Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Duschvägg rengöring

Så rengör du din duschvägg effektivt och enkelt

Duschväggar är utsatta för mycket fukt och kan därför vara en grogrund för mögel och kalkavlagringar om de inte rengörs regelbundet. Men det behöver inte vara en krånglig eller tidskrävande process att hålla dina duschväggar skinande rena. Här är några enkla steg för att effektivt rengöra din duschvägg och hålla den i toppskick.

Duschvägg rengöring

Vad du behöver:

  • Rengöringsmedel (du kan använda ett kommersiellt rengöringsmedel eller göra ditt eget med vinäger och vatten).
  • En sprayflaska.
  • En mjuk svamp eller borste.
  • En gummiskrapa.
  • En gammal tandborste (valfritt, för att komma åt svåra fläckar).

Steg 1: Förberedelse Börja med att tömma din dusch på alla tvålar, schampo och andra föremål. Detta ger dig bättre tillgång till duschväggarna och gör rengöringsprocessen enklare.

Steg 2: Förbered rengöringslösningen Fyll din sprayflaska med rengöringsmedlet. Om du gör ditt eget rengöringsmedel, använd en blandning av lika delar vatten och vitvinsvinäger. Vinäger är en naturlig avkalkare och rengöringsmedel som fungerar bra för att ta bort kalkavlagringar och tvålfilm.

Steg 3: Applicera rengöringsmedlet Spraya rikligt med rengöringsmedel på duschväggarna. Se till att täcka alla ytor, inklusive de mest utsatta områdena där kalkavlagringar och mögel oftast samlas.

Steg 4: Låt medlet verka Låt rengöringsmedlet sitta i några minuter för att lösa upp smuts, kalk och mögel. Under tiden kan du förbereda din svamp eller borste och gummiskrapa.

Steg 5: Skrubba och skrapa Använd svampen eller borsten för att försiktigt skrubba duschväggarna. Fokusera på områden där det finns kalkavlagringar eller mögel. För att komma åt svåra fläckar kan du använda den gamla tandborsten. Använd sedan gummiskrapan för att skrapa bort rengöringsmedlet och smutsen.

Steg 6: Skölj av Skölj duschväggarna noggrant med rent vatten för att ta bort rengöringsmedlet och eventuell kvarvarande smuts. Se till att inget rengöringsmedel är kvar.

Steg 7: Torka av Använd en ren handduk eller mikrofiberduk för att torka av duschväggarna och få dem att glänsa.

Steg 8: Förebyggande underhåll För att förhindra att kalkavlagringar och mögel återkommer, se till att du torkar av duschväggarna efter varje användning eller använder en duschspray som minskar ansamlingen av smuts.

Att hålla din duschvägg ren och glänsande kräver regelbunden underhåll, men med rätt teknik och rengöringsrutin kan du njuta av en gnistrande ren dusch varje gång.

9 Sep 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd