Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Rengöra ugn

Effektiva Tips för Att Rengöra Din Ugn och Få Den Att Skena

En skinande ren ugn är inte bara trevlig att se på, utan det är också en nyckel till att laga mat av högsta kvalitet. Att rengöra ugnen regelbundet är en viktig uppgift som kan förlänga ugnens livslängd och förhindra att matrester och fett byggs upp och påverkar smaken på dina rätter. Här är några enkla och effektiva tips för att rengöra din ugn och få den att skena som ny:

  1. Börja med en grundlig rengöring av ugnens insida: Innan du börjar, se till att ugnen är avstängd och svalnat helt. Ta ut ugnsgallren och brickorna och blanda en pasta av bikarbonat och vatten. Applicera pastan på ugnens insida och låt den sitta i några timmar eller över natten. Därefter, använd en fuktig trasa eller en skrubbvamp för att skrubba bort pastaen. Du kommer att förvånas över hur enkelt matrester och fläckar lossnar.

  2. Använd citron för att lösa fett och smuts: Citron är en naturlig rengöringsmedel som även ger en fräsch doft. Skär en citron i hälften och pressa saften över de envisa fläckarna och fettet. Lägg sedan de använda citronskalarna i ugnen och värm upp den på låg temperatur i cirka 20 minuter. Citronens syra hjälper till att lösa upp fett och smuts, vilket gör det lättare att torka bort dem.

  3. Ånga bort smuts med ättika: Ättika är en annan kraftfull naturlig rengöringsmedel. Häll en blandning av lika delar vatten och vitvinsvinäger i en ugnsäker skål. Placera skålen i ugnen och värm upp den på låg temperatur i ca 30 minuter. Ångan som skapas kommer att lösa upp smuts och fett, vilket gör det enklare att torka av ugnens insida.

  4. Rengör gallren separat: Ta ut ugnsgallren och brickorna och lägg dem i ett varmt bad med diskmedel och varmt vatten. Låt dem ligga i blöt i cirka en timme för att lossa smutsen. Använd sedan en skrubbvamp eller en diskborste för att skrubba gallren noggrant. Skölj dem noga med rent vatten och låt dem torka innan du sätter tillbaka dem i ugnen.

  5. Håll ugnen ren regelbundet: För att undvika att smuts och matrester byggs upp igen är det viktigt att rengöra ugnen regelbundet. Efter varje användning kan du enkelt torka bort eventuella spill och fläckar med en fuktig trasa eller pappershandduk. Detta kommer att göra den djupgående rengöringen mycket enklare i längden.

Sammanfattningsvis är rengöring av ugnen inte bara en hygienisk vana, utan det kan också förbättra matkvaliteten och förlänga ugnens livslängd. Genom att använda naturliga rengöringsmedel som bikarbonat, citron och ättika kan du få din ugn att skina som ny utan att behöva använda starka kemikalier. Så var inte rädd för att ta itu med rengöringen – din ugn och din matlagningsupplevelse kommer att tacka dig för det!

17 Aug 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd