Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Tips när man städar badrum

Bra att tänka på vid flyttstädning av badrum

Dags att tänka på flyttstädning inför ett stundande bostadsbyte? Ska du ombesörja städningen själv och gruvar dig för det kanske mest krävande rummet - badrummet? Ta det lugnt.

I det här blogginlägget hittar du en bra guide till vad som krävs vid rengöring av badrum i samband med flyttstädning, vilka moment som ska betas av samt vad som är bra att tänka på vid val av rengöringsmedel för just badrums. Förhoppningsvis hittar du svar på alla dina frågor och funderingar.

Badrumsrengöring vid flyttstädning - vad ska ingå?

Badrum och kök är de mest krävande rummen vid en flyttstädning. Det finns en hel del olika ytor att rengöra, liksom många skrymslen och vrår. Att badrummet är skinande rent när bostaden väl lämnas över är emellertid viktigt - precis som att alla andra rum också behöver vara fräscha från golv till tak.

Så vilka städmoment ska då ingå i en flyttstädning av badrum? Det kan förstås skilja sig lite åt beroende på vilket möblemang och vilken utrustning som finns, men generellt behöver man gå igenom följande:

  • Städning av golv och väggar - dammsugning och våttorkning
  • Rengöring av toalett, tvättställ samt badkar/dusch
  • Utvändig och invändig rengöring av badrumsskåp och andra förvaringsmöbler
  • Rensning av vattenlås och golvbrunn
  • Putsning av spegel samt eventuella fönsterpartier
  • Avkalkning vid behov
  • Avtorkning element, fast armatur, lister, foder, dörr, handtag och strömbrytare

Vad gäller nödvändig städutrustning och lämpliga rengöringsmedel behöver du vanligen dammsugare, skurmopp, ett par olika trasor samt en toalettborste. Ett par diskhandskar kan också vara bra.

Vid val av rengöringsmedel är det viktigt att se till vilka ytskikt du har i ditt badrum. För toalett, handfat och badkar fungerar det oftast med avkalkande allrengöring alternativt särskild badrumsrengöring. Beroende på vilket material du har på väggar och golv kan dock olika medel passa olika bra.

Kakel, klinker och våtrumsmatta-/tapet tål oftast de flesta vanliga rengöringsmedel. Har du däremot äkta marmor på golv och väggar bör du däremot vara mer varsam. Viktigast är att undvika sura rengöringsmedel med citron i, eftersom dessa kan ge fula missfärgningar som inte går bort.

Hur lång tid tar det att flyttstäda ett badrum?

Tidsåtgången varierar förstås utifrån hur stort badrum du har, hur snabb du är på att städa samt om du gör allt själv eller om ni är två som hjälps åt.

Ett badrum har liksom ett kök många ytor som ska skrubbas och skuras. För ett normalstort badrum får du räkna med ett par timmars jobb om alla moment ska hinnas med och allt ska bli skinande rent.

Känns det övermäktigt med flyttstädning överlag? Vill du hellre få mer tid över till allt annat som också ska roddas med i samband med en flytt? Gör som många andra och unna dig en professionell flyttstädning istället. Med RUT-avdraget blir det inte särskilt dyrt och det besparar dig en hel del tid och energi att lägga på annat.

Vill du veta mer om våra tjänster inom flyttstädning (vilka givetvis inkluderar minutiös rengöring av badrum)? Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss!

16 Feb 2022

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd