi förstår att varje hem är unikt, och därför erbjuder vi skräddarsydda städlösningar som är anpassade efter dina specifika behov och önskemål. Oavsett om du behöver regelbunden städning, djuprengöring eller specialtjänster som fönsterputsning eller mattrengöring, är vi här för att hjälpa till.

 3. Högkvalitativa Resultat: Vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativa resultat som överträffar dina förväntningar. Med vårt noggranna arbete och uppmärksamhet på detaljer kan du vara säker på att ditt hem kommer att vara rent och fräscht varje gång vi är klara.

 4. Pålitlighet och Förtroende: När du bokar med Novari kan du lita på att du får en pålitlig och pålitlig städtjänst varje gång. Vi är stolta över vårt rykte för att vara förtroendevärdiga och pålitliga, och vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar.

Boka med Novari idag!

Om du letar efter en pålitlig och professionell städtjänst i Gävle, tveka inte att boka med Novari. Vi är här för att göra ditt hem skinande rent och skapa en hälsosam och trivsam miljö för dig och din familj att njuta av. Kontakta oss idag för att boka din nästa städning och upplev skillnaden med Novari!

Varför är det viktigt att ha ett rent luftfilter

4 Mar 2024

Varför är det Viktigt att Ha Ett Rent Luftfilter: En Guide till Bättre Inomhusluft

Ett rent luftfilter är nyckeln till att upprätthålla en ren och hälsosam inomhusmiljö. Många människor underskattar vikten av ett effektivt luftfiltersystem, men det spelar en avgörande roll för att förbättra luftkvaliteten och minska risken för olika hälsoproblem. Här är några skäl till varför det är viktigt att hålla ditt luftfilter rent:

Varför är det viktigt att ha ett rent luftfilter

1. Förbättrad Luftkvalitet: Ett rent luftfilter fungerar som en barriär mot skadliga partiklar och föroreningar i luften, inklusive damm, pollen, mögelsporer och andra allergener. Genom att avlägsna dessa föroreningar kan ett luftfilter bidra till att skapa en renare och friskare inomhusmiljö för dig och din familj.

2. Minskar Risken för Allergier och Astma: För personer som lider av allergier och astma kan en dålig luftkvalitet förvärra symtomen. Genom att hålla ditt luftfilter rent och fungerande kan du minska mängden allergener i luften och därmed minska risken för allergiska reaktioner och astmaattacker.

3. Skyddar Din Hälsofunktion: Att andas in förorenad luft kan påverka din hälsa på många sätt. Skadliga partiklar i luften kan irritera luftvägarna, orsaka hosta och andningsproblem, samt öka risken för lungsjukdomar och andra hälsoproblem. Genom att ha ett rent luftfilter kan du minska risken för dessa hälsorisker och skydda din hälsa.

4. Förbättrar Effektiviteten för Uppvärmning och Kylning: Ett rent luftfilter gör det möjligt för din uppvärmnings- och kylningssystem att fungera mer effektivt. När luftflödet inte blockeras av smuts och damm kan systemet arbeta mer effektivt och hålla en jämnare temperatur i ditt hem. Detta kan leda till lägre energikostnader och ökad komfort.

5. Förlänger Livslängden för Uppvärmnings- och Kylningssystem: Att byta ut ditt luftfilter regelbundet kan också förlänga livslängden för ditt uppvärmnings- och kylningssystem. När luftfiltret är rent och fritt från smuts och damm behöver systemet inte arbeta så hårt för att leverera luft till ditt hem, vilket minskar slitage och minskar risken för dyra reparationer.

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha ett rent luftfilter för att förbättra luftkvaliteten, minska risken för allergier och astma, skydda din hälsa, öka effektiviteten för uppvärmning och kylning, samt förlänga livslängden för ditt uppvärmnings- och kylningssystem. Genom att byta ut ditt luftfilter regelbundet och hålla det rent kan du skapa en renare, friskare och mer behaglig inomhusmiljö för dig och din familj.

Hur får man bort bananflugor

2 Mar 2024

Effektiva Metoder för Att Bli Av Med Bananflugor: En Guide för Hemmet

Bananflugor, även kända som fruktflugor, är små irriterande insekter som ofta hittas svärmade runt frukt och grönsaker i köket. Deras närvaro kan vara frustrerande och svår att bli av med, men det finns flera effektiva sätt att bekämpa och eliminera dem. Nedan följer några beprövade metoder för att hantera detta vanliga problem.

Hur får man bort bananflugor

1. Rengöring och Sanering: En av de bästa sätten att bekämpa bananflugor är att hålla ditt kök rent och fritt från matrester och spill. Se till att rengöra alla ytor där mat förvaras eller tillagas, inklusive diskbänkar, diskhon och köksbänkar. Använd också en desinfektionsmedel för att säkerställa att eventuella ägg eller larver elimineras.

2. Eliminera Matkällor: Bananflugor lockas till övermogen frukt, grönsaker och andra matkällor. Förvara därför frukt och grönsaker i kylen och se till att slänga bort eventuella övermogna eller ruttna produkter. Täck också sopbehållaren ordentligt för att förhindra att bananflugor får tillgång till matavfall.

3. Använd Fällor: En effektiv metod för att fånga och döda bananflugor är att använda fällor. Du kan enkelt göra en egen fälla genom att placera lite äppelcidervinäger eller fruktsaft i en liten skål och täcka den med plastfolie. Skär små hål i plasten så att bananflugorna kan komma in, men har svårt att komma ut.

4. Använd Äppelcidervinäger: Äppelcidervinäger är en naturlig lockbete som lockar bananflugor. Häll lite äppelcidervinäger i en liten skål och täck den med plastfolie, skär sedan små hål i plasten för att locka in bananflugorna. De kommer att bli dragna till lukten och fastna i vätskan.

5. Städa Avloppet: Bananflugor kan också hitta sin väg in i hemmet genom avloppet. För att förhindra detta, se till att rengöra avloppet regelbundet med en blandning av hett vatten och ättika eller bakpulver. Detta kommer att bidra till att bryta ner eventuellt organiskt material som kan locka till sig bananflugor.

6. Kontakta Professionell Skadedjursbekämpning: Om du har problem med bananflugor trots att du har försökt bekämpa dem på egen hand kan det vara dags att kontakta en professionell skadedjursbekämpare. De har erfarenhet och expertis för att effektivt hantera och eliminera bananflugor från ditt hem.

Att bli av med bananflugor kan vara en utmaning, men med rätt strategier och åtgärder kan du hålla dem under kontroll och skydda ditt hem från deras irriterande närvaro. Genom att följa ovanstående tips kan du skapa en otrevlig miljö för bananflugor och njuta av ett rent och friskt hem.

Hur får man bort silverfiskar

2 Mar 2024

Effektiva Metoder för Att Bli Av Med Silverfiskar: En Guide för Hemmet

Silverfiskar är små insekter som ofta ses som skadedjur i hemmet. Deras närvaro kan vara irriterande och potentiellt skadlig för din egendom. Men det finns flera effektiva sätt att bekämpa och bli av med silverfiskar på ett säkert och effektivt sätt. Nedan följer några beprövade metoder för att hantera detta vanliga problem.

Hur får man bort silverfiskar

1. Grundlig Städning: En av de bästa förebyggande åtgärderna mot silverfiskar är att hålla ditt hem rent och torrt. Dammsug och torka regelbundet av ytor för att eliminera matkällor och fuktighet som lockar till sig silverfiskar.

2. Eliminera Fuktighet: Silverfiskar trivs i fuktiga miljöer, så se till att hålla fuktighetsnivåerna låga i ditt hem. Använd avfuktare i fuktiga områden som badrum och källare, och se till att alla läckor och fuktkällor är åtgärdade.

3. Förvara Maten Rätt: Förvara livsmedel i lufttäta behållare för att förhindra att silverfiskar har tillgång till sina matkällor. Se också till att rengöra matlagningsutrustning och köksytor regelbundet för att undvika att locka till sig silverfiskar.

4. Använd Kiselgur: Kiselgur är ett naturligt pulver som kan användas för att bekämpa silverfiskar. Sprid ut det i områden där du misstänker att silverfiskar gömmer sig, som bakom möbler eller längs golvlisterna. Kiselgur är ofarligt för människor och husdjur men dödligt för insekter.

5. Använd Fällor: Silverfiskfällor är en annan effektiv metod för att fånga och avlägsna silverfiskar från ditt hem. Placera fällorna längs väggar och andra platser där du har sett aktivitet, och byt ut dem regelbundet när de blir fulla.

6. Kontakta Professionell Skadedjursbekämpning: Om du har problem med silverfiskar trots att du har försökt bekämpa dem på egen hand kan det vara dags att kontakta en professionell skadedjursbekämpare. De har erfarenhet och expertis för att effektivt hantera och eliminera silverfiskar från ditt hem.

Att bli av med silverfiskar kan vara en utmaning, men med rätt strategier och åtgärder kan du hålla dem under kontroll och skydda ditt hem från deras skadliga effekter. Genom att följa ovanstående tips kan du skapa en otrevlig miljö för silverfiskar och njuta av ett rent och friskt hem.

Företagsstädning Bromma

1 Mar 2024

Professionell Företagsstädning i Bromma: Skapa en Ren och Trivsam Arbetsmiljö

I Bromma, en av Stockholms mest livfulla och expansiva stadsdelar, är företagets image och trivsel en nyckelfaktor för framgång. En ren och välskött arbetsmiljö spelar en avgörande roll för att skapa en positiv upplevelse för både anställda och besökare. Med professionell företagsstädning i Bromma kan företag säkerställa att deras lokaler hålls i toppskick och ger det bästa intrycket till alla som kommer in.

Företagsstädning Bromma

Varför Välja Professionell Företagsstädning i Bromma?

 1. Professionell Renlighet: Professionella städföretag i Bromma erbjuder högkvalitativ städning som uppfyller de högsta standarderna. Genom att använda specialiserad utrustning och effektiva rengöringsmetoder kan de leverera en grundlig och effektiv städning av alla typer av företagslokaler.

 2. Anpassade Städlösningar: Varje företag har unika behov när det gäller städning. Professionella städföretag i Bromma erbjuder skräddarsydda städpaket som kan anpassas efter specifika krav och preferenser för varje företag. Detta innebär att företag kan få exakt den typ av städning de behöver, oavsett om det är daglig städning, veckovis underhåll eller enstaka djuprengöringar.

 3. Tidsbesparing: Att anlita professionell företagsstädning frigör värdefull tid och resurser för företagets personal. Istället för att behöva spendera tid och energi på att organisera och utföra städningen själv kan företaget fokusera på sina kärnverksamheter och öka produktiviteten.

 4. Positiv Arbetsmiljö: En ren och välskött arbetsmiljö bidrar till att skapa en positiv och hälsosam atmosfär för anställda. Det kan öka motivationen, minska sjukfrånvaron och förbättra den övergripande arbetsmiljön.

Novari Företagsstädning i Bromma: Din Pålitliga Partner för Renlighet och Professionalism

Novari är ett ledande städföretag som erbjuder professionell företagsstädning i Bromma och dess omgivningar. Med vårt dedikerade team av erfarna städproffs och högkvalitativa städprodukter och utrustning strävar vi efter att leverera enastående städtjänster som överträffar våra kunders förväntningar.

Vi förstår vikten av att skapa en ren, säker och trivsam arbetsmiljö för företag i Bromma. Oavsett om det handlar om kontor, butiker, restauranger eller andra kommersiella lokaler kan du lita på Novari för att leverera en pålitlig och professionell städningstjänst varje gång.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra företagsstädtjänster i Bromma och hur vi kan hjälpa till att skapa en ren och trivsam arbetsmiljö för ditt företag.

Fastighetsstädning Sollentuna

1 Mar 2024

Professionell Fastighetsstädning i Sollentuna: Skapar Renlighet och Trygghet för Dina Fastigheter

När det gäller att bibehålla renlighet och trivsel i fastigheter är en professionell städtjänst avgörande. I Sollentuna, en kommun där fastigheter spelar en viktig roll i invånarnas liv, är behovet av pålitlig fastighetsstädning tydligt. Oavsett om det handlar om bostadshus, kontorskomplex eller kommersiella fastigheter är en ren och välskött miljö en nyckelfaktor för att skapa en positiv upplevelse för boende, anställda och besökare.

Fastighetsstädning Sollentuna

Varför Välja Professionell Fastighetsstädning i Sollentuna?

 1. Kvalitet och Effektivitet: Professionella fastighetsstädtjänster i Sollentuna erbjuder högkvalitativ rengöring som uppfyller de högsta standarderna. Genom att använda specialiserad utrustning och effektiva rengöringsmetoder kan de leverera en grundlig och effektiv städning på kort tid.

 2. Anpassade Lösningar: Varje fastighet är unik och har olika behov när det gäller städning. Professionella städföretag i Sollentuna erbjuder skräddarsydda städpaket som kan anpassas efter specifika krav och preferenser för varje fastighet.

 3. Erfarenhet och Kompetens: Med lång erfarenhet och välutbildad personal kan professionella städföretag i Sollentuna hantera alla typer av städutmaningar. De förstår de specifika kraven och förväntningarna för fastighetsstädning och kan leverera en pålitlig och professionell service varje gång.

 4. Tidsbesparing: Att anlita professionell fastighetsstädning frigör värdefull tid och resurser för fastighetsägare och förvaltare. Istället för att spendera tid och energi på att organisera och utföra städningen själv kan de fokusera på andra viktiga uppgifter som att hantera fastighetens drift och underhåll.

Novari Fastighetsstädning i Sollentuna: Din Pålitliga Partner för Renlighet och Trygghet

Novari är ett ledande städföretag som erbjuder professionell fastighetsstädning i Sollentuna och dess omgivningar. Med vårt dedikerade team av erfarna städproffs och högkvalitativa städprodukter och utrustning strävar vi efter att leverera enastående städtjänster som överträffar våra kunders förväntningar.

Vi förstår vikten av att skapa en ren, säker och trivsam miljö för alla typer av fastigheter. Oavsett om det handlar om bostadshus, kontorsbyggnader, butiker eller andra kommersiella fastigheter, kan du lita på Novari för att leverera en pålitlig och professionell städningstjänst varje gång.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra fastighetsstädtjänster i Sollentuna och hur vi kan hjälpa till att upprätthålla renlighet och trygghet i dina fastigheter.

Vad kostar hemstädning

1 Mar 2024

Vad Kostar Hemstädning? En Guide till Prissättning och Kostnader

Att ha ett rent och välskött hem är en viktig del av att skapa en trivsam miljö för dig och din familj. För många kan dock tidsbrist eller andra åtaganden göra det svårt att hålla hemmet rent på egen hand. Därför är hemstädningstjänster ett populärt alternativ för många hushåll. Men vad kostar egentligen hemstädning? Här är en guide till prissättning och kostnader för hemstädningstjänster.

Vad kostar hemstädning

Variabler som Påverkar Kostnaden:

Priset för hemstädning kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

 1. Storlek på Hemmet: En av de största faktorerna som påverkar kostnaden är storleken på ditt hem. Ju större hemmet är, desto mer tid och arbete krävs för att städa det, vilket kan öka priset.

 2. Frekvens av Städning: Om du väljer att anlita en hemstädningstjänst regelbundet, till exempel varje vecka eller varannan vecka, kan du vanligtvis förhandla fram ett lägre pris per städning än om du bara behöver enstaka städtillfällen.

 3. Typ av Städning: Kostnaden kan också variera beroende på vilka specifika städuppgifter som ingår i tjänsten. En grundläggande städning kan vara billigare än en djuprengöring som inkluderar mer detaljerade uppgifter som fönsterputsning eller ugnrengöring.

 4. Plats: Kostnaden för hemstädning kan också variera beroende på var du bor. I städer med höga levnadskostnader kan priserna för hemstädning vara högre än på landsbygden.

Genomsnittliga Kostnader för Hemstädning:

Med tanke på ovanstående faktorer kan genomsnittskostnaden för hemstädning variera mellan olika områden och städtjänster. I allmänhet kan dock följande prisintervall ge en uppfattning om vad du kan förvänta dig att betala:

 • Grundläggande Hemstädning: Vanligtvis kan priset för en grundläggande hemstädning ligga mellan 300 kr och 600 kr per städning för en normalstor lägenhet eller mindre hus.

 • Djuprengöring: För mer omfattande städuppgifter och djuprengöringar kan priset vara högre och variera mellan 600 kr och 1500 kr eller mer per städning, beroende på storlek och tillstånd på hemmet.

Slutsats:

När du väljer en hemstädningstjänst är det viktigt att få en detaljerad prisuppgift baserat på dina specifika behov och förväntningar. Många städföretag erbjuder skräddarsydda paket och priser för att passa olika budgetar och önskemål. Ta dig tid att jämföra priser och be om offerter från olika städföretag för att hitta det bästa alternativet för dig och ditt hem.

Organisera skafferi

1 Mar 2024

Så Organiserar du Ditt Skafferi: 8 Smarta Tips för Ordning och Reda

Ett välorganiserat skafferi är nyckeln till att ha ett funktionellt och effektivt kök. Med rätt organisering kan du snabbt hitta det du behöver och undvika att köpa dubbla varor eller glömma bort mat som gömmer sig längst bak. Här är åtta smarta tips för att organisera ditt skafferi på bästa sätt och skapa ordning och reda i köket.

Organisera skafferi

1. Börja Med En Rengöring: Innan du börjar organisera ditt skafferi är det viktigt att rengöra det ordentligt. Ta bort all mat och rengör hyllor och lådor noggrant för att få bort damm, smulor och spill.

2. Sortera Ut Och Släng Gamla Varor: Gå igenom all mat i ditt skafferi och sortera ut eventuella gamla eller utgångna varor. Släng förpackningar som har passerat sitt bäst-före-datum och donera överskottsmat till välgörenhet om möjligt.

3. Använd Förvaringslösningar: Investera i förvaringslådor, korgar och hyllor för att organisera dina livsmedel på ett strukturerat sätt. Använd små förvaringslådor för kryddor och såser, medan större korgar kan användas för pasta, ris och konserverade varor.

4. Skapa Kategorier: Dela upp ditt skafferi i olika kategorier baserat på livsmedelstyp eller användning. Det kan vara allt från torrvaror och konserver till snacks och bakningstillbehör.

5. Använd Etiketter: Använd etiketter eller märkpennor för att märka förpackningar och behållare med innehåll och bäst-före-datum. Detta gör det lättare att hitta det du behöver och undvika att köpa dubbla varor.

6. Stapla Smart: Stapla förpackningar och burkar på ett sätt som gör det lätt att se och nå det du behöver. Placera de äldsta produkterna längst fram så att de används först och undvik att blockera sikten eller nåbarheten till andra varor.

7. Använd Platsen Optimalt: Utnyttja varje centimeter av ditt skafferi genom att använda hängande förvaring, dörrhyllor och utdragbara lådor. På så sätt kan du maximera förvaringsutrymmet och undvika att varor gömmer sig längst bak.

8. Underhåll Regelbundet: Slutligen, se till att underhålla ditt organiserade skafferi regelbundet genom att hålla det rent och snyggt. Rengör hyllor och korgar regelbundet och se till att hålla dig uppdaterad om vilka varor som behöver förnyas eller kasseras.

Genom att följa dessa smarta tips kan du organisera ditt skafferi på ett effektivt sätt och skapa ordning och reda som varar över tid. Ett välorganiserat skafferi gör inte bara matlagningen enklare och roligare, det kan också bidra till att minska matsvinnet och spara både tid och pengar i längden.

Organisera kylskåp

1 Mar 2024

Organisera Kylskåpet: 7 Smarta Tips för Ordning och Översikt

Ett välfungerande och organiserat kylskåp är nyckeln till att hålla maten fräsch och minska matsvinnet. Men ibland kan kylskåpet bli en röra av oorganiserade livsmedel och förpackningar. Här är några enkla och smarta tips för att organisera ditt kylskåp på ett effektivt sätt och skapa översikt och ordning.

Organisera kylskåp

1. Rensa Ut Och Sortera: Börja med att rensa ut kylskåpet och sortera bort gamla och överblivna livsmedel. Kasta förpackningar som har passerat sitt bäst-före-datum och ta bort mat som har blivit dålig.

2. Använd Korgar Och Lådor: Investera i korgar och lådor av olika storlekar för att organisera livsmedel efter kategori. Använd små korgar för kryddor och såser, medan större lådor kan användas för grönsaker och mejeriprodukter.

3. Skapa Zoner: Dela upp kylskåpet i olika zoner baserat på temperatur och användning. Placera till exempel mejeriprodukter och ägg på den övre hyllan där temperaturen är jämnast, medan grönsaker och frukt kan placeras i de nedre lådorna där det är svalare.

4. Använd Förvaringsbehållare: Förvaringsbehållare är perfekta för att hålla små livsmedel organiserade och förhindra att de försvinner längst bak i kylskåpet. Använd behållare med lock för att förvara rester och förberedda måltider.

5. Etikettera: Använd etiketter eller märkpennor för att märka förpackningar och behållare med innehåll och datum för när maten lagts in i kylskåpet. Detta gör det lättare att hålla reda på vad som finns och när det är dags att använda eller kasta.

6. Stapla Smart: Stapla förpackningar och burkar på ett sätt som gör det lätt att se och nå det du behöver. Placera de äldsta produkterna längst fram så att de används först och undvik att blockera luftflödet i kylskåpet.

7. Rengör Regelbundet: Slutligen, se till att rengöra ditt kylskåp regelbundet för att hålla det fräscht och hygieniskt. Ta bort spill och rengör hyllor och lådor med en mild rengöringslösning.

Att organisera ditt kylskåp på detta sätt kommer inte bara att göra det lättare att hitta det du behöver när du lagar mat, utan det kommer också att bidra till att minska matsvinnet och hålla din mat fräschare längre. Så ta lite tid att organisera ditt kylskåp idag och njut av ett mer effektivt och välorganiserat kök!

Klibbigt golv efter moppning

1 Mar 2024

Klibbigt Golv Efter Moppning: Vanliga Orsaker och Hur du Undviker Det

Efter en noga utförd städning och moppning förväntar du dig ett rent och fräscht golv. Men ibland, istället för det rena resultatet du hoppats på, möts du av ett klibbigt golv som verkar locka till sig smuts och damm. Oroa dig inte, du är inte ensam om detta frustrerande problem. Här är några vanliga orsaker till varför golvet kan kännas klibbigt efter moppning och hur du kan undvika det i framtiden.

Klibbigt golv efter moppning

För Mycket Rengöringsmedel: En av de vanligaste orsakerna till ett klibbigt golv är att för mycket rengöringsmedel har använts under moppningen. Överdriven användning av rengöringsprodukter kan lämna en hinna av rester på golvet som orsakar klibbigheten.

Lösning: För att undvika detta problem, följ alltid tillverkarens rekommendationer när det gäller mängden rengöringsmedel som ska användas. Det är också en bra idé att späda ut rengöringsmedlet med vatten för att minska risken för överdosering.

Smutsiga Moppdukar eller Svampar: Om moppdukar eller svampar som används för att rengöra golvet inte är tillräckligt rena kan de sprida smuts och rester istället för att ta bort dem, vilket kan resultera i ett klibbigt golv.

Lösning: Se till att tvätta moppdukar och svampar regelbundet för att hålla dem rena och fria från smuts och rester. Byt också ut dem regelbundet för att säkerställa att de är i gott skick.

För Lång Torkningstid: Om golvet tar för lång tid på sig att torka efter moppningen kan det lämna en klibbig känsla. Det kan bero på att för mycket vatten har använts eller att golvet inte har torkats ordentligt.

Lösning: Försök att använda mindre vatten när du moppar och se till att golvet torkar ordentligt efteråt. Du kan också använda en torr mopp eller handduk för att torka bort överflödigt vatten och påskynda torkningsprocessen.

Oljebaserade Produkter: Användning av oljebaserade rengöringsprodukter eller vaxer på golvet kan lämna en klibbig hinna efter sig om de inte appliceras eller tas bort korrekt.

Lösning: Om du använder oljebaserade produkter, se till att följa tillverkarens anvisningar noggrant och använd dem sparsamt för att undvika överdosering.

Sammanfattning: Att hantera ett klibbigt golv efter moppning kan vara frustrerande, men med rätt kunskap och strategier kan du undvika detta problem och njuta av ett rent och fräscht golv varje gång du städar. Kom ihåg att använda rätt mängd rengöringsmedel, hålla dina städredskap rena och se till att golvet torkar ordentligt efter moppning för att undvika att det känns klibbigt.

← Äldre inlägg


Facebook

foretagsbloggar.nu

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd