Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Så lyckas du med fönsterputsning

Så lyckas du med fönsterputsning vid flyttstädning

Fönsterputsning är ett givet moment vid en komplett flyttstädning - och kanske ett av de svåraste. Alla som någon gång putsat fönster vet nämligen att det inte är helt enkelt att få till ett bra resultat utan ränder eller andra märken. Kanske är det inte så konstigt att många väljer att leja bort just fönsterputsning - såväl i samband med flyttstädning som vid vanlig storstädning.

Omöjligt att lyckas är det dock inte. Med rätt teknik, bra redskap och lämpligt rengöringsmedel kan du få dina fönster skinande rena innan du lämnar över nycklarna till nästa ägare av bostaden. Nedan finner du tips och tricks på vad du kan göra för att lyckas med fönstertvätt. Användbara vid såväl flyttstädning, som annars också förstås.

Fönsterputsning i 5 enkla steg

Innan du ger dig på att putsa fönstren är det viktigt att du kollar av vilken utrustning du har, och hur skicket på grejerna ser ut. Kontrollera särskilt att gummiskrapan inte har några hack i sig eftersom sådana kan orsaka fula ränder när du drar skrapan utmed rutorna.

Vidare vill du ha bra trasor - gärna microfiberdukar speciellt avsedda för fönster - samt tidningspapper och rengöringsmedel. Till skillnad från vad många tror behöver du dock inte köpa speciellt fönsterputsmedel. Det funkar faktiskt minst lika bra med vanligt diskmedel och vatten i sprayflaska.

Med alla redskap väl på plats är det bara att sätta igång och följa dessa steg:

  1. Spraya rengöringsmedel över rutan - ganska rikligt så att hela fönstret täcks
  2. Använd microfibertrasan för att gnugga runt medlet på rutan - gärna i cirkulerande rörelser
  3. Dra med fönsterskrapan uppifrån och ned - tänk på att torka av skrapan mellan varje drag
  4. Eftertorka med en torr och ren trasa - gärna en kökshandduk av bomull eller en microfiberduk
  5. Avslutningsvis kan du gnugga rutan med en bit tidningspapper för extra glans och eliminering av eventuella ränder som blivit

Svårare än så här är det faktiskt inte. Ytterligare tips är att undvika fönsterputsning i direkt solljus eftersom glasen då kan bli flammiga, samt när det regnar eller snöar ute. Tänk också på att putsa alla sidor - även mellan.

Måste fönsterputsning göras vid flyttstädning?

Jo, så är det faktiskt. En flyttstädning utan fönsterputsning kan inte anses vara en komplett flyttstädning. Det kan vara lätt att tro att det inte syns om fönstren är rena eller smutsiga, men faktum är att det blir en enorm skillnad.

Fönster blir inte smutsiga på samma sätt som golv eller andra ytor inomhus, men de blir dammiga och solkiga och samlar inte sällan på sig en hel del fingeravtryck och dylikt. Inte minst om det bor barn i hemmet som gärna sätter både händer och ansikte mot fönstren när de tittar ut.

Ska du flytta och planerar att ta hand om städningen på egen hand är det således viktigt att komma ihåg fönsterputsningen också. Anlitar du en städfirma är det bra att kontrollera att även fönsterputsning ingår.

Tar du hjälp av oss för en flyttstädning medföljer alltid en proffsig fönstertvätt på köpet. Vi ser till att såväl din bostad som dina fönsterrutor blir skinande rena innan det är dags att lämna över nycklarna.

Varmt välkommen att boka din flyttstädning via oss!

18 Jan 2022

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd