Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Rengöra markiser

Så rengör du markiser: En guide för att behålla utseendet och funktionaliteten

Markiser är inte bara ett estetiskt tillskott till ditt hem eller företags fasad, de ger också skydd mot sol och regn samtidigt som de skapar en mysig uteplats eller skuggad yta. Men precis som andra utomhusytor behöver även markiser regelbunden rengöring för att behålla sitt utseende och funktionalitet. Här är en guide för att effektivt rengöra dina markiser och hålla dem i toppskick.

Rengöra markiser

Steg 1: Förberedelser Innan du börjar rengöringen av dina markiser är det viktigt att förbereda arbetsområdet och se till att du har alla nödvändiga verktyg och material till hands. Du kommer att behöva en stege, en borste med mjuka borst, en hink med varmt vatten, mildt diskmedel och eventuellt en trädgårdsslang för att skölja av markiserna efter rengöring.

Steg 2: Dammsug eller borsta bort löst damm och smuts Börja med att använda en dammsugare med borstborste eller en mjuk borste för att försiktigt borsta bort löst damm och smuts från ytan på markiserna. Se till att vara försiktig så att du inte skadar tyget eller mekanismen med för kraftiga rörelser.

Steg 3: Rengör med mildt diskmedel och vatten Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt en liten mängd mildt diskmedel. Använd en mjuk borste eller svamp för att applicera lösningen på markiserna och rengör dem noggrant från topp till botten. Se till att arbeta i små sektioner för att säkerställa att du inte missar några områden.

Steg 4: Skölj av med rent vatten När du har rengjort markiserna med diskmedel och vatten, skölj av dem noggrant med rent vatten för att avlägsna alla rengöringsrester och löst smuts. Använd en trädgårdsslang eller en hink med rent vatten för att skölja av markiserna från topp till botten.

Steg 5: Låt markiserna torka helt Efter att ha sköljt av markiserna, låt dem lufttorka helt innan du fäller ut dem igen. Undvik att fälla ut markiserna medan de fortfarande är fuktiga för att förhindra risk för mögel- eller mögelväxt.

Steg 6: Regelbunden underhåll För att hålla dina markiser i gott skick är det viktigt att göra regelbunden underhållsrengöring. Planera in en rengöringssession varje säsong eller vid behov för att säkerställa att dina markiser förblir rena och attraktiva året runt.

Slutsats

Att rengöra markiserna regelbundet är avgörande för att behålla deras utseende och funktionalitet på lång sikt. Genom att följa denna guide och använda milda rengöringsprodukter kan du njuta av rena och fräscha markiser som ger skydd och skönhet till ditt utomhusutrymme under många år framöver.

7 Feb 2024

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd