×

Detta bör man städa under en flytt

Detta bör en flyttstädning inkludera

Planerar du att flytta inom en snar framtid? Då står du inför en tillräckligt stressig tid i ditt liv. Att då behöva bekymra dig för flyttstädningen av din bostad kan kännas överväldigande. Som tur är finns det hjälp att få i form av professionella flyttstädare. Men vad bör egentligen en flyttstädning inkludera, oavsett om du gör jobbet själv eller tar hjälp?

Din flyttstädning bör innefatta dessa ytor

När du flyttstädar din bostad är det viktigt att alla rum och ytor rengörs. Din flyttstädning bör därför innefatta följande delar av bostad:

  • Sovrum
  • Vardagsrum
  • Badrum
  • Kök
  • Övriga rum.

Men det är inte bara bänkskivor och liknande som behöver rengöras – även golv, väggar och tak bör städas. Dessutom är det viktigt att du putsar fönstren såväl invändigt som utvändigt.

Låter detta som alltför mycket jobb för ditt tycke? Då kan det vara värt att överväga att ta in en städfirma. En sådan har professionella flyttstädare anställda som alltså är proffs på just flyttstädning.

En flyttstädning börjar ofta i sovrummet och vardagsrummet

Vardagsrummet och sovrummet är två viktiga ytor att städa vid en flyttstädning. Därför är det viktigt att du städar dessa (och även andra) rum i din bostad innan du flyttar ut. Tänk på att även väggströmbrytare och liknande bör rengöras. Om du har en takfläkt som ska lämnas kvar i bostaden bör även denna städas ordentligt när du flyttstädar.

Ditt badrum bör flyttstädas

Badrummet är förmodligen det rum som är i allra störst behov av en ordentlig rengöring. Därför är det viktigt att du flyttstädar ditt badrum och desinficerar alla ytor i badrummet. Bland annat dusch och/eller badkar, handfat och andra ytor bör rengöras och torkas av så att de lämnas i gott skick.

Viktigt att städa köket

Innan du flyttar ut är det viktigt att du städar ditt kök ordentligt. En flyttstädning som inte innefattar köket kommer troligtvis inte att få tummen upp av hyresvärden. Alla vitvaror och andra ytor i köket behöver städas och göras rena. Detsamma gäller även för alla skåp och lådor.

Fönstren behöver putsas

En av de kanske enskilt tråkigaste ytorna att behöva städa är fönstren. Men även här kan du ta hjälp av en städfirma som kan putsa dina fönster åt dig. Oavsett om du anlitar en sådan eller städar själv är det dock viktigt att detta görs. Även fönsterbrädor, fönsterramar, persienner och liknande bör dammas av.

Ta hjälp om du inte är en fena på att städa

Såvida du inte är skicklig på att städa och kanske rentav gillar att göra detta bör du ta hjälp. Anlita gärna en städfirma som utför flyttstädning om du känner att du inte har läget under extremt bra koll inför din flytt. Deras flyttstädare kan nämligen komma hem till dig och stöka av hela städningen av din bostad med ett fläckfritt slutresultat.

Det gör att du kan ägna din tid och din energi åt andra, för dig viktigare saker som ska göras i samband med flytten. Dessutom ökar dina möjligheter att hyresvärden godkänner din städning vid städbesiktningen.

1 Jun 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd