Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Guiden till en lyckad Flyttstädning

Komplett guide till en lyckad flyttstädning

När du är i flyttagen behöver du städa din gamla bostad innan flyttlasset går till den nya bostaden. Du och din familj har gått omkring barfota i bostaden, spillt mat och dryck, använt toaletten etc. Det innebär att det finns en hel del att göra vad gäller städning. För att göra livet lite enklare för dig har vi sammanställt denna kompletta guide till en lyckad flyttstädning. Genom att följa våra tips och råd får du alla förutsättningar för att lyckas med städningen av din bostad!

Checklista: så missar du inget vid din flyttstädning

Genom att följa denna checklista kan du säkerställa att du inte missar några ytor när du flyttstädar.

  1. Städa köket och rengör alla vitvaror.
  2. Städa badrummet.
  3. Gör rent alla ytor uppifrån och ner.
  4. Dubbelkolla svårnådda ytor.
  5. Gör rent golven på djupet.

För att ge dig en bättre bild av vad som krävs vid en flyttstädning går vi igenom de olika punkterna i detalj nedan.

1. Städa köket och rengör alla vitvaror

Börja med att städa de rum i din bostad som kräver lite mer noggrann rengöring. Vi rekommenderar att du börjar med köket och de vitvaror som det hyser. Säkerställ att alla ytor rengör ordentligt och desinficeras. Var noga med att rengöra såväl spis och ugn som kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn m.m.

2. Städa badrummet

Nästa rum i bostaden som bör städas är badrummet. Detta är ett av de rum som kräver allra mest tid och energi när du utför en flyttstädning. Även här är det viktigt att desinficera ytorna ordentligt. Var särskilt noga med städningen av toaletten samt ytorna kring denna. Även dusch och badkar bör rengöras ordentligt.

3. Gör rent alla ytor uppifrån och ner

När du ska flytta från din bostad är det också viktigt att du rengör alla andra ytor i bostaden. Detta bör göras uppifrån och ner, d.v.s. från taket och ner mot golvet. Så när du utför din flyttstädning bör du alltså börja med att rengöra tak och väggar, för att sedan arbeta dig nedåt mot andra ytor och slutligen städa golvet.

4. Dubbelkolla svårnådda ytor

Att bänkskivor och andra ytor ska rengöras är för de allra flesta uppenbart. Men när du är mitt uppe i din flyttstädning är det lätt hänt att du glömmer ytor som du kanske inte tänker lika mycket på. Dörrhandtag, skåpshandtag, väggströmbrytare och liknande är ytor som ofta vidrörs men som man sällan tänker på att rengöra.

5. Gör rent golven på djupet

Avslutningsvis bör du rengöra golven på djupet. Dammsug och moppa golven och se även till att rengöra eventuella heltäckningsmattor och liknande.

Behöver du hjälp med din flyttstädning?

Har du nyligen flyttat eller planerar att göra detta inom kort? Säkerställ i sådana fall att du går igenom listan ovan i samband med din flyttstädning. Det är nämligen viktigt att städningen av bostaden sker på ett bra sätt innan du flyttar. Och om du behöver hjälp med flyttstädningen gör du bäst i att ta hjälp av professionella flyttstädare!

21 Jul 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd