×

Städa kök

Vad ska göras vid flyttstädning av kök?

Vid en komplett flyttstädning ska samtliga rum och ytor i en bostad rengöras noggrant från golv till tak. Av dessa är köket ett av de mer krävande rummen att städa, eftersom där finns en hel del fast inredning. Dessutom utsätts ytorna i köket för mycket smuts, flott och stekos från matlagning - vilket gör en ordentlig flyttstädning både extra viktig, och extra omfattande.

Så vad ska man tänka på när man ska städa ett kök inför flytt? Ska all fast inredning rengöras - och vad gäller egentligen för vitvaror?

I egenskap av professionell städfirma med lång erfarenhet av flyttstädning, har vi full koll på vad som förväntas vid flyttstädning av kök och hur noggrann man faktiskt måste vara. Låt oss kika på hur det ligger till.

Städning såväl invändigt och utvändigt, som bakom och ovanpå

Planerar du att själv ombesörja din flyttstädning råder vi dig att viga extra mycket tid åt köket. Här finns såväl fast skåp- och lådinredning som kyl och frys, spisfläkt och ugn samt diskho, diskbänk, kran och en hel del annat som ska rengöras.

Flyttstädning av kök inkluderar med andra ord betydligt fler moment än städning av ett vardagsrum eller sovrum. Således är det också väldigt mycket mer tidskrävande.

För att en flyttstädning av kök ska anses vara fullständig måste följande moment inkuderas:

  • Avtorkning inuti och utanpå alla skåp och lådor
  • Rengöring av spis och ugn
  • Invändig och utvändig städning av samtliga vitvaror - även bakom om möjligt
  • Avfrostning av frys om nödvändigt
  • Rengöring av spisfläkt och fläktfilter
  • Rengöring av vattenlås (eventuellt även rensning av avlopp)
  • Dammsugning av golv och eventuellt väggar
  • Dammtorkning ovanpå överskåp
  • Våttorkning av golv
  • Eventuell avkalkning av diskho och diskmaskin

Som tillägg till ovanstående ska även samtliga lådor och hyllor i kyl och frys tas ut och rengöras. Detsamma gäller för ugnsplåtar och ugnsgaller.

Beroende på hur stort kök du har kan städningen ta olika lång tid. Givet de många moment som ingår och det faktum att många av dem är ganska tidskrävande, kan det dock vara bra att räkna med flera timmars jobb även för ett litet kök.

Vad händer om köket är dåligt städat?

Är köket dåligt städat då de nya ägarna eller hyresgästerna tar över bostaden, kan du som sålt eller sagt upp den bli skyldig att göra om städningen. Antingen för egen maskin om du väljer det, eller genom att ta hjälp av en städfirma.

Detta blir förstås både extra tidskrävande och kostsamt, varför det alltid är bättre att göra det ordentligt från första början. Känns det övermäktigt med flyttstädning av köket - eller är du orolig att du inte har tillräckligt med tid?

Unna dig att ta hjälp av en duktig städfirma istället. Vanligtvis går det inte att bara leja bort städning av kök, men ska du ändå anlita en firma är det lika bra att låta dem ta resten av bostaden också, eller hur?

Hör gärna av dig till oss för mer information om eller bokning av flyttstädning. Vi städar såväl köket som övriga bostaden skinande ren.

3 Nov 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd