Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Hur får man bort bruna fläckar i toaletten

Hur får man bort bruna fläckar i toaletten: Effektiva Hemlösningar

Ingen gillar att stå inför en toalett täckt av envisa bruna fläckar. Dessa fläckar, som vanligtvis orsakas av mineralavlagringar, kan vara frustrerande att bli av med. Men innan du rusar till kemiska rengöringsmedel, låt oss utforska några effektiva och miljövänliga hemlösningar för att få bort dessa fläckar och återställa din toalett till sitt glänsande skick.

Hur får man bort bruna fläckar i toaletten

1. Använd Citronsyra: Citronsyra är en naturlig syra som är kraftfull mot mineralavlagringar. Häll en kopp citronsyra i toalettskålen och låt det verka över natten. Borsta sedan toaletten nästa morgon. Citronsyra bryter ner fläckarna och ger en fräsch doft.

2. Bakpulver och Vinäger: Blanda en kopp bakpulver med en kopp vitvinsvinäger i toaletten. Låt blandningen bubbla i några minuter innan du borstar ytan noggrant. Vinäger löser upp mineralavlagringarna medan bakpulvret agerar som en mild slipmedel.

3. Tandkräm och Borste: Använd en icke-gel tandkräm och en toalettborste för att gnugga bort fläckarna. Tandkrämens slipande natur fungerar underverk mot envisa fläckar. Se bara till att borsta försiktigt för att undvika repor på porslinet.

4. Väteperoxid: Häll några koppar väteperoxid i toaletten och låt det sitta i minst 30 minuter. Väteperoxid är effektivt mot fläckar och fungerar som en naturlig blekning. Efteråt, skrubba toaletten med en borste och skölj noggrant.

5. Kokande Vatten: För mindre envisa fläckar kan kokande vatten vara tillräckligt. Häll försiktigt kokande vatten i toaletten och låt det sitta i några minuter. Skölj sedan för att se om fläckarna har lösts upp. Var försiktig när du hanterar kokande vatten och använd skyddshandskar.

6. Toalettkalkborttagare: Om hemlösningarna inte ger önskat resultat, överväg att använda en kommersiell toalettkalkborttagare. Se till att följa anvisningarna noggrant och använd handskar och ventilation för säkerheten.

Innan du provar någon av dessa metoder, se till att läsa toalettens bruksanvisning för att undvika att skada porslinet. Och kom ihåg, regelbunden rengöring minskar chansen för envisa fläckar att bildas. Genom att använda dessa naturliga och ekonomiska lösningar kan du få bort bruna fläckar i toaletten och njuta av en ren och fräsch toalett utan att belasta miljön eller plånboken.

27 Oct 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd