×

Bättre flyttstädning med rätt redskap

Bättre flyttstädning med rätt redskap

Bra städredskap och effektiva rengöringsmedel är avgörande för hur hårt du får jobba med en flyttstädning - och hur bra resultatet blir. Är du på väg att byta bostad och planerar att ombesörja din flyttstädning på egen hand hittar du i det här inlägget några värdefulla tips om vilka redskap och medel du kan tänkas behöva.

Och du, oroa dig inte. Du behöver inte springa till affären och köpa en massa nytt. Egentligen är det nämligen inget som du förmodligen inte redan har hemma i städskåpet.

Ladda upp med rätt städutrustning

Inför en flyttstädning är det alltid bra att inventera ditt eget städskåp och se vilka redskap, trasor och rengöringsmedel du redan har, så att du slipper handla nya i onödan.

Här är det bra att känna till att en flyttstädning förvisso är mer krävande än en vanlig storstädning, men att det trots det oftast räcker gott och väl med vanlig städutrustning. Du behöver alltså inte investera i någon specialdammsugare eller en högtryckstvätt. En vanlig dammsugare och golvmopp duger fint.

Så vad behöver du då ha när du ska flyttstäda? Vilka städredskap och vilka rengöringsmedel?

Har du följande i städskåpet räcker det oftast gott och väl:

  • Dammsugare med olika munstycken
  • Skurhink
  • Mopp
  • Trasor och microfiberdukar
  • Skursvampar
  • Allrengöringsmedel eller såpa samt eventuellt avkalkningsmedel

När det gäller rengöringsmedel är det viktigt att du har sådana som funkar till de ytskiktsmaterial du har hemma. Gedigna trägolv kan exempelvis behöva skuras med ett annat medel än vad som passar på laminat och klinker. Vidare kan du också behöva särskilda medel i badrummet - exempelvis toalettrengöring samt avkalkning för duschutrymme.

Till fönsterputsning kan du med fördel använda vanligt diskmedel utblandat med vatten i en sprayflaska. Det funkar precis lika bra som fönsterputsmedel.

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Bra redskap och effektiva medel är som redan nämnts viktigt för vilket resultat du får av din städning samt hur lång tid det tar att bli klar. Otymplig städutrustning och rengöringsmedel som inte gör jobbet går bort.

Effektiva grejer till trots får man emellertid räkna med att en flyttstädning trots allt tar ett antal timmar att genomföra. Åtminstone om resultatet ska bli riktigt bra och städningen ska anses vara en komplett flyttstädning.

Hur lång tid just din städning kommer ta beror på hur stor din bostad är, hur pass ren/smutsig den är - det vill säga hur städbehovet ser ut - samt om du ska städa själv eller om du har någon som hjälper dig.

Generellt kan sägas att en villa eller stor lägenhet kan ta upp till en dag att städa, medan en mindre bostad kan klaras av på några timmar.

Låter det jobbigt med inventering av städutrustning och flera timmars noggrann städning? Kanske särskilt i samband med en flytt, då du troligen har en del annat att stå i också? Lyckligtvis finns en bra lösning. Unna dig professionell flyttstädning genom en städfirma istället. Ett enkelt, prisvärt och effektivt sätt att frigöra såväl tid som energi.

Önskar du boka in en tid redan nu? Kontakta oss via vår hemsida så hör vi av oss med ett gratis offertförslag så snart som möjligt.

Välkommen!

17 Mar 2022

BOKA DIREKT ONLINE

Gör din bokning hos oss på Novari direkt här på hemsidan. Det ingår alltid 14 dagars garanti och gratis fönsterputs

Boka Flyttstäd