Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Rengöra fogar badrum

Så rengör du fogarna i badrummet för en skinande ren yta

Fogarna i badrummet är ofta en av de första platserna där smuts och mögel kan börja ackumuleras, vilket kan ge ett orent och oattraktivt utseende. Att hålla fogarna rena är dock inte bara viktigt för estetiken utan också för att upprätthålla god hygien och förhindra tillväxten av skadliga bakterier och mögel. Här är en enkel guide för att rengöra fogarna i badrummet och få dem att skina som nya igen.

Rengöra fogar badrum

1. Förberedelser: Innan du börjar rengöringen är det viktigt att förbereda arbetsområdet och se till att du har alla nödvändiga verktyg och rengöringsprodukter till hands. Du kommer att behöva en gammal tandborste eller en specialborste för fogar, en rengöringsspray eller en blandning av vitvinsvinäger och vatten, samt en trasa eller svamp för att torka av ytan.

2. Avlägsna ytlagret av smuts: Börja med att avlägsna det yttre lagret av smuts och mögel från fogarna genom att använda en gammal tandborste eller en specialborste för fogar. Doppa borsten i rengöringsspray eller vitvinsvinägerblandningen och skrubba fogarna noggrant för att lösa upp smutsen och möglet.

3. Låt rengöringsmedlet verka: Efter att du har skrubbat fogarna, låt rengöringsmedlet verka i några minuter för att bryta ner och lösa upp eventuella kvarvarande smuts och mögel. Detta kommer att göra det lättare att ta bort dem helt under nästa steg av rengöringen.

4. Skölj av med vatten: Efter att rengöringsmedlet har fått verka i tillräckligt lång tid, skölj av fogarna med rent vatten för att avlägsna alla rester av smuts och rengöringsmedel. Använd en fuktig trasa eller svamp för att torka av ytan och se till att inga rengöringsrester blir kvar.

5. Torka torrt och inspektera: När du har sköljt av fogarna, torka dem torra med en ren trasa eller svamp och inspektera dem noggrant för att se till att all smuts och mögel har avlägsnats. Om det fortfarande finns kvar smuts eller fläckar, upprepa processen tills de är helt rena.

6. Regelbunden underhåll: För att förhindra att smuts och mögel återuppstår är det viktigt att göra regelbunden underhållsrengöring av fogarna i badrummet. En enkel rengöring med vitvinsvinäger och vatten efter varje användning kan bidra till att hålla dem rena och fria från smuts och mögel.

Slutligen:

Att rengöra fogarna i badrummet är en viktig del av att upprätthålla en ren och hälsosam miljö. Genom att följa denna guide regelbundet kan du njuta av skinande rena fogar och ett fräscht badrum som ger en positiv och inbjudande atmosfär.

7 Feb 2024

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd