Glöm inte att du får paketrabatt när du bokar Flytt&Städ med oss 📦🧹
×

Visningsstädning

Visningsstädning – också en typ av flyttstädning

Många väljer att köpa in professionell flyttstädning i samband med att de byter bostad – men visste du att också går att boka städning inför visning? Att det är rent och snyggt när du ska visa din bostad är kanske minst lika viktigt som att det sedan är ordentligt städat inför överlämningen till de nya som ska flytta in.

Att städa inför visning kan dessutom vara nästintill lika krävande som en vanlig flyttstädning. Kanske till och med mer, eftersom det vid en visning oftast fortfarande är möblerat och inrett i bostaden. Således kan det absolut vara värt att leja bort en sådan städning till en professionell städfirma. Låt oss berätta lite mer!

Vad skiljer en visningsstädning från en flyttstädning?

En flyttstädning görs som ett sista moment innan bostaden ska lämnas över till de nya ägarna eller hyresgästerna. Bostaden bör vara tömd på möbler och andra tillhörigheter – såvida köpare och säljare inte har kommit överens om något annat – och städningen bör lämpligast göras så nära inpå tillträdet som möjligt.

En visningsstädning utförs istället inför visning av en bostad till salu, precis som namnet antyder. Till skillnad från vid en flyttstädning är det sällan tomt i huset eller lägenheten vid visning, vilket i praktiken innebär att det är desto mer som ska städas. För att ge eventuella spekulanter ett så gott intryck som möjligt av bostaden är det likväl viktigt att det verkligen är riktigt rent och fräscht.

Du som någon gång flyttat och förberett försäljning vet att det är mycket att tänka på och göra. Genom att låta en städfirma göra rent och snyggt inför din visning kan du släppa lite av stressen och känna dig trygg med att ditt hem visas upp från dess allra bästa sida.

Bra att tänka på inför visning och visningsstädning

Ska du sälja din bostad är visningen din chans att verkligen visa upp vilken potential lägenheten eller huset har och vilket trevligt hem det kan bli för de som kommer och tittar. För att göra så stor succé som möjligt och få många att vilja lägga ett bud finns ett par saker som är bra att tänka på.

Inför en visning är det till exempel fördelaktigt att:

  • plocka undan fotografier, barnens teckningar och andra väldigt personliga tillhörigheter
  • tänk less is more - undvik för mycket plotter och håll inredningen lagom sparsam
  • färska snittblommor ser fräscht ut och kan med fördel placeras ut på flera ställen

Att det är ordentligt städat inför visningen är förstås också viktigt - och här hjälper sparsam inredning och möblering till. Har du många prydnadsföremål och små inredningsdetaljer kommer det ta lång tid att damma, putsa och feja.

Väljer du att ta in en städfirma för visningsstädning kan du förbereda genom att plocka undan så mycket som möjligt innan. Vad gäller tid för den här typen av flyttstädning är det som mest optimalt så nära inpå visningen som möjligt. Har du till exempel en kvällsvisning kan du boka städning tidigare samma dag, alternativt dagen innan om visningen är på dagtid.

Planerar du en försäljning av din bostad och har frågor om flyttstädning eller visningsstädning är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi berättar gärna mer om tjänsterna och vad du kan förvänta dig när du anlitar oss för professionell flyttstädning.

9 May 2022

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd