Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Få bort svåra fläckar

Välkommen till vår omfattande guide om hur du kan få bort svåra fläckar! Vi förstår att fläckar kan vara både frustrerande och irriterande att hantera, men oroa dig inte längre. Med våra experttips och effektiva lösningar kommer du snabbt kunna återfå rena och fläckfria ytor i ditt hem. Så låt oss dyka in i ämnet och upptäcka de bästa sätten att få bort svåra fläckar.

Innan vi börjar är det viktigt att komma ihåg att olika fläckar kan kräva olika behandlingar beroende på deras typ och ytan de har fastnat på. Därför är det alltid bäst att testa en fläckborttagningsmetod på en liten och diskret yta innan du applicerar den på hela fläcken. Detta säkerställer att ingen skada uppstår på ytan.

En av de vanligaste och mest irriterande fläckarna är rödvin. Om du har spillt rödvin på din favoritklädsel eller matta, börja med att blotta bort överflödigt vin med en ren trasa eller papper. Undvik att gnugga fläcken, eftersom det kan få den att spridas och göra situationen värre. Därefter kan du blanda en tesked flytande diskmedel med en kopp vatten och applicera blandningen på fläcken med en ren trasa. Arbeta in lösningen försiktigt och skölj sedan av med ljummet vatten. Upprepa om det behövs tills fläcken försvinner.

För fläckar av fett eller olja kan du använda talkpulver eller majsstärkelse. Strö ett generöst lager av pulvret på fläcken och låt det verka i ungefär 20 minuter. Sedan kan du borsta bort pulvret med en mjuk borste eller dammsugare. Om fläcken fortfarande syns kan du upprepa processen tills den är borta.

När det gäller svåra fläckar på mattor, till exempel marker eller bläckfläckar, kan du prova följande metod. Blanda lika delar vatten och ättika i en sprayflaska och spraya försiktigt på fläcken. Låt lösningen verka i cirka 15 minuter och torka sedan av med en ren trasa eller pappershandduk. Om fläcken kvarstår kan du upprepa processen eller använda en speciell mattrengöringsprodukt enligt anvisningarna.

För att undvika att svåra fläckar blir permanenta är det viktigt att agera snabbt. Ju längre en fläck får sitta, desto svårare blir den att ta bort. Det är också viktigt att följa specifika instruktioner för de material och ytor du hanterar.

Slutligen kan det vara bra att känna till att det finns professionella rengöringsföretag som specialiserar sig på

2 Jun 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd