Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Få bort kalkfläckar

Få bort kalkfläckar – En enkel guide

Kalkfläckar kan vara en riktig mardröm att få bort från ytor som kakel, porslin eller glas. Det vita, fläckiga utsendet kan göra dina älskade heminredningsföremål eller köksredskap se smutsiga ut, även om de är rena. Men oroa dig inte, det finns flera sätt att bli av med kalkfläckar utan att behöva anlita en professionell städfirma. Här är en enkel guide för att få bort kalkfläckar från dina heminredningsföremål.

  1. Vinäger

Vinäger är en av de mest effektiva och billiga lösningarna för att få bort kalkfläckar. Blanda en del vinäger med en del vatten och häll lösningen i en sprayflaska. Spraya blandningen på ytan med kalkfläckar och låt den verka i några minuter. Torka sedan rent ytan med en mjuk trasa eller en skrubb-svamp.

  1. Citronsyra

Citronsyra är en annan effektiv lösning för att få bort kalkfläckar. Blanda en tesked citronsyra med en kopp varmt vatten och rör om tills syran har lösts upp. Applicera blandningen på kalkfläckar och låt den sitta i några minuter. Torka sedan bort med en trasa.

  1. Bakpulver

Bakpulver fungerar också bra för att få bort kalkfläckar. Blanda två teskedar bakpulver med en tesked vatten tills det bildar en pasta. Applicera pastan på ytan med kalkfläckar och låt den sitta i några minuter. Skölj sedan ytan med varmt vatten och torka av med en trasa.

  1. Professionella rengöringsmedel

Om inget av de ovanstående tipsen fungerar kan du prova att använda professionella rengöringsmedel. Det finns många produkter på marknaden som är speciellt utformade för att ta bort kalkfläckar. Läs noggrant på etiketten innan du använder produkten för att se till att den är lämplig för ytan du vill rengöra.

Sammanfattningsvis finns det flera sätt att få bort kalkfläckar från ytor i ditt hem. Vinäger, citronsyra och bakpulver är några av de mest effektiva och billiga lösningarna. Om inget av dessa fungerar kan du prova att använda professionella rengöringsmedel. Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att läsa på etiketten och se till att den är lämplig för ytan du vill rengöra. Lycka till!

15 Mar 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd