Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Hur mycket tjänar en städare

Hur mycket tjänar en städare? Lön, arbetsuppgifter och karriärmöjligheter

I denna artikel kommer vi att utforska den vanliga frågan: hur mycket tjänar egentligen en städare? Vi kommer att ta en närmare titt på den genomsnittliga lönen för städare, deras typiska arbetsuppgifter och eventuella karriärmöjligheter inom branschen. Om du funderar på att bli en städare eller bara är nyfiken på löneläget, fortsätt läsa för att få mer insikt.

Lönen för en städare:

Lönen för städare kan variera beroende på flera faktorer, inklusive erfarenhet, geografisk plats och arbetsgivare. Enligt statistik från Arbetsförmedlingen i Sverige kan den genomsnittliga årslönen för en städare ligga någonstans mellan 250 000 till 300 000 kronor brutto per år. Detta motsvarar en månadslön på cirka 20 800 till 25 000 kronor före skatt.

För de som är nya inom branschen eller arbetar deltid kan lönen ligga något lägre, medan erfarna städare eller de som har specialiserat sig på specifika områden inom städning kan tjäna mer än genomsnittet. Dessutom kan vissa arbetsgivare erbjuda förmåner som tillägg till lönen, såsom pension, sjukförsäkring eller extra semesterdagar.

Arbetsuppgifter för en städare:

Arbetsuppgifterna för en städare kan variera beroende på arbetsplats och typ av städning som utförs. Generellt sett kan de vanliga arbetsuppgifterna inkludera:

  1. Städning av kontorslokaler: Detta kan innebära dammsugning, moppning, tömning av papperskorgar, rengöring av skrivbord och allmän rengöring för att hålla kontorsutrymmen fräscha och välorganiserade.

  2. Städning av bostäder: Städare kan också arbeta i privata hem där de ansvarar för att rengöra kök, badrum, sovrum och andra utrymmen enligt kundens önskemål.

  3. Specialiserade rengöringsuppgifter: Vissa städare kan utföra specialiserade uppgifter såsom fönsterputsning, mattrengöring, eller sanering av specifika områden.

  4. Användning av städutrustning och kemikalier: Städare använder ofta olika typer av städutrustning såsom dammsugare, mopp, rengöringsmedel och desinfektionsmedel för att utföra sitt arbete effektivt och säkert.

  5. Följa hygien- och säkerhetsföreskrifter: Det är viktigt för städare att följa hygien- och säkerhetsföreskrifter för att skydda både sig själva och andra från skador eller sjukdomar.

Karriärmöjligheter för städare:

Även om städning ofta betraktas som ett instegsjobb finns det faktiskt olika karriärmöjligheter inom branschen för dem som är villiga att utvecklas och ta på sig mer ansvar. Några av dessa möjligheter inkluderar:

  1. Teamledare eller arbetsledare: Erfarna städare kan avancera till roller där de leder och övervakar ett team av städare, ansvariga för att schemalägga arbete, tillhandahålla träning och säkerställa att arbetsuppgifterna utförs på ett effektivt sätt.

  2. Specialist inom specifika områden: Vissa städare kan välja att specialisera sig inom specifika områden såsom sanering, rengöring av medicinska faciliteter eller rengöring av industriella utrymmen, vilket kan öppna upp nya karriärmöjligheter och möjligheter till högre lön.

  3. Egen företagare: För de som är entreprenöriellt lagda finns möjligheten att starta en egen städfirma och erbjuda sina tjänster till både privatpersoner och företag. Detta kan innebära att hantera affärsaspekter såsom marknadsföring, fakturering och personalhantering.

Sammanfattningsvis kan lönen för en städare variera beroende på olika faktorer, men det finns definitivt möjligheter att tjäna en stabil inkomst och utvecklas inom branschen. Med rätt inställning, arbetsmoral och ambition kan en städare skapa en givande karriär inom städbranschen.

6 Feb 2024

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd