Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Städa bilen som ett proffs

Att ha en ren och välskött bilinteriör kan göra hela skillnaden när det gäller komfort och körupplevelse. En smutsig och oorganiserad bil kan inte bara påverka din glädje av att köra, utan också påverka fordonsvärdet på lång sikt. Men att städa bilen som ett proffs behöver inte vara en svår uppgift. Här är några enkla städtips som hjälper dig att få din bil att se ut som ny igen.

  1. Börja med en grundlig utrensning: Innan du börjar städa bilen är det viktigt att ta bort allt skräp och oönskade föremål från interiören. Töm ut saker som ligger i sätena, rensa bort skräp från golvet och töm fack och förvaringsutrymmen. Genom att göra detta får du en ren bas att arbeta med och undviker att smutsa ner rena ytor.

  2. Dammsuga interiören: En ordentlig dammsugning är nyckeln till att få bort damm, smuts och hår från bilens inredning. Använd en bilvänlig dammsugare med olika munstycken för att komma åt svåråtkomliga områden som mellan säten och under stolar. Var noga med att dammsuga både mattor och klädsel för att få bort löst smuts och partiklar.

  3. Rengör säten och klädsel: Beroende på vilken typ av klädsel du har kan du använda olika rengöringsmetoder. För tygklädsel kan du använda en lämplig klädselrengörare och en mjuk borste för att avlägsna fläckar och smuts. För läderklädsel kan du använda en läderrengörare och en trasa för att rengöra och återfukta skinnet. Se till att följa tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

  4. Rengör instrumentpanel och kontroller: Använd en fuktig trasa eller mikrofiberduk för att torka av instrumentpanelen, ratt, växelspak och andra kontroller. Var försiktig så att du inte använder för mycket vatten eller rengöringsmedel, eftersom det kan skada elektroniska komponenter. Använd en speciell rengöringsspray för att få en skinande ren yta.

  5. Tvätta fönster och speglar: Använd en glasrengöringsspray och en ren mikrofiberduk för att rengöra bilens fönster och speglar. Arbeta i små cirklar för att undvika ränder och se till att torka av eventuell överflödig produkt för en klar och klar finish.

  6. Ta hand om golvmattor: Om dina golvmattor är smutsiga eller fläckiga kan du använda en mattrengöringsspray eller schampo för att få bort smutsen. Skrubba försiktigt med en borste och skölj sedan av med vatten. Se till att mattorna torkar ordentligt innan du lägger tillbaka dem i bilen.

  7. Avsluta med en uppfriskande doft: För en sista touch kan du använda en bilparfym eller luftrenare för att ge din bil en fräsch och ren doft. Välj en doft som du tycker om och som passar din smak.

Att städa bilen som ett proffs kräver lite tid och ansträngning, men resultatet är väl värt det. Med dessa enkla städtips kan du hålla din bilinteriör skinande ren och fräsch, oavsett om du ska ut på en roadtrip eller bara pendla till jobbet. Glöm inte att regelbundet upprepa städrutinen för att bibehålla en ren och inbjudande bilinteriör.

17 Jul 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd