×

Blogg

Flyttstädning Blogg

Här kan du läsa vår Flyttstädning Blogg där vi skriver lite tips och tricks om städning generelt och dom senaste nyheterna om oss på Novari Flyttstädning. Vi updaterar våran blogg ofta så vill du hänga med får du gärna gå med i vårat nyhetsbrev nedan.

 

RSS

Flyttstädning lägenhet pris

15 Mar 2023

När man ska flytta från sin lägenhet är det viktigt att lämna den i gott skick. En flyttstädning kan därför vara nödvändig för att få tillbaka sin deposition från hyresvärden. Men vad kostar egentligen en flyttstädning för en lägenhet? Här går vi igenom några faktorer som påverkar priset.

För det första så påverkar storleken på lägenheten priset. En mindre lägenhet kommer självklart vara billigare att städa än en större lägenhet. Dessutom kan antalet rum, badrum och kök påverka priset. Ju fler rum och ytor som ska städas, desto mer tid tar det och desto dyrare blir det.

Flyttstädning lägenhet pris

För det andra så påverkar hur mycket städutrustning som behövs priset. Om man har städutrustning hemma kan det minska priset något, men om man behöver hyra eller köpa städutrustning så ökar kostnaden för flyttstädningen.

För det tredje så påverkar hur smutsig lägenheten är priset. Om lägenheten är mycket smutsig och har inte blivit städad på länge, kan det ta längre tid och vara mer arbetskrävande att städa den. Detta kan öka priset på flyttstädningen.

Så vad kan man förvänta sig att betala för en flyttstädning av en lägenhet? Priset kan variera mycket beroende på storlek, antal rum och smutsighetsgrad, men vanligtvis kan man räkna med att betala mellan 2000-5000 kr för en standardlägenhet. Det kan vara värt att jämföra olika företags priser och vad som ingår i städningen för att hitta det bästa alternativet för just dig.

För att summera, en flyttstädning av en lägenhet kan variera mycket i pris beroende på olika faktorer såsom storlek, antal rum, smutsighetsgrad och utrustning. Genom att jämföra priser och vad som ingår i städningen kan man hitta det bästa alternativet för att få sin deposition tillbaka från hyresvärden.

Flyttstädning pris utan RUT

15 Mar 2023

Flyttstädning är en viktig del av flyttprocessen och det är viktigt att hitta en pålitlig städfirma som kan göra jobbet till ett rimligt pris. Många väljer att använda sig av RUT-avdraget för att minska kostnaderna, men det är inte alltid en möjlighet. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på flyttstädning pris utan RUT och vad man bör tänka på när man väljer en städfirma.

När man söker efter flyttstädning pris utan RUT kan det vara en utmaning att hitta en städfirma som kan erbjuda ett konkurrenskraftigt pris. Men det finns alternativ att överväga, till exempel att anlita en mindre städfirma som inte tar ut höga avgifter. Det är dock viktigt att vara försiktig när man väljer en mindre firma, eftersom de kanske inte har erfarenhet och utbildning som krävs för att göra en bra flyttstädning.


Här finner ni prislistan. Om du vill räkna ut vad kostnad blir utan RUT så lägger du bara på 50% av summan.

En annan faktor som påverkar priset för flyttstädning är storleken på bostaden. Städning av en stor bostad kan vara betydligt dyrare än en mindre bostad, eftersom det tar längre tid och kräver mer arbete och resurser. Det är viktigt att ta hänsyn till bostadens storlek när man jämför priser mellan olika städfirmor.

När man söker efter en städfirma för flyttstädning är det också viktigt att kontrollera vilka tjänster som ingår i priset. Vissa städfirmor kan erbjuda en mer omfattande tjänst än andra, till exempel att rengöra ugnen eller tvätta fönstren. Att välja en städfirma som kan erbjuda en mer omfattande städtjänst kan vara värt priset, särskilt om det innebär att man slipper göra det själv eller anlita en annan firma för att utföra det.

När man väljer en städfirma för flyttstädning pris utan RUT är det också viktigt att kolla upp företaget noggrant. Det är en god idé att kontrollera recensioner från tidigare kunder och att kolla om företaget har några certifikat eller utbildningar som visar att de är kvalificerade för jobbet.

Sammanfattningsvis är det möjligt att hitta flyttstädning till ett rimligt pris utan att använda sig av RUT-avdraget. Det gäller att göra noggranna undersökningar, ta hänsyn till bostadens storlek och kolla upp städfirmorna noggrant. Genom att göra detta kan man hitta en pålitlig städfirma som kan göra jobbet till ett rimligt pris.

Få bort kalkfläckar

15 Mar 2023

Få bort kalkfläckar – En enkel guide

Kalkfläckar kan vara en riktig mardröm att få bort från ytor som kakel, porslin eller glas. Det vita, fläckiga utsendet kan göra dina älskade heminredningsföremål eller köksredskap se smutsiga ut, även om de är rena. Men oroa dig inte, det finns flera sätt att bli av med kalkfläckar utan att behöva anlita en professionell städfirma. Här är en enkel guide för att få bort kalkfläckar från dina heminredningsföremål.

 1. Vinäger

Vinäger är en av de mest effektiva och billiga lösningarna för att få bort kalkfläckar. Blanda en del vinäger med en del vatten och häll lösningen i en sprayflaska. Spraya blandningen på ytan med kalkfläckar och låt den verka i några minuter. Torka sedan rent ytan med en mjuk trasa eller en skrubb-svamp.

 1. Citronsyra

Citronsyra är en annan effektiv lösning för att få bort kalkfläckar. Blanda en tesked citronsyra med en kopp varmt vatten och rör om tills syran har lösts upp. Applicera blandningen på kalkfläckar och låt den sitta i några minuter. Torka sedan bort med en trasa.

 1. Bakpulver

Bakpulver fungerar också bra för att få bort kalkfläckar. Blanda två teskedar bakpulver med en tesked vatten tills det bildar en pasta. Applicera pastan på ytan med kalkfläckar och låt den sitta i några minuter. Skölj sedan ytan med varmt vatten och torka av med en trasa.

 1. Professionella rengöringsmedel

Om inget av de ovanstående tipsen fungerar kan du prova att använda professionella rengöringsmedel. Det finns många produkter på marknaden som är speciellt utformade för att ta bort kalkfläckar. Läs noggrant på etiketten innan du använder produkten för att se till att den är lämplig för ytan du vill rengöra.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att få bort kalkfläckar från ytor i ditt hem. Vinäger, citronsyra och bakpulver är några av de mest effektiva och billiga lösningarna. Om inget av dessa fungerar kan du prova att använda professionella rengöringsmedel. Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att läsa på etiketten och se till att den är lämplig för ytan du vill rengöra. Lycka till!

Gör eget städmedel

13 Mar 2023

Gör eget städmedel - enkelt, billigt och miljövänligt!

Att använda miljövänliga alternativ till städprodukter är inte bara bra för miljön, utan också för din hälsa och ditt hem. Genom att göra ditt eget städmedel kan du undvika onödiga kemikalier och spara pengar samtidigt. Här är några enkla recept på hemgjorda städmedel som du kan prova själv.

 1. Allrengöringsmedel För att göra ett allrengöringsmedel behöver du bara blanda lika delar ättika och vatten i en sprayflaska. Du kan också tillsätta några droppar eterisk olja för att ge en härlig doft. Denna blandning fungerar utmärkt för att rengöra köksytor, badrum och fönster.

 2. Skurborste För att göra en effektiv skurborste behöver du bara blanda lika delar bikarbonat och vatten i en skål. Denna blandning fungerar utmärkt för att rengöra kakel, badkar och andra ytor som behöver skuras ordentligt. Applicera blandningen på ytan och låt den sitta i några minuter innan du skrubbar ytan med en borste.

 3. Möbel- och golvvax För att göra ett enkelt och effektivt möbel- och golvvax kan du blanda lika delar olivolja och citronsaft i en sprayflaska. Applicera blandningen på dina möbler eller golv och torka av med en trasa. Denna blandning fungerar också utmärkt för att polera silver och andra metallföremål.

Att göra ditt eget städmedel är enkelt, billigt och miljövänligt. Det finns många olika recept på hemgjorda städmedel som du kan prova på, och du kan enkelt anpassa dem efter dina behov. Så nästa gång du behöver rengöra ditt hem, prova att göra ditt eget städmedel och upplev fördelarna själv.

Novari Flyttstädning för en smidig flytt

1 Mar 2023

Flyttstädning för en enklare och smidigare flytt

Professionell flyttstädning är ett enkelt, bekvämt och prisvärt sätt att flytta snabbare och bättre. Istället för att behöva skrubba din gamla bostad från golv till tak mitt i flyttstressen, kan du lägga mer tid och energi på att göra dig hemmastadd i din nya.

Hos oss kan du boka proffsig, effektiv och pålitlig flyttstädning till ett schysst pris. Alltid med garanti på resultatet förstås. Låter det som något för dig? Nedan kan du läsa mer om vilka vi är, vad du kan förvänta dig om du anlitar oss för en flyttstädning samt hur du gör för att boka.

Bäst i stan på flyttstädning

Bra städfirmor för flyttstädning finns det gott om i såväl små som stora städer runt om i Sverige – så vad är det som skiljer oss från övriga? Framförallt skulle vi säga tre saker; grym städning till riktigt konkurrenskraftigt pris, kundservice i världsklass och en stor dos flexibilitet.

Vår städfirma är liten och personlig, med medarbetare som alla har lång erfarenhet av professionell städning – såväl flyttstädning som andra städtjänster. Hos oss kan du lita på att du som kund alltid står i främsta fokus, och att vi gör allt vi kan för att du ska bli nöjd. Dels vad gäller själva städresultatet förstås, men också när det kommer till tillgänglighet.

Vi försöker alltid vara så flexibla som möjligt för önskemål om tid och datum för städning. Skulle vi vara fullbokade just den dag du önskar, hittar vi ett så närliggande datum som möjligt istället. För bästa chans att kunna boka den dag du önskar rekommenderar vi dig att vara ute i så god tid som möjligt med din förfrågan.

Sammanfattat kan sägas att vi garanterar dig en proffsig flyttstädning till bra pris, med personligt bemötande och hög tillgänglighet.

Vad ingår i vår flyttstädning?

Kraven på en flyttstädning är högre än för en vanlig storstädning. Fler ytor måste rengöras och som säljare kan du bli ersättningsskyldig om resultatet inte uppfyller de krav som ställs. Tar du hjälp av oss kan du lita på att du får en ordentligt utförd flyttstädning som innehåller alla städmoment som krävs och som efterlämnar ett tillfredsställande resultat.

I vår grundtjänst för flyttstädning är följande moment alltid inkluderade:

 • dammsugning och våttorkning av alla golv i bostaden.
 • avtorkning alla fria ytor.
 • komplett städning av kök – inklusive utanpå och inuti samtliga skåp och lådor samt vitvaror, ugn, fläkt och övriga ytor.
 • komplett städning av badrum (även bakom badkar om möjligt samt avkalkning i dusch vid behov).
 • avtorkning av alla kontaktytor, såsom strömbrytare, handtag, knoppar och uttag samt element, dörrar, lister, foder och socklar
 • fönsterputsning

Beställer du en vanlig flyttstädning rengör vi alla ytor som hör till själva bostaden. Vill du även få städat i förråd, garage eller andra bityor kan du köpa till det som en extra tjänst. Kom bara ihåg att ange ett sådant önskemål i din bokningsförfrågan.

Billigare flyttstädning med RUT-avdrag

Du vet väl att flyttstädning för privatpersoner räknas som en hushållsnära tjänst? Detta innebär att du kan få kostnaden reducerad med upp till 50% med hjälp av det så kallade RUT-avdraget.

För att kunna få avdrag för din flyttstädning behöver du eller närstående ha bott i bostaden som ska städas, vara skattskyldig i Sverige och ha fyllt 18 år. Du måste också ha RUT-avdrag kvar att nyttja (max 50 000 kr per person och år). I övrigt behöver du inte tänka på någonting – vi sköter allt det administrativa med rapportering till Skatteverket.

Låter ovanstående intressant och du önskar boka en flyttstädning med oss? Då är du varmt välkommen att höra av dig redan idag. Skicka in en förfrågan via vår hemsida så återkommer vi med en offert så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att höra av dig – och att få göra din flytt enklare, smidigare och smartare.

Så förbereder du bäst inför en flyttstädning

17 Jan 2023

Så förbereder du bäst inför en flyttstädning

Vare sig du väljer att anlita vår städfirma att utföra en flyttstädning eller om du gör det själv, är vissa förberedelser nödvändiga för att det hela ska gå så smidigt som möjligt och för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Att tömma din bostad på möbler och tillhörigheter är givetvis en självklarhet. En villa eller en lägenhet som fortfarande är möblerad eller där ännu finns prylar, går inte att flyttstäda på ett ordentligt sätt.

Men vad mer kan vara bra att göra? Vilka ytterligare förberedelser är bra att tänka på inför en flyttstädning? Låt oss kika närmare på det.

4 bra förberedelser inför flytt och flyttstädning

Har du någon gång tidigare flyttat - och kanske även flyttstädat - vet du att det är en ganska omständig process som är både tidskrävande och logistiskt utmanande. Ett helt bohag ska packas ned och transporteras, för att sedan packas upp och ställas i ordning igen.

Följande är fyra tips på sådant du kan göra för att underlätta din flyttstädning - både om du ombesörjer den själv eller lejer bort den åt en firma:

 • Planera väl: En bra planering är kanske den viktigaste förberedelsen av alla. Så snart du vet vilket datum du ska flytta och när de som ska flytta in får tillträde, är det dags att börja planera flytten - inklusive den avslutande städningen. Planeringen bör innefatta sådant som bokning av eventuell flyttfirma eller egen lastbil, hyra av magasineringsutrymme om nödvändigt samt om du eventuellt behöver ta ledigt från jobbet en dag. Ju bättre du planerar allt det logistiska kring flytten, desto större är chansen att det hela flyter smidigt och att bostaden är tömd på dagen för städningen.
 • Rensa vattenlås: Anlitar du en städfirma ingår vanligtvis rengöring av golvbrunnar - men inte rensning av avlopp. Det bör dock göras innan de nya bostadsinnehavarna får tillträde. Rensa vattenlås i kök, badrum och tvättstuga och se till avrinningen fungerar som den ska.
 • Frosta av frysen: Invändig rengöring av kyl och frys ska alltid göras vid en flyttstädning. Är frysen full av is går det dock inte att göra ordentligt. Tänk också på att det ofta tar flera timmar att frosta av en frys, varför det är klokt att vara ute i god tid.

Boka städfirma i god tid

Som en del i en bra planering är det också viktigt att vara ute i god tid om du ska leja bort din flyttstädning till en firma. Detta gäller i synnerhet om du ska flytta under en period då många andra också flyttar - exempelvis inför en ny skoltermin.

Ju bättre framförhållning du kan ha med din bokning, desto större är chansen att du får städning det datum du önskar.

Vill du ha fler tips om vad som är bra att tänka på inför en flyttstädning - eller beställa en kostnadsfri offert?

Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss!

Klimatanpassa din flyttstädning

28 Nov 2022

Klimatanpassa din flyttstädning med enkla knep

Vid en flyttstädning är det viktigt att bostaden som lämnas är skinande ren från golv till tak, bakom varje skrymsle och i varje vrå. Dels för att inte riskera att bli ersättningsskyldig gentemot de nya som ska flytta in, men också för att man själv inte skulle uppskatta att ta över en bostad som inte är ordentligt rengjord.

Ordentlig flyttstädning behöver dock inte innebära att man måste använda starka rengöringsmedel innehållande skadliga kemikalier. Inte längre. Idag finns nämligen gott om bra städprodukter som är precis lika effektiva som de mer gammalmodiga alternativen, men betydligt mer skonsamma och därmed klimatsmarta att använda.

Förutom att byta rengöringsmedel finns även ytterligare saker man kan göra för att klimatanpassa en flyttstädning och göra den mer grön. Är du på gång att byta bostad och önskar flyttstäda på ett så miljövänligt sätt möjligt, tipsar vi nedan om ett antal enkla men effektiva åtgärder för att lyckas med det.

4 tips för mer miljövänlig flyttstädning

Många gånger är det de små detaljerna som gör störst skillnad. Så även när det kommer till att göra en flyttstädning - eller vilken typ av städning som helst - mer miljövänlig, mer grön och mer hållbar.

Med nedan listade knep kan du snabbt och enkelt klimatanpassa din städning utan att det kostar dig vare sig mer tid, pengar eller ansträngning.

 • Dammsugning före dammtorkning: Damm innehåller en hel del skadliga kemikalier och andra otrevliga partiklar som varken gör oss människor eller naturen gott. När du dammtorkar en yta och sedan sköljer av trasan åker alla dessa ämnen ned i avloppet och slutligen ut i naturen. Om du däremot dammsuger först hamnar partiklarna i dammsugarpåsen istället, vilken du sedan kan ta hand om i din sopsortering.
 • Använd miljövänliga soppåsar: Eftersom flyttstädning görs först när en bostad är helt tom, blir det sällan mycket skräp och sopor att ta hand om. Någon påse brukar det dock alltid bli - och då är förstås en så miljövänlig variant som möjligt att föredra. Tänk också på att sopsortera det skräp som blir, istället för att slänga allt i samma påse.
 • Tillverka eget rengöringsmedel: Idag finns gott om klimatsmarta städprodukter att köpa i butik - men det går även alldeles utmärkt att tillverka egna. Ett knep som är hållbart för såväl miljön som för plånboken. Egna rengöringsmedel kan bland annat blandas till av ättika och citron eller ättika och såpa - på nätet finns många recept att hitta.
 • Välj städfirma med omsorg: Vill du leja bort din flyttstädning till en firma finns både mer och mindre miljövänliga företag att välja mellan. Jämför olika policys och riktlinjer för klimatsmart städning och satsa på det företag som uppfyller kraven bäst.

Grön städning är det nya svarta

Med de möjligheter som idag finns för att klimatanpassa en flyttstädning - och med den medvetenhet och kunskap som finns om miljöfrågor - känns allt annat ur tiden och omodernt, inte sant? I synnerhet då resultatet blir minst lika bra.

Vill du prata mer om klimatsmart städning eller kanske boka in en flyttstädning? Kontakta oss via vår hemsida, så berättar vi mer.

RUT-avdrag för flyttstädning

28 Oct 2022

RUT-avdrag för flyttstädning - hur fungerar det?

Professionell flyttstädning räknas som en hushållsnära tjänst för vilken du som privatperson har möjlighet att få skattereduktion med hjälp av det så kallade RUT-avdraget. Avdraget är en välkommen ekonomisk hjälp för många och något som gör det möjligt för fler att anlita en städfirma i samband med flytt, istället för att behöva ombesörja arbetet på egen hand.

Men hur fungerar det egentligen med RUT-avdraget? Vi på Novari Städning ger dig avdrag direkt på fakturan och fixar hela ansökan åt dig. Du behöver alltså inte göra något alls. Kan vem som helst bli beviljad skattereduktion för flyttstädning - eller finns det vissa villkor man måste uppfylla? Frågorna kring detta avdrag är ofta många bland våra kunder. För att göra det lite mer överskådligt och enklare att förstå, har vi nedan samlat lite grundläggande information om RUT och hur det fungerar med avdraget vid en flyttstädning.

RUT-avdraget är endast till för privatpersoner

RUT-avdrag för flyttstädning - eller andra typer av hushållsnära tjänster godkända för RUT - kan endast sökas av privatpersoner. Detta är det första och kanske mest grundläggande du behöver känna till. Har du ett företag som ska byta lokaler kan du alltså inte anlita en städfirma och ansöka om att för företagets räkning få skattereduktion enligt RUT.

För att du som privatperson ska kunna bli beviljad RUT-avdrag måste du uppfylla ett antal villkor ställda av Skatteverket. Bland annat måste du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Kunna uppvisa en årsinkomst på en viss lägsta nivå
 • Vara skattskyldig i Sverige - antingen obegränsat eller begränsat
 • Ha varit stadigvarande bosatt i huset eller lägenheten som ska städas (antingen du själv eller en nära familjemedlem)

Mer information om ovanstående villkor finns att hitta på Skatteverkets hemsida, men sett till de krav som finns är det relativt enkelt att bli beviljad RUT-avdrag för en hushållsnära tjänst i Sverige. Likväl är det förstås viktigt att vara medveten om att det finns vissa villkor och att samtliga måste vara uppfyllda.

Vad gäller storleken på avdraget kan du, om du blir beviljad, få skattereduktion med maximalt 50% av den totala arbetskostnaden. Som mest kan man få avdrag med upp till 50 000 kr per år och person.

Rapportering till Skatteverket sköts av städfirman

Rent praktiskt innebär RUT-avdraget inget administrativt arbete alls för dig som kund. Anlitar du oss för en flyttstädning är det vi som ansvarar för att skicka in alla uppgifter till Skatteverket. Vi ser också till att avdraget finns redovisat och klart på din faktura.

Efter det att flyttstädningen är avklarad och fakturan är betald, kommer du få ett brev från Skatteverket med en bekräftelse på att du har nyttjat RUT. I brevet finns också specificerat uppgifter om vilken firma som utfört städningen samt hur mycket skattereduktion du har fått för den städningen.

Summa summarum är RUT-avdraget inte något som innebär en massa pappersarbete eller krånglig byråkrati för dig som kund. Vi som städfirma tar på oss det administrativa ansvaret och ser till att allting sköts som det ska.

Vill du veta mer om RUT-avdraget kan du alltid ringa Skatteupplysningen - eller höra av dig till oss. Via vår hemsida kan du ta kontakt för såväl frågor och funderingar, som offertförslag på städtjänster.

 

Vi på Novari ger dig RUT avdrag direkt på fakturan och ansöker åt alla våra kunder. Enkelt va?

Vi på Novari Flyttstädning

7 Sep 2022

Flytta smartare med Novari flyttstädning

Är du på gång att byta bostad? Unna dig själv en smidigare, smartare och mindre stressig flytt genom att leja bort städningen till oss på Novari Flyttstädning. På så sätt slipper du själv rodda med ett av de mest krävande momenten i samband en flytt, och kan istället lägga mer fokus på att komma i ordning i din nya bostad.

Hos oss kan du boka professionell flyttstädning av både hus och lägenhet till konkurrenskraftigt pris och med hög tillgänglighet. Alltid med ett skinande rent resultat förstås.

Varför anlita oss för en flyttstädning?

När du lejer bort en flyttstädning vill du känna dig trygg med att din gamla bostad blir ordentligt ren, att du som kund får bra service och ett proffsigt bemötande samt att du får ett rimligt pris. En garanti på det utförda arbetet är också bra att få, så att du kan begära en omstädning om det mot förmodan inte skulle bli helt bra vid första tillfället.

Allt det och lite till får du om tar hjälp av oss. Vi är en liten och personlig städfirma som erbjuder samma kapacitet och erfarenhet som våra större konkurrenter, men med ett mer personligt bemötande. Hos oss på Novari Flyttstädning står du som kund alltid i centrum och vi gör alltid vårt bästa för att möta dina önskemål och vara så flexibla som möjligt.

Det här ingår hos Novari Flyttstädning

 • Rengöring av samtliga golvytor (dammsugning och våttorkning).
 • Avtorkning fast inredning.
 • Komplett rengöring av kök och badrum – inuti och om möjligt bakom vitvaror samt avkalkning vid behov.
 • Avtorkning av element, strömbrytare, fönsterbrädor, dörrar, handtag, lister, dörrfoder och socklar.
 • Fönsterputsning.

Vi städar alla ytor som tillhör själva bostaden. Vill du köpa till städning av förråd, garage, trädgård eller andra biytor som inte finns i bostaden är det självklart möjligt. Tala bara om ditt önskemål om eventuella tillägg i samband med att du gör en bokningsförfrågan.

Hållbar flyttstädning för en friskare planet

Alla våra städtjänster, såväl flyttstädning som storstädning och veckostädning, sker med miljövänliga rengöringsmedel och ett klimatsmart tänk. Vi vet att det går alldeles utmärkt att få ett utomordentligt rent resultat utan starka kemikalier som är skadliga för såväl djur och natur, som för oss människor.

Tar du hjälp av oss för din flyttstädning kan du känna dig trygg med att vi utför jobbet med hänsyn till miljön och att vi efterlämnar din bostad skinande ren från golv till tak – utan onödig påfrestning på miljön.

Boka din flyttstädning med oss redan idag

Genom att låta en städfirma sköta den sista städningen av din gamla bostad kan du få mer tid och energi över till att boa in dig i ditt nya hem. Och ordna med sådant som adressändring, byte av elavtal och annat fix som också hör en flytt till.

Vill du komma i kontakt med oss för att boka flyttstädning gör du det enklast via vår hemsida. Skicka in en förfrågan med uppgifter om bostadens storlek (antal rum och yta i kvadratmeter), vilken typ av bostad det gäller (villa, lägenhet eller fritidshus), vilket datum du önskar få städningen utförd samt om du vill boka något tillägg.

Så snart vi mottagit din förfrågan sammanställer vi en offert som vi skickar ut till dig. Denna är helt kostnadsfri och innebär inte att du förbinder dig till något. Vi bekräftar även ditt val av datum, alternativt ger förslag på en närliggande dag om vi skulle vara fullbokade precis då.

Vill du slutföra bokningen bestämmer vi dag och tid för städningen. Därefter kan du luta dig tillbaka och låta oss sköta resten. Allt du behöver göra är att ge oss tillgång till bostaden på dagen för städningen. Hur enkelt, smidigt och bekvämt som helst.

Varmt välkommen till vår städfirma – vi hjälper dig att flytta smartare.

Miljövänlig rengöring

27 Jul 2022

Tips vid flyttstädning: Miljövänlig rengöring av kakelfogar

En ordentlig flyttstädning innebär noggrann rengöring av såväl små som stora ytor, från golv till tak. Till de mindre ytorna, vilka är sådana som ofta är lätta att glömma bort, hör bland annat kakelfogar i kök, badrum och eventuell tvättstuga. Ljusa kakelfogar blir lätt solkiga med ingrodd smuts och avlagringar som kan vara svåra att få bort. Likväl är det viktigt att få dem rena innan flytten sker och de nya ägarna tar över bostaden.

Lyckligtvis finns det ett effektivt städknep att ta till för just kakelfogar. Ett knep som dessutom är skonsamt mot såväl djur och natur som mot människor.

Så får du kakelfogarna rena helt utan kemikalier

Badrum och kök är sådana utrymmen där många tar till extra starka rengöringsmedel i tron om att det behövs för att få det ordentligt rent. Faktum är dock att det räcker gott och väl med sådant du har hemma i ditt skafferi – och vanligt vatten från kranen.

Har du någon gång provat dig fram med husmorstips för miljövänlig städning vet du att bikarbonat är lite av ett mirakelmedel. Det här är din bästa vän när det kommer till flyttstädning och städning av flera ytor som annars kan vara svåra att få rena – däribland kakelfogar, men också ugnen och spisplattor med ingrodd smuts.

För rengöring av just kakelfogar (funkar även på själva plattorna) är det här ett riktigt supertips:

 • Blanda en del bikarbonat och några delar vatten till en jämn pasta.
 • Applicera på de solkiga kakelfogarna och låt verka en kvart.
 • Skrubba fogarna med en ren tandborste. Blöt den eventuellt med vatten emellanåt om pastan torkat mycket.
 • Avsluta med att torka av både fogar och plattor med en ren, fuktad trasa.
 • Upprepa en gång till om det behövs.

Sedan är det klart. Bikarbonaten har en djupt rengörande effekt och är suverän mot både tuff smuts och avlagringar. För en extra blekande effekt kan du även tillsätta några droppar pressad citron till pastan.

Upprepa om nödvändigt innan flytten

Bikarbonat och vatten är ett supertips för rengöring av kakelfogar och kan med fördel användas både i samband med en flyttstädning och vid vanlig storstädning. Vid flyttstädning rekommenderas att du gör det så nära inpå själva flytten som möjligt. Detta för att fogarna inte ska hinna bli smutsiga och solkiga igen. Här är framförallt fogar ovanför diskbänk och i dusch/bad särskilt utsatta. Brukar du rengöra fogarna regelbundet är det bra att göra det en extra gång i samband med flyttstädning, så att de är så rena som möjligt när bostaden ska lämnas över.

Anlitar du en firma för professionell flyttstädning ingår alltid en grundlig städning av både kök och badrum samt eventuella andra utrymmen där kakel finns. Vill du leja bort städningen men ändå skulle föredra en helt naturlig och miljövänlig kakelrengöring med bikarbonat, kan du förstås alltid föreslå metoden för firman som ska städa.

Varför satsa på klimatsmart flyttstädning?

Städning kan vara en riktig miljöbov om man inte är noggrann med vilka rengöringsmedel man väljer. Produkter med starka kemikalier, parfymer och andra ämnen som kan vara skadliga för både miljö och människor är sällan bättre än mer skonsamma alternativ som såpa och en pasta likt den vi tipsat om här – men desto sämre för såväl inomhusmiljön som naturen utanför.

Att välja klimatsmarta alternativ, både vid flyttstädning och vanlig städning, är därför alltid att föredra. Resultatet blir minst lika rent, samtidigt som du gör en viktig insats för vår planet.

Fler tips om miljövänlig städning hittar du här i vår blogg. Önskar du boka in en professionell flyttstädning (med garanterat skonsamma och klimatsmarta rengöringsmedel) är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder noggrann, effektiv och prisvärd flyttstädning med stans bästa kundservice.

Enkelt, smidigt och bekvämt.

Visningsstädning

9 May 2022

Visningsstädning – också en typ av flyttstädning

Många väljer att köpa in professionell flyttstädning i samband med att de byter bostad – men visste du att också går att boka städning inför visning? Att det är rent och snyggt när du ska visa din bostad är kanske minst lika viktigt som att det sedan är ordentligt städat inför överlämningen till de nya som ska flytta in.

Att städa inför visning kan dessutom vara nästintill lika krävande som en vanlig flyttstädning. Kanske till och med mer, eftersom det vid en visning oftast fortfarande är möblerat och inrett i bostaden. Således kan det absolut vara värt att leja bort en sådan städning till en professionell städfirma. Låt oss berätta lite mer!

Vad skiljer en visningsstädning från en flyttstädning?

En flyttstädning görs som ett sista moment innan bostaden ska lämnas över till de nya ägarna eller hyresgästerna. Bostaden bör vara tömd på möbler och andra tillhörigheter – såvida köpare och säljare inte har kommit överens om något annat – och städningen bör lämpligast göras så nära inpå tillträdet som möjligt.

En visningsstädning utförs istället inför visning av en bostad till salu, precis som namnet antyder. Till skillnad från vid en flyttstädning är det sällan tomt i huset eller lägenheten vid visning, vilket i praktiken innebär att det är desto mer som ska städas. För att ge eventuella spekulanter ett så gott intryck som möjligt av bostaden är det likväl viktigt att det verkligen är riktigt rent och fräscht.

Du som någon gång flyttat och förberett försäljning vet att det är mycket att tänka på och göra. Genom att låta en städfirma göra rent och snyggt inför din visning kan du släppa lite av stressen och känna dig trygg med att ditt hem visas upp från dess allra bästa sida.

Bra att tänka på inför visning och visningsstädning

Ska du sälja din bostad är visningen din chans att verkligen visa upp vilken potential lägenheten eller huset har och vilket trevligt hem det kan bli för de som kommer och tittar. För att göra så stor succé som möjligt och få många att vilja lägga ett bud finns ett par saker som är bra att tänka på.

Inför en visning är det till exempel fördelaktigt att:

 • plocka undan fotografier, barnens teckningar och andra väldigt personliga tillhörigheter
 • tänk less is more - undvik för mycket plotter och håll inredningen lagom sparsam
 • färska snittblommor ser fräscht ut och kan med fördel placeras ut på flera ställen

Att det är ordentligt städat inför visningen är förstås också viktigt - och här hjälper sparsam inredning och möblering till. Har du många prydnadsföremål och små inredningsdetaljer kommer det ta lång tid att damma, putsa och feja.

Väljer du att ta in en städfirma för visningsstädning kan du förbereda genom att plocka undan så mycket som möjligt innan. Vad gäller tid för den här typen av flyttstädning är det som mest optimalt så nära inpå visningen som möjligt. Har du till exempel en kvällsvisning kan du boka städning tidigare samma dag, alternativt dagen innan om visningen är på dagtid.

Planerar du en försäljning av din bostad och har frågor om flyttstädning eller visningsstädning är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi berättar gärna mer om tjänsterna och vad du kan förvänta dig när du anlitar oss för professionell flyttstädning.

Miljövänlig Flyttstädning

3 Apr 2022

Klimatsmart flyttstädning - tips för att städa mer hållbart

Vid en flyttstädning är det viktigt att alla ytor i bostaden verkligen är ordentligt rengjorda. Men måste man använda rengöringsmedel med starka kemikalier för att få ett bra resultat? Nej, precis tvärtom faktiskt. Det går alldeles utmärkt att flyttstäda både effektivt och miljövänligt.

Kraven på en flyttstädning är högre än vid en vanlig storstädning. Det är viktigt att varje yta, skrymsle och vrå är skinande ren när man lämnar sin gamla bostad inför att nya ägare eller hyresgäster ska flytta in. För att nå ett sådant resultat måste man ha tillräckligt med tid, bra teknik, bra städredskap och inte minst – effektiva rengöringsmedel.

Effektiva rengöringsmedel är dock inte detsamma som starka rengöringsmedel. Många gånger tänker man att ju fler kemikalier ett medel innehåller, desto bättre är det på att ta bort smuts, fett och avlagringar. Men ju mer miljömedvetna vi blir, desto mindre lockande känns det att använda städprodukter som är skadliga för såväl djur och natur, som för oss själva – inte sant? Och med många bra alternativ finns det ju heller ingen anledning.

Så kan du göra din flyttstädning mer miljövänlig

För den som vill flyttstäda mer klimatsmart finns flera bra knep att tänka på. Dels när det kommer till val av rengöringsmedel, men också vilken typ av städredskap man använder samt hur mycket vatten man brukar till exempel.

Som professionell städfirma med lång erfarenhet av flyttstädning och ett brinnande intresse för miljön och miljövänlig städning, har vi genom åren samlat på oss många bra tips att dela med oss av.

5 tips för grönare flyttstädning

 • Välj Svanenmärkta rengöringsmedel – eller tillverka eget genom att blanda 1 dl ättika, 4 dl vatten och några droppar vanligt diskmedel. Passar perfekt i både sprayflaska och skurhink.
 • Skrubba ingrodda ugnsplåtar med sockerbitar och diska av.
 • Strö ut bikarbonat för att få bort dålig lukt i exempelvis heltäckningsmattor. Låt ligga en stund och dammsug sedan upp.
 • Gör en pasta av bikarbonat och ättika för rengöring av ugn, toalett, handfat och kakelfogar.
 • Ren linoljesåpa fungerar som ett utmärkt allrengöringsmedel – perfekt när du ska flyttstäda en hel bostad.

Att undvika rengöringsmedel med starka kemikalier är kanske det viktigaste och främsta valet vi kan göra för att städa mer miljövänligt. Det vi sköljer ned i våra avlopp hamnar så småningom i naturen där såväl växter som djur kan ta skada av otrevliga ämnen.

Ytterligare klimatsmarta tips är att undvika pappershanddukar och engångstrasor samt att vara sparsam med vatten och vädra förnuftigt – speciellt under kalla årstider för att inte släppa ut för mycket värme.

Städa i lagom god tid

Tajmingen är viktig vid en flyttstädning, och ännu en sak man faktiskt kan tänka på för att vara lite mer miljövänlig.  

Bostaden ska vara ren och fräsch vid tidpunkten då den överlämnas till de nya ägarna. För att inte riskera att det blir dammigt igen och behöva städa om alltihopa en gång till, är det således bra att inte flyttstäda för tidigt. Flyttar du till exempel ut en månad eller några veckor före du ska lämna nycklarna till de nya som ska flytta in, är det alltså klokt att vänta med flyttstädningen till närmare inpå tillträdet. Dubbla städningar innebär nämligen dubbel vattenförbrukning, dubbel elförbrukning till dammsugare och dubbel åtgång av rengöringsmedel – om än miljövänliga sådana.

Vill du veta hur vi tänker klimatsmart kring våra professionella flyttstädningar – eller önskar du boka in en städning inför ditt kommande bostadsbyte? Varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer!

Bättre flyttstädning med rätt redskap

17 Mar 2022

Bättre flyttstädning med rätt redskap

Bra städredskap och effektiva rengöringsmedel är avgörande för hur hårt du får jobba med en flyttstädning - och hur bra resultatet blir. Är du på väg att byta bostad och planerar att ombesörja din flyttstädning på egen hand hittar du i det här inlägget några värdefulla tips om vilka redskap och medel du kan tänkas behöva.

Och du, oroa dig inte. Du behöver inte springa till affären och köpa en massa nytt. Egentligen är det nämligen inget som du förmodligen inte redan har hemma i städskåpet.

Ladda upp med rätt städutrustning

Inför en flyttstädning är det alltid bra att inventera ditt eget städskåp och se vilka redskap, trasor och rengöringsmedel du redan har, så att du slipper handla nya i onödan.

Här är det bra att känna till att en flyttstädning förvisso är mer krävande än en vanlig storstädning, men att det trots det oftast räcker gott och väl med vanlig städutrustning. Du behöver alltså inte investera i någon specialdammsugare eller en högtryckstvätt. En vanlig dammsugare och golvmopp duger fint.

Så vad behöver du då ha när du ska flyttstäda? Vilka städredskap och vilka rengöringsmedel?

Har du följande i städskåpet räcker det oftast gott och väl:

 • Dammsugare med olika munstycken
 • Skurhink
 • Mopp
 • Trasor och microfiberdukar
 • Skursvampar
 • Allrengöringsmedel eller såpa samt eventuellt avkalkningsmedel

När det gäller rengöringsmedel är det viktigt att du har sådana som funkar till de ytskiktsmaterial du har hemma. Gedigna trägolv kan exempelvis behöva skuras med ett annat medel än vad som passar på laminat och klinker. Vidare kan du också behöva särskilda medel i badrummet - exempelvis toalettrengöring samt avkalkning för duschutrymme.

Till fönsterputsning kan du med fördel använda vanligt diskmedel utblandat med vatten i en sprayflaska. Det funkar precis lika bra som fönsterputsmedel.

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Bra redskap och effektiva medel är som redan nämnts viktigt för vilket resultat du får av din städning samt hur lång tid det tar att bli klar. Otymplig städutrustning och rengöringsmedel som inte gör jobbet går bort.

Effektiva grejer till trots får man emellertid räkna med att en flyttstädning trots allt tar ett antal timmar att genomföra. Åtminstone om resultatet ska bli riktigt bra och städningen ska anses vara en komplett flyttstädning.

Hur lång tid just din städning kommer ta beror på hur stor din bostad är, hur pass ren/smutsig den är - det vill säga hur städbehovet ser ut - samt om du ska städa själv eller om du har någon som hjälper dig.

Generellt kan sägas att en villa eller stor lägenhet kan ta upp till en dag att städa, medan en mindre bostad kan klaras av på några timmar.

Låter det jobbigt med inventering av städutrustning och flera timmars noggrann städning? Kanske särskilt i samband med en flytt, då du troligen har en del annat att stå i också? Lyckligtvis finns en bra lösning. Unna dig professionell flyttstädning genom en städfirma istället. Ett enkelt, prisvärt och effektivt sätt att frigöra såväl tid som energi.

Önskar du boka in en tid redan nu? Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss med ett gratis offertförslag så snart som möjligt.

Välkommen!

Tips när man städar badrum

16 Feb 2022

Bra att tänka på vid flyttstädning av badrum

Dags att tänka på flyttstädning inför ett stundande bostadsbyte? Ska du ombesörja städningen själv och gruvar dig för det kanske mest krävande rummet - badrummet? Ta det lugnt.

I det här blogginlägget hittar du en bra guide till vad som krävs vid rengöring av badrum i samband med flyttstädning, vilka moment som ska betas av samt vad som är bra att tänka på vid val av rengöringsmedel för just badrums. Förhoppningsvis hittar du svar på alla dina frågor och funderingar.

Badrumsrengöring vid flyttstädning - vad ska ingå?

Badrum och kök är de mest krävande rummen vid en flyttstädning. Det finns en hel del olika ytor att rengöra, liksom många skrymslen och vrår. Att badrummet är skinande rent när bostaden väl lämnas över är emellertid viktigt - precis som att alla andra rum också behöver vara fräscha från golv till tak.

Så vilka städmoment ska då ingå i en flyttstädning av badrum? Det kan förstås skilja sig lite åt beroende på vilket möblemang och vilken utrustning som finns, men generellt behöver man gå igenom följande:

 • Städning av golv och väggar - dammsugning och våttorkning
 • Rengöring av toalett, tvättställ samt badkar/dusch
 • Utvändig och invändig rengöring av badrumsskåp och andra förvaringsmöbler
 • Rensning av vattenlås och golvbrunn
 • Putsning av spegel samt eventuella fönsterpartier
 • Avkalkning vid behov
 • Avtorkning element, fast armatur, lister, foder, dörr, handtag och strömbrytare

Vad gäller nödvändig städutrustning och lämpliga rengöringsmedel behöver du vanligen dammsugare, skurmopp, ett par olika trasor samt en toalettborste. Ett par diskhandskar kan också vara bra.

Vid val av rengöringsmedel är det viktigt att se till vilka ytskikt du har i ditt badrum. För toalett, handfat och badkar fungerar det oftast med avkalkande allrengöring alternativt särskild badrumsrengöring. Beroende på vilket material du har på väggar och golv kan dock olika medel passa olika bra.

Kakel, klinker och våtrumsmatta-/tapet tål oftast de flesta vanliga rengöringsmedel. Har du däremot äkta marmor på golv och väggar bör du däremot vara mer varsam. Viktigast är att undvika sura rengöringsmedel med citron i, eftersom dessa kan ge fula missfärgningar som inte går bort.

Hur lång tid tar det att flyttstäda ett badrum?

Tidsåtgången varierar förstås utifrån hur stort badrum du har, hur snabb du är på att städa samt om du gör allt själv eller om ni är två som hjälps åt.

Ett badrum har liksom ett kök många ytor som ska skrubbas och skuras. För ett normalstort badrum får du räkna med ett par timmars jobb om alla moment ska hinnas med och allt ska bli skinande rent.

Känns det övermäktigt med flyttstädning överlag? Vill du hellre få mer tid över till allt annat som också ska roddas med i samband med en flytt? Gör som många andra och unna dig en professionell flyttstädning istället. Med RUT-avdraget blir det inte särskilt dyrt och det besparar dig en hel del tid och energi att lägga på annat.

Vill du veta mer om våra tjänster inom flyttstädning (vilka givetvis inkluderar minutiös rengöring av badrum)? Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss!

Så lyckas du med fönsterputsning

18 Jan 2022

Så lyckas du med fönsterputsning vid flyttstädning

Fönsterputsning är ett givet moment vid en komplett flyttstädning - och kanske ett av de svåraste. Alla som någon gång putsat fönster vet nämligen att det inte är helt enkelt att få till ett bra resultat utan ränder eller andra märken. Kanske är det inte så konstigt att många väljer att leja bort just fönsterputsning - såväl i samband med flyttstädning som vid vanlig storstädning.

Omöjligt att lyckas är det dock inte. Med rätt teknik, bra redskap och lämpligt rengöringsmedel kan du få dina fönster skinande rena innan du lämnar över nycklarna till nästa ägare av bostaden. Nedan finner du tips och tricks på vad du kan göra för att lyckas med fönstertvätt. Användbara vid såväl flyttstädning, som annars också förstås.

Fönsterputsning i 5 enkla steg

Innan du ger dig på att putsa fönstren är det viktigt att du kollar av vilken utrustning du har, och hur skicket på grejerna ser ut. Kontrollera särskilt att gummiskrapan inte har några hack i sig eftersom sådana kan orsaka fula ränder när du drar skrapan utmed rutorna.

Vidare vill du ha bra trasor - gärna microfiberdukar speciellt avsedda för fönster - samt tidningspapper och rengöringsmedel. Till skillnad från vad många tror behöver du dock inte köpa speciellt fönsterputsmedel. Det funkar faktiskt minst lika bra med vanligt diskmedel och vatten i sprayflaska.

Med alla redskap väl på plats är det bara att sätta igång och följa dessa steg:

 1. Spraya rengöringsmedel över rutan - ganska rikligt så att hela fönstret täcks
 2. Använd microfibertrasan för att gnugga runt medlet på rutan - gärna i cirkulerande rörelser
 3. Dra med fönsterskrapan uppifrån och ned - tänk på att torka av skrapan mellan varje drag
 4. Eftertorka med en torr och ren trasa - gärna en kökshandduk av bomull eller en microfiberduk
 5. Avslutningsvis kan du gnugga rutan med en bit tidningspapper för extra glans och eliminering av eventuella ränder som blivit

Svårare än så här är det faktiskt inte. Ytterligare tips är att undvika fönsterputsning i direkt solljus eftersom glasen då kan bli flammiga, samt när det regnar eller snöar ute. Tänk också på att putsa alla sidor - även mellan.

Måste fönsterputsning göras vid flyttstädning?

Jo, så är det faktiskt. En flyttstädning utan fönsterputsning kan inte anses vara en komplett flyttstädning. Det kan vara lätt att tro att det inte syns om fönstren är rena eller smutsiga, men faktum är att det blir en enorm skillnad.

Fönster blir inte smutsiga på samma sätt som golv eller andra ytor inomhus, men de blir dammiga och solkiga och samlar inte sällan på sig en hel del fingeravtryck och dylikt. Inte minst om det bor barn i hemmet som gärna sätter både händer och ansikte mot fönstren när de tittar ut.

Ska du flytta och planerar att ta hand om städningen på egen hand är det således viktigt att komma ihåg fönsterputsningen också. Anlitar du en städfirma är det bra att kontrollera att även fönsterputsning ingår.

Tar du hjälp av oss för en flyttstädning medföljer alltid en proffsig fönstertvätt på köpet. Vi ser till att såväl din bostad som dina fönsterrutor blir skinande rena innan det är dags att lämna över nycklarna.

Varmt välkommen att boka din flyttstädning via oss!

← Äldre inlägg


Facebook

foretagsbloggar.nu

Svenska Länkar

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd