Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Städning för allergiker

Städning för allergiker: Tips och tricks för en allergivänlig miljö

Att leva med allergier kan vara utmanande, särskilt när det gäller att skapa en allergivänlig miljö i ditt hem. Men genom att vidta rätt åtgärder och ha en noggrann städning kan du minska allergenerna och skapa en hälsosam och bekväm miljö för dig och dina familjemedlemmar. Här är några värdefulla tips och tricks för att göra din städning allergivänlig.

  1. Dammsug regelbundet: Dammsugning är en viktig del av att hålla allergener i schack. Använd en dammsugare med HEPA-filter, som kan fånga och behålla små partiklar som dammkvalster, pollen och hår. Se till att dammsuga både golv och mattor noggrant, inklusive svåråtkomliga områden som under möbler och längs kanterna.

  2. Moppa med mikrofiber: Istället för att bara sopa eller torrmoppa, använd en mikrofiber-mopp för att rengöra golv. Mikrofiber-fibrerna kan effektivt fånga och hålla fast damm och allergener. Fuktiga moppar kan också hjälpa till att ta bort mer ingrodd smuts och allergener från ytor.

  3. Tvätta sängkläder regelbundet: Sängkläder är ett favoritboende för dammkvalster. Tvätta sängkläder i varmt vatten minst en gång i veckan för att eliminera dessa irriterande kryp. Om möjligt, använd allergivänliga sängkläder och överdrag som är tillverkade av allergivänliga material.

  4. Håll fuktigheten nere: Mögel och kvalster trivs i fuktiga miljöer. Se till att hålla fuktigheten i ditt hem på en lämplig nivå genom att använda avfuktare i fuktiga områden som badrum och källare. Ventilera också ditt hem regelbundet genom att öppna fönster för att släppa ut fuktig luft och låta frisk luft komma in.

  5. Använd allergivänliga rengöringsprodukter: Välj rengöringsprodukter som är märkta som allergivänliga och fria från starka kemikalier. Undvik produkter med parfymer eller doftämnen, eftersom dessa kan irritera allergiker. Naturliga alternativ som ättika, bikarbonat och citron kan vara effektiva för rengöring utan att utlösa allergiska reaktioner.

  6. Tvätta kläder ordentligt: Tvätta kläder regelbundet för att eliminera allergener som kan samlas på tygerna. Använd varmt vatten när det är möjligt, eftersom det kan hjälpa till att döda dammkvalster och pollen. Torktumla kläderna i en torktumlare istället för att låta dem lufttorka utomhus, eftersom utomhusmiljön kan innehålla allergener.

  7. Håll borta husdjur från sovrummet: Även om du älskar ditt husdjur kan deras päls och hudavlagringar vara en vanlig allergen. Håll husdjur borta från sovrummet för att minska exponeringen medan du sover och se till att du tvättar händerna ordentligt efter att ha hanterat husdjur.

  8. Rengör luftfilter och ventilationssystem: Kontrollera och rengör regelbundet luftfilter och ventilationssystem i ditt hem. Byt ut filter när det behövs för att förhindra att allergener cirkulerar i luften.

Genom att implementera dessa städtips och göra din städning allergivänlig kan du skapa en hälsosam och ren miljö för allergiker. Kom ihåg att det är viktigt att vara konsekvent och upprätthålla en regelbunden städrutin för att minimera allergenansamlingar och maximera komforten i ditt hem.

8 Jul 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd