Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Hur man städar för bäst resultat

Så utför du en flyttstädning med gott resultat 

En flytt medför fler utgifter än bara flyttgubbar och flyttkartonger. Det finns många uppgifter som du kanske inte tänker på vid en första anblick. Till exempel kan det vara värt att budgetera för en flyttstädning. Genom att anlita proffs på denna typ av städningar kan du nämligen garantera att slutresultatet blir så bra som det behöver bli. 

Tänk på detta inför din flyttstädning 

När du utför din flyttstädning bör du bland annat tänka på att: 

  • heltäckningsmattor och dylikt ska rengöras 
  • köket måste städas. 
  • inte glömma de utvändiga ytorna. 

En flyttstädning är inte komplett om inte mattorna är rengjorda 

En matta kan dölja en hel del. Förhoppningsvis har du dammsugit dina mattor regelbundet sedan du flyttade in. Men när du flyttar ut behöver du rengöra heltäckningsmattor och eventuella kvarlämnade mattor på djupet. Detta kan även inkluderas i ett flyttstäd.

Detta är en ganska mödosam uppgift. Därför kan det ofta löna sig att leta rätt på ett företag som specialiserar sig på mattrengöring. Fläckar och smuts har nämligen en tendens att sätta sig djupt i mattor. Än värre kommer situationen vara om du har haft husdjur såsom hund eller katt. 

Därför bör du börja rengöra din matta åtminstone några veckor före flyttdatumet. Det kan som sagt löna sig att anlita professionella mattrengörare om du inte vill göra jobbet själv. För listan över vad som ska göras i samband med din flyttstädning är lång. Och det finns ingen skam i att ta lite extra hjälp om det behövs och din budget tillåter att du gör detta. 

Ditt kök behöver städas 

Du kanske inte lagar särskilt mycket hemlagad mat? En stor del av alla måltider som avnjuts i svenska kök tillagas nämligen någon annanstans än just i köket. Men detta är ingen ursäkt som gör det okej att strunta i att städa köket när det vankas flyttstädning. Tvärtom är detta ett av de rum som du bör prioritera allra högst när du städar. 

Om du väljer att flyttstäda själv bör du börja med att städa ur kyl och frys. Du förvarar säkert många olika livsmedel och matlådor vars bäst före-datum har passerats för länge sedan. 

När hyllplanen sedan är tomma på matvaror är det dags att rengöra och desinficera dessa. Tänk på att hålla utkik efter vätskor och liknande som kan ha spillts i kylen eller i frysen. Om du till exempel har spillt lite läsk i kylen och låter det ligga har du nu en del arbete framför dig. 

När vi ändå är inne på flyttstädningen av köket är även ugn och spis värda att nämnas. Mat som har bränt fast behöver avlägsnas förr snarare än senare. Och om du har en diskmaskin behöver även denna rengöras ordentligt och desinficeras. Dessutom vill du naturligtvis inte råka glömma odiskad disk efter dig när du flyttar ut! 

Glöm inte de utvändiga delarna av bostaden 

Det är lätt hänt att man glömmer bort vissa saker när man är mitt uppe i sin flyttstädning och flytt. Men det är lika viktigt att du städar och rengör de utvändiga delarna av din bostad som de invändiga. Detta gäller bland annat fönster och eventuell altan eller balkong. 

30 Jun 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd