Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦

Tvätta båt

Tvätta båt: Tips för att hålla din båt i toppskick

Att äga en båt är en fantastisk känsla av frihet och äventyr. Men för att hålla din båt i bästa möjliga skick och förlänga dess livslängd är regelbunden rengöring och tvättning avgörande. Att tvätta din båt är inte bara för att få den att se bra ut, det är också en viktig del av underhållsprocessen som hjälper till att skydda den från skadliga element och bevara dess värde. I denna blogg kommer vi att ge dig några användbara tips för att tvätta din båt som ett proffs.

Tvätta båt

Planera och förbered: Innan du börjar tvätta din båt, se till att du har allt du behöver till hands. Skaffa en högkvalitativ båttvätt och rengöringsmedel speciellt avsett för båtar. Kontrollera också att du har rätt verktyg som borstar, svampar och vattenkannor. Se till att du tvättar båten på ett lämpligt ställe, helst på land med tillgång till rikligt med vatten.

Avsaltning: Om din båt används i saltvatten, börja med att skölja båten ordentligt för att avlägsna allt salt. Salt kan vara korrosivt och skada din båts yta om det inte tas bort regelbundet.

Tvätta från topp till botten: Börja med att tvätta båtens överdel, inklusive relingar, vindrutor och båg. Arbeta dig sedan nedåt till skrovet och aktern. Använd en mjuk borste eller svamp för att undvika att repa båtens yta. Var extra noga med att rengöra propeller och andra delar som kan ha ansamlad smuts och alger.

Använd rätt rengöringsmedel: Använd ett rengöringsmedel som är speciellt formulerat för båttvättning. Undvik att använda vanliga hushållsrengöringsmedel, eftersom de kan vara skadliga för din båts yta och miljön.

Skölj ordentligt: Efter tvätt, skölj båten noggrant med rent vatten för att avlägsna allt rengöringsmedel och smuts. Se till att inga rester finns kvar på ytan.

Torka och polera: Efter tvättning, torka din båt noggrant med en mjuk handduk för att undvika vattenfläckar. Om du vill ge din båt extra glans och skydd, kan du också överväga att använda en båtpolish.

Underhåll regelbundet: Tvätta din båt regelbundet för att hålla den i bästa möjliga skick. Om du inte har tid eller möjlighet att tvätta själv, överväg att anlita professionell båtvård för att ge din båt den omsorg den förtjänar.

Såhär håller du din båt i toppskick och njuta av dess skönhet och prestanda under lång tid framöver. Ta hand om din båt, så kommer den att ta hand om dig i många härliga äventyr till sjöss.

19 Jul 2023

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd