Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Hemmagjort medel för getingar

Letar du efter ett effektivt och hemmagjort medel för att hålla getingar borta från ditt utomhusområde?

Då har du kommit till rätt plats! I den här SEO-texten kommer vi att dela med oss av några enkla och naturliga lösningar för att hålla getingarna på avstånd utan att behöva använda skadliga kemikalier.

Hemmagjort medel för getingar

  1. Citron och kryddnejlika: Skär en citron i halvor och tryck in kryddnejlikor i köttet på båda halvorna. Placera citronerna på ett fat eller skål och ställ dem på uteplatsen, balkongen eller vid entrén. Doften av citron och kryddnejlika är obehaglig för getingar och håller dem borta från området.

  2. Vinäger och vatten: Blanda lika delar vatten och vitvinsvinäger i en sprayflaska. Spraya blandningen runt fönsterramar, dörröppningar och andra platser där getingar kan komma in. Vinägerns doft fungerar som en naturlig avskräckning och hindrar getingar från att komma in i ditt hem.

  3. Pepparmyntsolja: Pepparmyntsolja har en stark och obehaglig doft för getingar. Droppa några droppar pepparmyntsolja på bomullsbollar och placera dem i skålar eller små tygpåsar. Lägg dem strategiskt runt ditt utomhusområde för att avskräcka getingar från att närma sig.

  4. Flytande tvål och vatten: Blanda några droppar flytande tvål med vatten i en sprayflaska och skaka väl. Spraya blandningen direkt på getingarna när du ser dem. Tvålen täpper till deras andningshål och gör att de kvävs. Var försiktig när du närmar dig getingar och använd skyddsutrustning om det behövs.

  5. Rökelse: Brännning av myggspolar eller rökelsestickor med dofter som citronella, eukalyptus eller lavendel kan hjälpa till att hålla getingar borta från ditt utomhusområde. Röken av dessa naturliga dofter fungerar som en avskräckning för insekter.

Det är viktigt att komma ihåg att även om dessa hemmagjorda medel kan hjälpa till att avskräcka getingar, kan de inte alltid eliminera hela getingkolonier eller bon. Om du har en allvarlig getinginfestation rekommenderar vi att du kontaktar professionella skadedjursbekämpare för säker och effektiv sanering.

Sammanfattningsvis, med dessa enkla och naturliga lösningar kan du hålla getingar borta från ditt utomhusområde utan att använda skadliga kemikalier. Prova dig fram och se vilka som fungerar bäst för dig. Glöm inte att ta hänsyn till eventuella allergier eller överkänslighet för vissa dofter innan du använder något av medlen. Lycka till med att skapa ett getingfritt utomhusutrymme!

31 Jul 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd